Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalija Vodianowa

Pytanie o antykoncepcje pomocy

Polecane posty

Gość Natalija Vodianowa

Czy jeśli zażywam tabletki anty a od jutra chce je odstawić (biorę o 7 rano) to dzisiaj mogę się jeszcze kochać? czy to grozi wpadką?

Gość gość
Nie, od jutra gumka

Gość Natalija Vodianowa
A można jaśniej?

Gość gość
Z każdym dniem po odstawieniu ryzyko będzie roslo. wroci owulacja, ale do powrotu miesiączki nie przewidzisz dni plodnych, bo cykl nie musi być taki, jak do tej pory. Moga się zdarzyć pewne opóźnienia, czy...przyspieszenie. Plemnik moze w drogach rodnych przezyc nawet tydzień. Co prawda częściej są to dwie lub trzy doby. Podsumowując - wspolzyjesz dziś, za parę dni wraca owulacja, a jakiś plemnik superman...doczekał jej ;) Tak wiec - od jutra gumki obowiązkowo

Gość gość
poczytaj ulotkę, bo zależy który to tydzień zażywania i które opakowanie. a czy to nie Ty pytałaś o bóle łydek? bo jeśli tak to z tego co pamiętam to dopiero zaczęłaś opakowanie, więc najlepiej byłoby je skończyć jeśli nie chcesz całkowicie rozregulować sobie gospodarki hormonalnej. w ogóle czytałam, że zaleca się stosować hormony przynajmniej 3 cykle. w każdym razie lepiej zastosować antykoncepcję doraźną, chyba, że dopuszczasz ciążę.

Gość Natalija Vodianowa
Ale ja wzięłam tylko 7 tabletek..żyły w nogach mnie bolą.A jeśli zastosuje dzisiaj gumkę to mogę jutro bez przeszkód odstawić?

Gość gość
Odstawić mozesz w każdej chwili, tylko pamietaj później, ze musisz się inaczej zabezpieczać. masz sklonnosci do zakrzepicy? Mowilas o tym ginekologowi?

Gość gość
Odstawić mozna od razu,ale trzeba się liczyć z tym, ze cykl wtedy będzie mial zawahania. Jednak jeśli faktycznie coś zlego sie dzieje z zylami, a to nie tylko Twoje nerwy, to lepsze rozregulowanie cyklu, niż zakrzep...

Gość Natalija Vodianowa
Ale ja wzięłam tylko 7 tabletek..żyły w nogach mnie bolą.A jeśli zastosuje dzisiaj gumkę to mogę jutro bez przeszkód odstawić?

Gość gość
możesz odstawić, ale zabezpieczaj się dodatkowo od dziś.

Gość gość
Tak, mozesz. Ale nie zdziw sie jak okres będzie sie spoznial, lub przyjdzie dziwnie szybko. Wszystko masz w ulotce

Gość Natalija Vodianowa
To ewidentnie nie moje nerwy.Dzisiaj dzwoniłam do lekarza kazał mi iść do chirurga naczyniowego.W nogach czuje takie szczypanie,czasami "rwanie" jakby mięśni ale to pewnie żyły.Gin ostrzegał mnie przed zakrzepicą,ale czy można dostać zakrzepicy po tygodniu brania tabletek?Mam po prostu dość.Spirala mi wypadła ze względu na wadę miednicy,hormony be to co mi zostało iść do zakonu? :( ciąża absolutnie nie wchodzi w grę.

Gość gość
Gumki ;) i nmpr... Najlepiej obie lacznie...

Gość gość
zgadzam się. gumki i NPR jest w miarę pewne, ale pod warunkiem że omijasz dni płodne. Niektórzy robią tak że w dni płodne uprawiają seks w gumkach a w niepłodne bez i potem jak zajdą w ciążę to twierdzą że metody naturalne są do d**y.