Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Uprawiałam seks ze swoim chłopakiem, bez gumek, nie jestem pewna czy miałam wtedy dni niepłodne choć byłam sucha, mój chłopak nie doszedł we mnie bo jest długodystansowcem i twierdzi, że żadna z jego byłych nie brała pigułek i nie zaszła w ciążę. Trochę się obawiam bo dopiero zaczęłam studia i nie chcemy mieć na razie dziecka. Czy ktoś może rozwiać moje wątpliwości? Bardzo proszę

Gość gość
W dniu spodziewanej miesiączki zrobisz test i do rozwieje dopiero twoje wątpliwości. A do tego czasu nikt ci nie powie, czy zaszlas w ciaze. Wiesz chociaż który to byl dzien cyklu i czy masz je regularne?

Gość gość
Mam nieregularna ale mam sucha pochwe i czy to może oznaczać, że byłam niepłodna? Był to jakoś ostatni tydzień przed okresem

Gość gość
Suchość jest tylko jednym z symptomów. mozesz mieć sucho, a byc przed owulacja. a to juz oznacza spore ryzyko, bo plemnik średnio 3 doby moze przeżyć w drogach rodnych kobiety (a bywa, ze u dluzej) i pozostaje zdolny do zapłodnienia. Wiec współżyjesz przed owulacja, a i tak dochodzi do zaplodnienia. tydzień przed miesiączka...teoretycznie to juz dni bezpłodne, ale przy nieregularnym cyklu nie ryzykowalabym seksu bez zabezpieczenia jedynie na podstawie obserwacji śluzu... chlopakowi nie wierz, zwlaszcza gdy podniecony plecie glupoty, ze jeszcze zadna nie zaszla itp...i ze bez gumki, bo on wie... w takim momencie powie wszystko, byleby Cię dostać :D ale kiedy wrócisz z testem ciążowym zapewniam, ze zupelnie inaczej będzie śpiewał ;) Zrob test w dniu spodziewanej miesiączki, lub test z krwi na hormon ciążowy A nastepnym razem zabezpiecz sie, choćby nie wiem co Ci chlopak mówil. najlepiej idz do ginekologa i z nim porozmawiaj

Gość gość
Nie dni bezpłodne, a nieplodne,rzecz jasna :) sorry za byka

Gość gość
Suchość to jeden plus a drugi jest tym, że we mnie nie doszedł a zajmuje mu to dosyć długo (do trzech godzin). Mogę się tym "uspokajać" w oczekiwaniu na okres?

Gość gość
I ma jakiś powikłania z płodnością i jest duża szansa, że może być bezpłodny, choć to tylko przypuszczenia

Gość gość
Co do obserwacji śluzu to praktycznie go nie ma

Gość gość
W plynie, który występuje na penisie gdy sie facet podnieca juz moga byc plemniki. Nie jest konieczny wytrysk w pochwie by zajsc w ciaze, wiec nie bardzo masz sie czym uspokajać... dziwie sie, ze studentka nie zna podstaw bezpiecznego seksu i nawet nie wie jaki ma cykl, a ryzykuje seks bez gumki. Ciaza to jedno, a choroby weneryczne drugie... Skoro facet z kazda tak bez zabezpieczenia, to na Twoim miejscu nie tylko test ciążowy bym zrobila... Idz do ginekologa.