Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacy gosc

Mlode matki ?

Polecane posty

Gość pytajacy gosc

Hej pytam z ciekawosci co sadzicie o wczesnym maciezynstwie o dziewczynach ktore np planuja lub maja dziecko w wieku 15 -17 lat bo ja nie mam nic przeciw jesli osob jest dojzala i odpowiedzialna

Gość gość
tez mam takie zdanie nie ktore nastolatki sa bardziej odopwiedzilane niz nie jedna 30 tka

Gość zamałążabęmamnatalerzu
PLANUJĄ w wieku 15-17 lat? Naprawdę wierzysz, ze 15-latka świadomie i dojrzale dzieciaka planuje? Chyba zabaweczkę do chwalenia się koleżankom- bo co ona dziecku może dać, cycka co najwyżej, o ile nie będzie się bała że obwiśnie, bo ani doświadczenia toto niema, ani pracy, ani wykształcenia, ani nawet mieszkania swojgo...

Gość beeeeeeezimnienna
Zdazy sie ze 15 i 16 latki maja dzieci i radza sobie lepiej niz taka 30 latka wec no tak ;) bywa bywa

Gość nvuiruhcndsoi
To że MAJĄ dzieci i sobie a nimi radzą, to ne znaczy że PLANUJĄ. Zaliczyły wpadkę, to biorą odpowiedzialność, ot co. Chwała im za to, ale z tym planowaniem to pojechałaś.

Gość pytajacy gosc
No znam tez taa ktore planowala wszystko normalnie dlatego pytam co o tym sadzicie

Gość gość
nie ktore i byc moze planuja duzo jest teraz mlodych co chca dzieci tylko zeby sie nimi zajac a nie tak co pokazali ostatnio co z dziecmi robia to jest tragedia jak mozna takie male dzieciatko skrzywdzic

Gość Mloda staraczka
Ja mam 16 lat i staram sie o dziecko z moim 19 letnim chlopakiem on ma prace mieszkanie i zaniedlugo konczy szkole ja podejmuje ta decyzje calkiem swiadomie i jestem pewna czego chce i wiem ze poradze sobie z obowiazkami bez problemu ;P

Gość gość
a co ze szkola nie lepiej poczekac juz tych kilka lat

Gość gość
ja tez chcialam dziecko jak mialam tyle lat co ty ale jedak poczekalismy najpierw byla szkola a po kilku latach sliczna dziewczynka

Gość Mloda staraczka
Wlasnie pisze ze dam rade ze wszystkim moja mama nie pracuje i obiecala zajac sie dzieckiem gdy bede w szkole

Gość nvuiruhcndsoi
Haha, to super dojrzałe podejście mama się zajmie. Ty zaplanuj lepiej jakie buty kupić a nie dziecko mamie na głowę zwalisz, bo ci się w pseudodorosłość zachciało bawić.

Gość nvuiruhcndsoi
I to nie ty sobie poradzisz tak super z obowiązkami jak piszesz, tylko twoja mama. Gratuluję braku rozumu, naprawdę.

Gość gość
to nie jest dojrzale zostawic dziecko mamie dziecko potrzebuje swojej mamy a nie babci

Gość Mloda staraczka
Moja mama stwieerdzila ze bardzo by sie ucieszyla .. Pewne myslicie ze mama nie pracuje to jakas patola itp Ale nie bo nie prawda ze jak ktos nie pracuje to nic nie ma .. Ja mam bardzo dobrze i mg sb pozwolic na dziecko

Gość gość
TWOJA WLASNA DECYZJA

Gość gość
Też miałam fazę w wieku 17 lat, że chcę mieć dziecko. Byłam bardzo zakochana myślałam, że to ten jedyny. Po roku się rozeszliśmy miłość się skończyła na szczęście dziecko się nie pojawiło. Też myślałam, że to już czas ale z perspektywy widzę, że wtedy gdybym była w ciąży nie dałabym nic temu dziecku poza miłością. Zastanów się dobrze skończ szkołę i wtedy pakuj się w pieluchy. Ja teraz kończę studia mam super narzeczonego z którym jestem od 4 lat i wiem, że dopiero teraz jest odpowiedni czas na dziecko wtedy gdyby się trafiło też bym je kochała i o nie dbała, ale nie byłoby to przemyślane macierzyństwo. Przemyśl to wszystko. Pozdrawiam :)

Gość gość
mloda staraczko- moze poczekaj troche jeszcze. lepiej byloby dla Ciebie z punktu prawnego rodzac jako osoba pelnoletnia. Inaczej nie masz nawet prawa do opieki nad swoim dzieckiem. Przejmuje je za Ciebie ktos dorosly. czy mieszkasz ze swoim chlopakiem? jesli nie to najpierw radze sprobowac pomieszkac wam razem. to najlepszy test na to czy jestescie dobra para i czy on jest gotowy na bycie ojcem. pamietaj ze utrzymanie dziecka troche kosztuje. sama wyprawka to nawet 3-4 tysiace. a pozniej? chlopak bedzie musial utrzymac Ciebie i dziecko? i tu potrzeba troche wiecej pieniazkow niz 2 tys

Gość gość
myślenie małolatów . bycie mamą to ogromna odpowiedzialność w wieku 16 lat plany takie zakładać - nie wierzę . jak matka może cieszyć się że jej córka w tak młodym wieku chce zostać mamą . . paranoja..

Gość gość
właśnie ciąża w takim wieku świadczy o twojej nieodpowiedzialności i głupocie. Sama jesteś jeszcze dzieckiem!!!!

Gość gość
Bo to nie są prawdziwe posty, młoda staraczka po prostu trolluje, założę się że jaka znudzona życiem małolata podśmiech**e się czytając wasze podburzone odpowiedzi:P

Gość gość
hahhahah może i masz racje jakaś stara siedzi przed ekranem internetu u boku z gromadą dzieci ,stary młode d**y podrywa a ona matka polka nie ma co robić i czas zabija ... w tle słychać krzyki dzieci MAMO!!!!!! MAMO !!! ale mama zajeta hahahahah

Gość gość
Nie uwazam zeby macierzynstwo w wieku 15 czy 16 lat bylo czym dobrym. 17 czy 18 jest tez wczesnie. Znam 3 mlode matki ktore wspaniale sobie poradzily( mialy wsparcie rodzicow) znam ale tez takie ktorym dzieci zostaly zabrane bo nie nadawaly sie do niczego.

Gość Mloda staraczka
Ahh po 1 nie mam ojca.. Po 2 mowe prawde po 3 w tych czasach nie jest to normalne chociaz mloda potrafi byc 100 razy lepsza od tej starej... Dla was normalne jest jak sa patologie ktore maja po 12 dzieci i nie maja co jesc lub sa bite ale nienormalne dla was jest ze mloda osoba ktora moze zapewnic normalne warunki dziecku .. Wy moze co nigdy nie zostawilyscie malego dziecka u swojej matki ? Nie pracujecie ? Ja widze do okola ze te starsze wgl nie maja czasu.

Gość gość
Nie obchodzi mnie taka patologia. Jak 15 latka planuje ciaze to znaczy ze ma prace, swoje wlasne niezalezne lokum i pieniadze na czas macierzynstwa? Raczej nie, wiec czy to jest dojrzale? Raczej nie. Takie przypadki to ZAWSZE WPADKI dziewczyn pochodzacych z uposledzonych (niekoniecznie biednych) rodzin, gdzie ludzie ze soba nie rozmawiaja, albo z patologii. Innych przypadkow nie znam.

Gość Mloda staraczka
Od bardzo dlg czasu mam zalozone ''ubezpoeczenie" na wypadek urodzenia dziecka jest to dosc sporo i po urodzeniu pieniadze zostana mi wyplacone . Wiec tak mam kase a chlopak pracuuje

Gość gość
masz ubezpieczenie od wpadki? :D I ile dostaniesz, 20,000 zł a placisz miesiecznie skladke 500 zl? Od czegos takiego nie wiem czy w ogole ubezpieczalnia by cie ubezpieczyla, hahahahaahahahahhahahaah :D padlam ze smiechu!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Mloda staraczka
To za malo wiesz na ten temat i tu masz problem place od 7 lat miesiecznie 80 zl jeszcze jakas info dla nie znajacych sie ?

Gość gość
Dokladna nazwa to ubezpieczenie od urodzenia dziecka wplaca sie tam kase kilka lat i pozniej ma sie na start.