Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dobrze zrobiłąm biorąć tabletke antykoncepcyjna ?

Polecane posty

Gość gość

wczoraj wzięłam 1 tabletke anty. wczoraj mój 'okres' miał brązowawą wydzielinę z domieszką krwi mam jedno pytanie, mianowicie mój 'okres' nie wygląda tak jak zawsze(czyli obfity). praktycznie nic nie ma, już 2 dzień a tak jak napisałam jest go bardzo mało prawie w ogóle co jest nie tak ; /. Nie wiem czy dobrze że wzięłam tą tabletkę bo sama nie wiem czy zaliczać to do okresu ; /

Gość gość
wydaje mi sie ze jak już wzięłaś to nic nie zrobisz, bierz do końca ale na wszelki wypadek używajcie w tym miesiącu prezerwatywy. a... i zrób test, tak na wszelki wypadek.

Gość gość
czyli to nie jest raczej normalne ?

Gość gość
trudno powiedzieć. zdarza się, czasem zamiast okresu jest plamienie a czasem w ogóle się przesuwa (stres, choroba, cokolwiek), ale ja bym dla spokoju umysłu zrobiła test :)

Gość gość
teraz to mnie przestraszyłaś :c

Gość gość
dlaczego przestraszyłam? nie lepiej się upewnić? generalnie to normalne, jakieś odchyły w miesiączce. Ale normalne też jest że jak współżyjesz to i na tabletkach mogłaś zajść, a w czasie ciąży nie wolno brać tabletek - zaczęłaś nowe pudełko, więc powinnaś się upewnić że nie jesteś. I tyle. ;)

Gość gość
nie to moje pierwsze opakowanie nigdy tabletek nie brałam, raczej nie kochałam się w dni płodne, uzywałam prezerwatywy oraz globulek.

Gość gość
to tym bardziej możesz być w ciąży, bo najskuteczniejsze mimo wszystko są tabletki. Zrób test zwyczajnie.

Gość gość
a jak wyjdzie pozytywny to nie panikuj, odstaw tabletki i idź do ginekologa. może być fałszywy ale odstawić na wszelki wypadek powinnaś odstawić.

Gość gość
napewno jest wsztstko w porządku zwykle jak sie zaczyna brac tabsy to organizm jest w szoku i okrez jakby zanika , ja tez tak mialam ale na plasterkach

Gość gość
czyli jest to możliwe że to właśnie przez tabletki okres jest taki skąpy ?

Gość gość
tak jest to mozliwe i nie martw sie juz

Gość gość
okej dziękuje ; )

Gość gość
Jak dla mnie to wina tabletki w koncu to hormony ktore "zaburzaja" naturalny tryb organizmu

Gość gość
ale pewności nie ma ja też radze zrobić test, zawsze tak czy siak sie trzeba przed rozpoczęciem brania anty 1 raz upewnić że nie ma ciąży nawet jak nie ma podejrzeń a u Ciebie szansa była bo globułki średnio skuteczne są i kondomy... więc sprawdź i be∂ziesz miała spokój, co za problem nasikać na patyczek za 15zł ;D

Gość 12345 Asia
ja też bym dla pewności zrobiła test. Ale to co opisujesz jest dosyć często opisywane przez dziewczyny które zaczynają. Tabletki mają dużo wyższy poziom hormonów niż normalnie, a okres występuje pod wpływem spadku progesteronu. Zresztą na podobnej zasadzie działa krwawienie z odstawienia, że spada poziom hormonów. w momencie jak je podniesiesz to organizm głupieje i nie wie co robić. krwawienie się urywa.

Gość gość
Dobra dziękuje wam dziewczyny, pomogłyście mi. Mam nadzieję że to właśnie przez te tabletki. Bo już okresu nie mam po 3 dniu ; /

Gość gość
Dziewczyny to jeszcze raz ja chciałam jeszcze dopisać że pomimo tego że okres trwał 2 dni miał on ten skrzep czy jak to się nazywa a podobno 'plamienie' tego nie ma jak to jest ?

Gość gość
może któraś jeszcze się wypowie ?

Gość gość
haloo dziewczyny :c