Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mika22lo

Fryzura dla cienkich włosów

Polecane posty

Gość mika22lo

Mam naprawdę bardzo delikatne i rzadkie włosy. Polecacie może jakąś fryzurę, w której będę wyglądać ładnie? :(

Gość gość
Na pewno nie super dlugie i nie jednej dlugosci. Nie cieniuj ich w żadnym razie, ale wystopniuj.

Gość gość
Nic nie mogę polecić bo moje akurat bardzo zgęstniały.

Gość gość
•Włosy cienkie, lecz gęste, często wyglądają na oklapnięte, dlatego zdecyduj się na cięcie, które doda im lekkośc***Półdługie fryzury z mocno i równomiernie wycieniowanymi włosami to coś dla ciebie. Kolejna propozycja to fryzura do brody, zakończona równo podciętymi końcami. Jedynym warunkiem jest to, iż umiejętnym i precyzyjnym cieniowaniem fryzjer powinien dodać im objętości na samych końcach. •Jeżeli jesteś właścicielką pasm słabych i dość rzadkich, wybieraj fryzury bardzo krótkie albo o długości do brody. Cięcie powinno „odkleić” pasma od głowy, dlatego zgódź się na sugestię fryzjera, by je dość mocno wycieniować. Nie pozwól mu jednak użyć nożyczek do degażowania, czyli takich z ząbkami na ostrzach do strzępienia końcówek, ponieważ sprawią, że pasma będą wyglądać na jeszcze cieńsze. Przyda ci się też kosmetyk zwiększający objętość fryzury. •Jeśli natomiast twoje włosy niesfornie falują, poproś fryzjera o warstwowe cieniowanie – po takim zabiegu pasma same będą się układać w grube skręty. Na czole pozostaw obfitą grzywkę, która zwiększy optycznie objętość fryzury. Takie cięcie sprawdzi się zarówno na średnich, jak i na długich włosach.