Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Apsika

Pomózcie ręce opadają częste sikanie u dziecka

Polecane posty

Gość Apsika

Mam już serdecznie dość, syn sika co 15 minut, po parę kropelek, ma silne parcie na to sikanie. Do tego ciągle podwyższona temperatura ponad 37. Sądziłam ze to zapalenie układu moczowego, zrobiłam mocz badanie ogólne, zrobiłam posiew , zrobiłam morfologię z rozmazem, wszystko perfekcyjnie, w posiewie ani jednej bakterii, w badaniu ogólnym moczu wszystko idealnie, morfologia świetna. A syn dalej sika. Pomyślałam że to może psychicznie coś nie tak dlatego chodzi sikać ale nie.. jest przecież podwyższona temperatura, falami raz 36,6 potem skacze do 37,5, w większości utrzymuje się 37, 1. Czyli coś się dzieje. Ręce mi opadają, może któraś mama tak miała u swego dziecka...

Gość gość
W jakim wieku jest dziecko?

Gość gość
Pójdź do dobrego nefrologa, tak jak opisujesz objawia się często refluks. Jest to uciążliwe do leczenia, zabiegi są trudne, nieprzyjemne i dlugo się je stosuje, a lekarzom nie rzadko trzeba wpierać, że cos jest nadal nie tak. Dobry nefrolog powinien skierować was na USG i sprawdzić wszystko, wtedy to wychodzi na jaw.

syn ma niecałe 5 lat, we wtorek mamy mieć usg właśnie nerek. ale jego nic nie boli, energii ma za dwóch.

Gość gość
Mnie też nic nie bolało, a energii miałam nawet za 3 :) Długo trwało zanim znalazł się porządny lekarz, który to zdiagnozował i podjął się leczenia. Lat miałam też tyle ile Twój syn.

Qazwsxedcrfvtgbyhnujmikolp, czy mogłabyś napisać coś więcej, czy miałaś to częste sikanie przez długi czas czy wyskoczyło to raptem? A morfologia a badania ogólne moczu jakie Ci wówczas wychodziły??

Gość gość
Badania zazwyczaj były OK, później zaczęły pojawiać się małe ilości szczawianów i leukocytów. Za krótkie moczowody powodowały podbijanie moczem miedniczek nerkowych, jednej nerki mocniej drugiej ciut lżej. Delikatne, nawet nie posikiwanie, a kropelki spadające były według wielu "lekarzy" normą i "każde dziecko tak ma i się mu zdarza". Same zabiegi pamiętam do teraz choć byłam małym człowieczkiem... Ale ważny jest efekt :)

Gość gość
Ja bym CRP jeszcze zrobiła.

ob i crp robiłam, ob 8, crp 0,5 syn ma stulejkę może faktycznie jest przyczyną refluksu moczowego. k***a lekarze nic nie wiedzą, człowiek sam musi bawić się w lekarza...

Gość gość
Mówiłam to już tutaj wiele razy. Lekarze to sa tylko ludzie, jedni mądrzejsi i inni mniej. Mama musi miec na wszystko oko i używać swojej głowy i nie bać się niezgodzić z lekarzem, albo szukać dalej, bo to mama wie najlepiej, że coś jest nie tak. No i nie oszukujmy się, nikt się tak nie martwi naszym dzieckiem jak my same. Dobrze, że to zauważyłaś i drążysz. Szukaj aż znajdziesz powód :)

Gość gość
A glukoza? Jaki ma poziom?

Gość gość
A jak z pęcherzem? Mój mąż miał podobne problemy, ma wadę w budowie pęcherza, tak mi się skojarzyło, więc może usg pęcherza?

Gość aneta74
Czy juz znasz przyczyne moj syn ma to samo od 10 dni bakteri w moczu brak , nie wiem co dalej robic mieszkam w szkocji I tu lekarze oczywiscie olewka.Pozdrawiam!