Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elizaa11

rozmowa z synem

Polecane posty

Proszę - o pomoc chcę napisać jak ja to nie potrafie okazać swoich uczuć mojemu synowi. Ale dlaczego ? przecież Go kocham na swój sposób!. Nie wiem i nie potrafię . Może to zwykła wymówka, może nie umię przekazać mu miłości tak jak by on chciał. Ale bardzo chciałabym to zmienić. Nie wiem od czego mam zacząc gdzie sie udać , do jakiego spacjalisty. Zawsze od kiedy pamiętam nie miałam dobrych relacji z synem. Nie było wspólnych pogawędek, gier planszowych,przede wszystkim zabaw. Moje relacje z synem to tylko nakazywaniei zakazywanie. Teraz syn ma 24 lata i ja zaprzepasciąłm jego lata modziencze zeby okazać jemu więcej miłosc*****kazać ze go kocham nawet gestami, przytulaniem. Syn rzadko rozmawia ze mną a jak juz się uda to ja nie wiem co mam mu powiedzieć, bo znowu są nakazy. On nie chce ze mną rozmawiać bo wie jak to sie skończy. Tutaj ja mam problem a nie on. Proszę pomóżcie mi , podpowiedzcie jak ja ma się nauczyć z nim rozmawiać i jak mam mu pokazać , przekazać ze ja Go kocham nie wstydząc się jego. ( tak nie wstydząc się , bo ja teraz to juz sie wstydzę go przytulać bo to wielki chłop)Albo to znowu moja wymówka -przecież to mój synus.

Gość gość
My z mężem też mamy taki problem z synem. Później urodziła się córeczka i to było zupełnie co innego. Córkę łatwiej rozpieszczać, a z synem co robić to nie było wiadomo. Nie chcieliśmy żeby był zbyt uczuciowy, miękki i tak to wyszło, że nie ma więzi między nami.

Gość gość
Rychło wczas się zorientowałaś ze masz problem.Chłop ma 24 lata nie wie co to miłość matki? Szok.Powiedz mi w taki razie jakim uczuciem obdarzy swoja partnerke czy tez swoje dzieci? Bedzie zimny,wymagający a z wiekiem moze stosowac te same zachowania jakie wyniósł z domu. Ja mam dwoch synow 30 i 36 (ten drugi żonaty) i obu ich kocham a oni mnie.Zawsze ich przytule i dam buziaka.Dla matki to nie ma znaczenia ze sa bardzo dorosli,przytlic****ogłaskać po głowie zawsze wypada.Wiedza że ich oboje z męzem kochamy.Starszy zawsze wspomina dobre czasy jak był z nami.

Gość gość
tez mam syna 26 letniego i nie wyobrazam sobie jak mozna sie tak zachowywac jak ty autorko. Jestem bardzo zwiazana z synem, mozemy zawsze na siebie liczyc, duzo ze soba rozmawiamy. Mimo, ze to wielki chlop lubi sie tez przytulic, wiem, ze ta wiez bedzie miala duze znaczenie w jego przyszlej rodzinie.

Gość gość
nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Mój syn np. mówi witaj matko, a ja odpowiadam witaj synu. I jest to bardziej szczere niż mówię do mojej mamy mamusiu a ma 82 lata . Stopniowo po mału pytaj się co u niego. A le nie przesadzajmy w tym wieku już się chłopaki nie chcą przytulać.

Gość gość
Eliza, powiedz synowi o tym wszystkim co tu napisałaś. Albo daj mu o tym przeczytać .

Gość gość
racja, napisz do niego list o tym jak bardzo go kochasz ale nie umiesz mu o tym powiedzieć :), powqdzenia

Gość gość
01.02.14 [zgłoś do usunięcia] Nie zgadzam się.Jesli dzieci kochaja rodzicow i dostają miłość wzajemną ,bez wzgledu na wiek uscisną matkę,dadza całusa i to nawet częsciej synowie niż córki.

Gość gość
Przykre. Trzeba na terapię chyba.