Gość aga93 Napisano Luty 1, 2014 Hej :) Depiluję włoski pastą cukrową od 2 lat (od 1,5 roku nie stosuję maszynek ani kremów do golenia). Od około 50 dni robię peeling 2 razy w tygodniu. Zawsze godzinę przed depilacją i ponad 2 doby po. Do tego przed zabiegiem stosuję puder, aby nie mieć podrażnień. Pól godziny po zakończeniu wyrywania, nakładam krem nivea. Miejsce pod pachami jest ciemniejsze i wygląda jakby była na nim gęsia skórka. Trzy tygodnie po stosowaniu peelingu zauważyłam niewielką poprawę wyglądu (skóra stała się trochę jaśniejsza). Jednak największy problem mam z tempem odrastania włosków. Już po równiutko 3 DOBACH od depilacji pojawiają się włoski. Oczywiście są słabsze i cieńsze i nie mam pokrytej nimi całej pachy (po 2-3 mm powierzchnii zostają puste). Wiem, że w tym miejscu włoski odrastają 50% razy szybciej niż na reszcie ciała, ale pasta cukrowa powinna zapewniać gładką skórę na 2-3 tygodnie! A ja muszę depilować pachy co 7 dni. (to nie jest związane ze zmianami hormonalnymi; już nie jestem nastolatką) P.S. Tylko bez lasera i kosmetyczki. PROSZĘ, PORADŹCIE COŚ!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach