Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość aga93

Jak spowolnić odrastanie włosków?

Polecane posty

Gość aga93

Hej :) Depiluję włoski pastą cukrową od 2 lat (od 1,5 roku nie stosuję maszynek ani kremów do golenia). Od około 50 dni robię peeling 2 razy w tygodniu. Zawsze godzinę przed depilacją i ponad 2 doby po. Do tego przed zabiegiem stosuję puder, aby nie mieć podrażnień. Pól godziny po zakończeniu wyrywania, nakładam krem nivea. Miejsce pod pachami jest ciemniejsze i wygląda jakby była na nim gęsia skórka. Trzy tygodnie po stosowaniu peelingu zauważyłam niewielką poprawę wyglądu (skóra stała się trochę jaśniejsza). Jednak największy problem mam z tempem odrastania włosków. Już po równiutko 3 DOBACH od depilacji pojawiają się włoski. Oczywiście są słabsze i cieńsze i nie mam pokrytej nimi całej pachy (po 2-3 mm powierzchnii zostają puste). Wiem, że w tym miejscu włoski odrastają 50% razy szybciej niż na reszcie ciała, ale pasta cukrowa powinna zapewniać gładką skórę na 2-3 tygodnie! A ja muszę depilować pachy co 7 dni. (to nie jest związane ze zmianami hormonalnymi; już nie jestem nastolatką) P.S. Tylko bez lasera i kosmetyczki. PROSZĘ, PORADŹCIE COŚ!!!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować