Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrzebuje pomocy osoby ktora zna sie na wysypce na ciele noworodka

Polecane posty

Gość gość

moja corka (5 tygodniowa) od paru dni ma wysypke na twarzy, szyi, ramionach i klatce piersiowej. Kazdego dnia jej przybywa tej wysypki. Dodam, ze nie zmienilam nic w diecie, proszku itd. Wizyte u lekarza mamy dopiero za 5 dni. Moze ktos kto sie na tym zna moglby nam pomoc, dodaje zdjecie. z gory dziekuje http://zapodaj.net/b0b6532b8b6d2.jpg.html

Gość gość
może są to potówki?

Gość gość
o fuj.

Gość gość
raczej nie bo wczesniej miala pare potowek, teraz to jest krosta na kroscie i kazdego dnia coraz wiecej...

Gość gość
mysle ze jedyna osoba ktora zna sie bedzie lekarz

Gość gość
A ona nie ulewa?

Gość gość
ulewa ale jak to noworodek, nie w znacznych ilosciach i jak jej sie od razu odbije to nie ulewa.

Gość gość
Mi to wyglada na potowki. Tylko jak dobrze widze to niektore pryszczyki maja biale koncowki to znaczy ze zostaly nadkazone. Nie przegrzewaj dziecka. A nadkazone potowki trzeba odkazic czyms bo beda sie rozsiewwc****otem bedzie klopot z ich wyleczeniem i beda bolesne

Potówki lub coś uczuliło. Ale co ? Oto jest pytanie skoro dieta zachowana i chemii nie zmieniałaś. Może kurz ? A ma dziecko kontakt z pierzem ( np.kołderka ? )

Gość vinkipinki
Mialam podobny problem chociaz moj maly byl troszke starszy. Bylam u lekarza i ten w sumie nie powiedzial nic konkretnego. Kazal wrocic jak wysypka nadal bedzie sie utrzymywala. Gdzies w internecie przeczytalam, ze moze to byc reakcja skory np. Na mocz w pieluszce. Zaczelam malego przewijac co godzine albo po kazdym siusiu i po dwoch dniach wysypka zniknela

Gość gość
jest weekend, na pewno macie jakas pomoc wieczorowa i swiateczna, idz zapytaj i po kłopocie

Gość gość
mialo kontakt z tym co zawsze, nic sie nie zmienilo chyba... wczesniej nie miala tej wysypki wyszla z dnia na dzien

Gość gość
Przypudruj to maka ziemniaczana i wykap w krochmalu. To powinno pomoc na potowki. Tylko jezeli maja ropne koncowki to popros pediatre o cos do dezynfekcji bo za chwile bedziesz miala problem.

Gość gość
przeczytalam gdzies ze moze to byc tradzik niemowlecy, ma ktos na ten temat jakas wiedze?

Gość gość
alergia kap malucha w siemieniu nie uzywajac mydla i innych bzdetwo

Gość gość
a i powaga odstaw oliwki. nie natluszczaj skorki chemia

Gość gość
no czytaj dalej, brawo:O ciekawe co jeszcze znajdziesz, ja pierd**** naprawde nie masz lekarza w poblizu???

Gość gość
kapie ja w oilatum na sucha skore

a nie dajesz jej przypadkiem jakiejś herbatki? moja miała takie coś po koperku

Gość gość
Ty nie czytaj wszystkiego i przeetan diagnozowac dziecko przez internet i to jeszcze na kafe. Uzyj cos na potowki i idz do pediatry a nie wyszukujesz niewiadomo co. To moze byc pierdyliard rzeczy, bedziesz eksperymentowac na dzieciaku zamiast zapytac fachowca? Do lekarza!

Gość gość
nie nie mam lekarza w poblizu, wizyte mam za 5 dni. bylam u lekarza dwa dni temu (walk-in-centre) kiedy wysypka nie byla jeszcze w takim stanie to stwierdzil, ze to od kataru? co mi sie wydaje straszna bzdura ale doktor z indii i w uk takze wiadomo. Z moim lekarzem wizyte mam za 5 dni w uk sie dlugo czeka na wizyty z gp do tego nikt tutaj sie nie przejmuje z wszystkim mnie odsylaja i tak, dlatego szukam rady w necie.

Gość gość
no problem w tym, ze tu nie ma 'fachowcow' i pediatrow z dzieckiem sie chodzi do zwyklego lekarza gp ktory wiedze ma ogolna i to bardzo slaba. ale dzieki za wszystkie rady

Gość gość
to lepiej poczekaj te 5dni i nie eksperymentuj na dziecku bo to co osoba to inna diagnoza a jakby sie pogorszyło to chyba macie tam jaks izbe przyjec czy cos w tym stylu? a odbiegajac od tematu ponoc za granaica jest tak kolorowo jak wszyscy mowia wkoło :O

Gość gość
No to znajdziesz kilkanascie odpowiedzi i co ktora wybierzesz? Nasmarujesz ja niewiadomo czym i narobisz biedy.nie stosuj bog wie czego bo komus sie wydaje ze to alergia.

Gość gość
no jesli chodzi o sluzbe zdrowia to tak tragedia tutaj... w sytuacji kryzysowej moge jechac do szpitala ale z wysypka? chyba mnie wysmieja..

Gość gość
no w sumie masz racje, myslalam, ze ta wysypka bedzie bardziej 'oczywista' w sensie, ze kilka osob udzieli podobnej odpowiedzi.

Gość gość
oilatum? sadzisz ze to dobry kosmetyk bo z apteki? :) twoje dziecko reaguje wsypka na : to co dostaje od ciebie w pokarmie ma stycznosc z czynnikiem drazniacym zrobisz jak uwazasz, ale mam doswiadczenie i nie pisze o siemieniu i odstawieniu kosmetykow dla pisania. maluch moze reagowac nawet na plyn w ktorym plukasz bielizne a mnie ta wysypka wyglada na alergiczna, skazowa tyle

Gość gość
To co widac na zdjeciu to zadna tragedia i wyglada na zwykle potowki takze nie panikuj tylko poczekaj na wizyte.

Gość gość
ale wysypka alergiczna moze wyjsc mimo, ze nic nie zmienilam przez ostatnie tygodnie? kapie ja w tym samym, piore ubranka w tym samym proszku, jem to samo kazdego tygodnia. Gdyby byla na cos uczulona to chyba wczesniej by wyszlo?

Gość gość
Boze jak mozna stawiac diagnoze na podstawie stwierdzen matek z kafeterii. One takie doswiadczone jak ja jestem astronautka.