Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Zbyszek

Czy ona ma prawo ode mnie tego wymagać?

Polecane posty

Gość gość Zbyszek

Jesteśmy po zaręczynach, mieszkamy razem w domu jej rodziców. Jej rodzice od kilku tygodni są w konflikcie z sąsiadami, poszło o jakiś drobiazg, ale ze sobą nie rozmawiają, nie pozdrawiają się. Moja dziewczyna również nie mówi im "dzień dobry", solidaryzuje się z rodzicami. I tu problem. Ja nadal kłaniam się tym ludziom, czasami nawet zamienię z nimi kilka słów. Kilka dni temu wspólnie z sąsiadem odśnieżaliśmy dojazd do naszych domów [jest wspólny], miło przy tym rozmawialiśmy, Narzeczona wymaga ode mnie, abym nie miał z nimi żadnego kontaktu, nie pozdrawiał ich i nie rozmawiał z nimi. Nie godzę się z tym, ja się z nimi nie kłóciłem, nic ci ludzie mi nie zrobili, dlaczego miałbym z nimi nie rozmawiać? Solidaryzować się z przyszłymi teściami tylko dlatego, że im nieco za skórę zaleźli? Jak przekonać ukochaną, że to nie nasza sprawa, tylko jej rodziców?

Gość gość
Głupią babę sobie bierzesz za żonę. W dodatku taką, której pojęcie kultury osobistej jest obce. Przyzwoity człowiek potrafi się zachować w każdej sytuacji - ona nie, i do tego oczekuje od ciebie, żebyś schamiał.

Gość gość
Prawidlowo sie zachowujesz. Badz soba i nie dawaj sie narzeczonej.