Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile potrzeba pieniedzy na życie

Polecane posty

Gość gość

według was. Każdy ma inne potrzeby. Chodzi mi o dwójkę młodych ludzi. Na razie mieszkam u rodziców i jakiś czas tak chyba jeszcze pozostanie. Ale coraz częściej kalkuluję i zastanawiam się ile potrzeba kasy. Wynajem skromnej kawalerki, opłaty, jedzenie, chemia, inne wydatki. Mówię o Łodzi, w np. Warszawie są to już wyższe wydatki.

Gość gość
każdy ma inne potrzeby i inaczej wydaje. Nie mam pojęcia ile kosztuje wynajęcie kawalerki w Łodzi, jakie tam są czynsze, ale minimum na życie poza rachunkami to jakieś 1500 zł

Gość gość
Uhm no pewnie, że każdy inaczej wydaje. Ale jak tak człowiek zbierze opinie to można to jakoś uśrednić. Patrzę przede wszystkim na wydatki w moim domu, ale duży dom i piątka osób to naprawdę zupełnie inne wydatki :) Ostatecznie i tak przekonam się na własnym doświadczeniu ile mi potrzeba.

Mieszkaj u rodziców tak długo jak się da. Potem życie tak szybko leci, że dusza za sercem nie nadąża z tęsknotą za tamtymi latami... ;) A mieszkać i kłócić się jeszcze zdążycie. Niechaj nie wydaje się tobie, że to od czego chcesz uciec to najlepsza droga. Do domu tęskni się najbardziej, do przeszłości boleśniej.

Gość gość
ile macie lat?