Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GłupiPseudonim

Łóżko dla dwulatka

Polecane posty

Gość GłupiPseudonim

Jakie polecacie? Na co zwrócić uwagę? Jakie wymiary? Jaki materac? Wszelkie uwagi mile widziane. Syn ma ponad 2 lata, jest dość duży 97 cm, 16 kg. Czas najwyższy na zmianę z drabiniaka na jakieś doroślejsze łóżko.Jest przyzwyczajony zasypiać przytulony do Mamy lub do Taty, a potem całą noc przesypia ładnie sam. Stelaż musi wytrzymać Młodego plus dorosłego ok. 120 kg. Macie jakieś podpowiedzi?

Gość gość
łóżko dla dwulatka z wytrzymałością do 120kg? Może po prostu zwykły tapczan/wersalka? :D

Gość GłupiPseudonim
No właśnie do tego się skłaniam, ale znowu te zwykłe mają nie za bardzo zdrowe materace, jak na taki młody kręgosłup i nie mają barierek... Na allegro znalazłam parę sztuk: dziecięce z barierkami i stelaż z udźwigiem do 190 kg bodajże - żeby dorosły normalnie mógł z dzieckiem poleżeć, książeczkę poczytać i żeby dzieciaki się mogły powściekać uczciwie na takim łóżku.

Gość gość
mam podobny problem córka dostała taką kanapę dla dzieci można ja kupic na allegro za 150 zl ale to jest badziew owszem rozklada soe to spania ale jest tak cienkie bo to sama gąbka że nmoje dziecko ogląda tylko bajki na tej kanapie a śpi na takiej wersalce sa takie dla dzieci kosztuja 300-400 zl i można kolor materiału sobie wybrac.

Gość GłupiPseudonim
No i jeszcze ceny materacy mnie zabiły. Taki, jak bym chciała gryka-kokos-sprężyny bonell plus pokrowiec ze srebrną nicią (antyalergiczny)... 480 PLN? Wolne żarty. :( Ogólnie to kwestia też jest taka... mogę wziąć łóżko o normalnej wytrzymałości i krótsze 90x160 - wtedy tylko ja będę usypiać Młodego... albo znaleźć łóżko bardziej wytrzymałe i większe 90x180, a wtedy jest szansa, że CZASEM uśpi Go Mój Małżonek...:)

Gość gość
Moja jak skończyła 1,5 roku to jej kupiliśmy takie łóżeczko z Ikea rozsuwane. Już rok czasu minął i powoli przymierzam się do pierwszego rozsunięcia żeby było dłuższe. Ogólnie polecam.

Gość gość
nie, mam to: http:// www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956/ mąż waży ok. 100kg i z dzieckiem 15-16kg czasem się kładzie i wszystko jest ok, a 120kg to nie wiem

Gość gość
ja kupilam 2latkowi lozko Gucio- poszukaj na allegro. Z piankowym materacem ale chyba byly tez inne do wyboru, 90x190 o ile dobrze pamietam, duza zdejmowana barierka, ogolnie proste, zwyczajne, ale latwe w montazu, niby do 100kg, ale maz wazy 120, syn 16 i czesto razem leza (tylko barierka podczas wyglupow ucierpiala i trzeba bylo na stale przymocowac). Kosztowalo niecale 600, mimo kilku zastrzezen moge je smialo polecic

Gość GłupiPseudonim
Ja dumam nad tedi i classic na allegro. Chciałam wkleić linki, ale mi uznało za spam. Takie drewniane wyrka z desek 3,5 cm. Ale to jest cena bez szuflady i materaca. Jak mi się uda znaleźć materac w znośnej cenie to ok.Ogólnie z bólem serca, ale do 1000 PLN za komplet jestem w stanie wybulić - jak będę pewna, że warto.

Gość GłupiPseudonim
Sprzedawca PHU-Kamax, jakby ktoś chciał zerknąć i mi coś napisać, co sądzi o tych łóżeczkach? I to żadna kryptoreklama, bo milion różnych już przejrzałam po prostu i te mi się wydały rozsądne.

Gość kaja akow
hmmm dla każdego dziecka będzie co innego dobre, ale zajrzyj do sklepu http://amadu.com.pl/30-materace-dzieciece i tutaj pomogą ci wybrać najlepszy model, ceny mają spoko a na prawdę fajnie doradzają bez naciągania

Gość Krystyna1977
Jak ma być wytrzymałe to polecam łóżka które są tutaj opisane http://babydream.5v.pl/12-2/ wytrzymują do 150 kg, więc spokojnie wystarczą dla dziecka i rodzica

Gość Lucyna K
Moja siostra dla swojego berbecia kupiła jakiś czas temu łóżko z takimi fajnymi gwiazdkami na czołach łóżka wraz z barierką zabezpieczającą. Nie pamiętam gdzie to dokładnie nabyła, ale wygląda identycznie do tego: http://www.e-sosnowe.pl/lozka-dzieciece/269-lozko-dzieciece-gwiazdka-biale.html Widzę że też mają inne kolory, ale biały w rzeczywistości się fajnie prezentuje, choć ten turkusowy może być bardziej odpowiedni dla dziewczynki. Fajne jest też to, że barierkę można wedle preferencji dać albo na lewą albo na prawą stronę.

Gość gość
Warto również pomyśleć o zakupie odpowiednich poduszek i kołdry dopasowanych do dziecięcego łóżka. Polecam wam zajrzeć na stronę www.pracowniazuzu.pl Jest to internetowy sklep tekstylno-papierniczy. Tam znajdziecie rzeczy tego typu, które są przeznaczone dla dzieci.