Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stefaniqueen

Narzeczon Holender nalega bym zrzekła się polskiego obywatelstwa i przyjęła jego

Polecane posty

Gość Stefaniqueen

Mam wrażenie że on wstydzi sie tego ze jestem Polką :( Jak myslicie i jak byście zareagowali ? Pozdrawiam

Gość gość
kazalabm mu spadac na drzewo

Gość gość
j.w

Gość Fantazyjna wróblica
ja bym tak zrobiła...na co c***olska?

Gość gość
na twoim miejscu zastanowiłabym się nad jego intencjami. w czym mu może dziś przeszkadzać polskie obywatelstwo żony? w EU możesz wszystko z wyjątkiem głosowania na głowę państwa w danym kraju. inne obywatelstwo nie jest c***otrzebne ani do pracy, ani do zasiłków, ani do emerytury. jeżeli on się wstydzi twojego pochodzenia to marna z nim przyszłość.

Gość gość
to poco zwiazalas sie z takim rasista jeszcze zareczylas sie :-O

Gość Stefaniqueen
Zakochalismy sie w sobie po roku zaszlam w ciąże oświadczył mi się i teraz dopiero zaczął wydziwiać :( wcze sniej nie było ku temu przeslanek a jakie to mogą być intencje? mysle, ze może sie wstydzic mojego pochodzenia i tyle oczywiscie zapytany zaprzecza

Gość gość
nie jestem jakąś ultra-patriotką, ale uważam, że powinnaś go zapytać o to dlaczego mu na tym zależy - tu powinny paść rzeczowe argumenty a nie tekst typu "bo lepiej, łatwiej, bo rodzina" itp. jeżeli on rzeczywiście wstydzi się polskich korzeni narzeczonej, to skąd wiesz czy jutro nie powie ci, że do dziecka masz nie mówić po polsku? albo, że do pl nie będziecie latać wcale?

Gość gość
ile ma dziecko?

Gość gość
To znaczy co, wstydzi sie ciebie? Slub z Polka to mezalians? Jesli tak pogardliwie sie do ciebie odnosi juz w tej chwili to bedzie jeszcze gorzej. W ogole wywieranie jakiegokolwiek nacisku na kogos jest obrzydliwe. facet najwyrazniej chce, zebys zyla pod jego dyktando. A tak ze strony czysto praktycznej to co bys zyskala rezygnujac z polskiego obywatelstwa? Jest to zmudny proces, a potem zalatwiajac w Polsce jakiekolwiek sprawy urzedowe mialabys niezle problemy znajac nasza biurokracje. Rozumiem, ze mozna chciec przyjac inne obywatelstwo, sama to zrobilam, bo moga byc z tego korzysci, lub tez po prostu mamy na to ochote. Ale czy Holandia wymaga rezygnacji z polskiego? Jesli nie, to jaki jest argument przeciwko podwojnemu obywatelstwu?

Gość Stefaniqueen
Dzidziuś jeszcze nienarodzony :)obecnie jestem w 8 m ciązy :) Z tego co mówi narzeczony w Holandii nie można mieć dwóch obywatelstw... Pytałam się go ale zaprzecza jako by wstydził się tego że jestem Polką ale czy to prawda ?? :(

Gość gość
Stefaniqueen " Z tego co mówi narzeczony w Holandii nie można mieć dwóch obywatelstw..." :O Bez komentarza.... :O

Gość gość
Wspolczuje jesli on ma problem z twoja narodowoscia. Zmiana paszportu przeciez nie uczyni Cie rodowita Holenderka. Nie bardzo rozumiem dlaczego jesli sie Ciebie wstydzi to w ogole powzial decuzje o zwiazaniu sie z Toba? Moj chlopak jest Brytyjczykiem i stara sie uczyc polskiego, chetnie jezdzi ze mna do Polski, gotuje mi polskie potrawy.

Gość gość
zaszlas w ciaze po roku znajomosci? czyli wpadka a nie milosc :-O ?

Gość gość
Wpadka jest wtedy gdy sie nie planowalo dziecka, niezaleznie od dlugosci znajomosci.