Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Było miło

JAKIE W TYM ROKU MODNE SĄ SUKIENKI KOMUNIJNE?

Polecane posty

Gość Było miło

Moja córeczka idzie w tym roku do komunii.Czy ktoś z Was ma rozeznanie jakie są modne sukieneczki? Długie, czy krótkie? W przyszłym tygodniu zacznę jezdzić z dzieckiem po salonach bo to już najwyższa pora zacząć kompletować.

Gość gość
jaki jest wogole koszt calkowity komunii?

Gość gość
Lokal zamówiłam w ubiegłym roku, natychmiast gdy powiadomili rodziców o terminie komunii / 140 zł. od osoby, koszt kompleksowego ubrania dziecka (dziewczynki) około 2000 zł.Skóra mi cierpnie na sama myśl.Widzę dużo długich sukienek.Osobiście mi się to nie podoba,ale podobno teraz taka moda.Zastanawiam się na tym.Czy wszystko co modne jest ładne?:D

Gość gość
ile ubior-2000zł. za co az tyle kasy? komunia jak widac to koszt ok.5000zł. niezle.

Gość gość
coś ściemniasz, w tym roku przecież manie być komunii,a od przyszłego w 3 klasie

Gość Było miło
Sama sukieneczka {długa) 1200 zł.nic szczególnego, do tego buciki, haleczka, wianuszek,rękawiczki torebeczka itp.Nie myślałam że tyle kasy to wszystko kosztuje.W domu handlowym widziałam kiecuszki za 300 zł.jednak to porażka.

Gość Było miło
Niby po co miała bym ściemniać? Moja córeczka idzie do komunii 18 maja. o godz.9,30 Mówili coś o tym, że dzieci idą w trzeciej klasie, jednak nie w tym roku, może w następnym/

Gość Ale to już było
Moja wnusia jest w drugiej klasie i też idzie w tym roku do komunii.Do tej pory moje dzieci wydały sporo kasy na ta imprezę.:D W związku z tym mnie też czeka spory wydatek.

Gość gość
takie by panowie w sutannach mogli ocenić walory młodych panienek

Gość gość
W parafii mojej siostry wszystkie dziec**przystępują do komunii w albach.Trzeba było wpłacić 500 zł. Podobno szyje firma siostry proboszcza.

Jakie sukienki modne?! Dużo kasy na imprezke?!! Na manicure, makijaż, fryzurę też już ją zapisałaś?! Przecież to nie pokaz mody ludzie w d.pach Wam się już całkiem poprzewracało?! Kiedy ja szłam do komunii każda z dziewczyn miała prościutką albę wszystko skromnie...szkoda, że jesteście dorosłymi ludźmi, mniej rozumu niż dziecko:/

Gość gość
U nas na lubelszczyznie od wielu lat dzieci ida do komunii w albach koszt okolo 100zl moja siostra w tym roku wynajela restauracje za80zl od osoby dziec***olowe tej ceny ale bez ciast i tortu sala ta to jeden z najmodniejszych klubo-restauracji w miescie.Cena naprawde niska .

Gość Ale to już było
Makijażu nie będzie, ale fryzjer na pewno.W Łodzi za lokal płaci się od 1300 zł. do 1400zł od osoby - niestety .Suknia i inne dodatki będą z najwyższej półki.Czy coś w tym złego?

Gość Lilljannkaaa
ja pierdziu świat schodzi na psy :O teraz to już wszystko jest na pokaz. Trzeba kredyt wziąc bo przecież komunia, bo w domu się imprezy nie zrobi tylko w restauracji, bo co by rodzina powiedziała.... masakra! Ja jak miałam Komunie to mój tata zrobił przyjęcie w domu, sukienke miałam prostą biała liturgiczną, a prezenty jakie dostałam to aparat (wtedy jeszcze taki normalny, na klisze), rolki, Biblie a reszta to była kasa, chyba uzbierałam 1100 zł ale ręki nie dam uciąc bo nie pamiętam czy tyle. I byłam bardzo szczęśliwym dzieckiem!!! I co, dało się? Dało się! Tylko teraz jakaś głupia mania weszła że Komunie trzeba w lokalu robic, wydac kupe kasy, bo co by ludzie powiedzieli... ale chyba każdy zapomina, że Komunia to przyjęcie Jezusa do serca przez dziecko, no ale tu ważniejsza jest pokazówka

Gość Lilljannkaaa
i zaraz pewnie mi wszyscy napiszą, że lepiej zrobic w lokalu, bo wtedy nie trzeba latac i gotowac, nie trzeba przejmowac się jedzeniem, tylko się siedzi jako Pani a kelnerzy podają do stołu... Bo takie teraz jest między ludzmi lenistwo!

Gość Ale to już było
Nie porównuj dawnych czasów do obecnych.Moje dzieci nie biorą kredytów,żeby Ich dziecko przystąpiło do komunii Św. Zdecydowali że zrobią przyjęcie w lokalu w lokalu ponieważ jest najwygodniej, bez bałaganu.Każdy robi jak uważa i na co Go stać! Nikogo nie powinno to interesować😡

Gość Nie warto
Dziś chodziłam po sklepach żeby kupić swojemu dziecku sukienkę do komunii.Takie byle co kosztuje 700 zł.Mogła bym za to dać 300 zł. nie więcej. Powariowali! Po pracy znów pojedziemy szukać, może znajdę coś fajnego?

Gość gość
Ja najczęściej dla swoich pociech kupuję ubrania ze stronki allinside.pl. Prócz tego, że te ubrania są bardzo fajne to dodatkowo są modne i tanie

Gość gość
Hej, dziewczyny, jakie u Was są ustalenia / podejście Księdza? Alba czy wolna amerykanka i każdy kupuje, co chce? Ja bym mojej córze chciała zakupić coś takiego: http://www.sukienkikomunijne.emmimariage.pl/sukienki-komunijne/komunijne-klasyczne/ania-detail.html, prosta, klasyczna i bardzo dobra cena. Ale chyba Ksiądz przeforsuje alby... Bo już na pierwszej lekcji w nowym roku szkolnym poruszył ten temat podobno...

Gość gość
Jak się widzi taki temat wątku, to nóż się w kieszeni otwiera.. A do autorki postu powyżej - sukienka ładna i prosta.

Gość gość
Jestem pierwszym pokoleniem wolnej, demokratycznej Polski. Do komunii szliśmy w albach, a przyjęcie było w domu. Na mózg Wam teraz padło.

Gość gość
Bardzo ładna ta sukienka, mnie też się podoba - bardzo prosta i skromna. Osobiście wolę alby, widzę, że na tej stronie http://www.sukienkikomunijne.emmimariage.pl też można zakupić alby właśnie. U nas w parafii niestety jest od lat jakaś zakonnica, która szyje i od lat są takie same :( Nie chodzi mi o ich wygląd, bo jednak przy I Komunii strój nie jest najważniejszy, ale o to, że z okropnego materiału - moja córka miała na Komunii 28 stopni C - dziecko było zlane potem, bo materiał nie oddychał... :(

Gość gość
Nawet nie wiedziałam, że jest taki sklep http://www.sukienkikomunijne.emmimariage.pl. Fajna opcja, ładne te sukienki i w dobrej cenie. Ja w zeszłym roku odkupiłam sukienkę, znalazłam fajną ofertę na jakimś forum. Ale przyznam szczerze, że z tego co widzę to przepłaciłam, bo za używaną zapłaciłam pięć stów. W tym roku mam komunię drugiej córki i w sumie się zastanawiałam czy szyć czy kupić ale chyba szyć się nie opłaca...

Gość faustyneczkowa
Ja kupiłam już córce na komunie sukienke, taka piekną jak do ślubu, na michalina.com mają kilka sukienek do wyboru i takie skromniejsze i takie własnie w stylu tej, którą ja kupiłam. jest taka urocza, sama bym chciala miec jesczez raz komunie :P

Gość gość
Jasne, jak do ślubu :P Niektórzy na głowy poupadali. A do ślubu założy kreację Versace obsypaną grubymi brylantami :D Zastaw się, a postaw się.

Gość gość
Oho, pustaki atakują. Stylizacje za 2000, bo to faktycznie treść tej uroczystości.