Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

33 lata to chyba za wczesnie na dziecko

Polecane posty

Gość gość

nie uwazacie?

Gość gość
to już jest za póżno.

Gość gość
za pozno? bzruda, w hollywood rodza 40-latki wg mnie jeszcze mlodosc sie nie skonczyla i ten okres korzystania z zycia

Gość gość
w tym wieku to już powinnas miec kilku letnie dziecko

Gość gość
niby dlaczego "powinnas"

Gość gość
bo pierwszej młodości to ty już nie jesteś

Ale co to za ustawianie ludziom zycia?! Dziecko to zbyt poważną sprawa by ustawiać je pod metrykę a nie dojrzałość!

Gość gość
mam 30 lat i nie mam dzieci nawet faceta nie mam

Gość gość
Na twoim miejscu poczekałbym jeszcze dwa lata, o ile w ogóle chcesz mieć dziecko, a nie zmuszą cię do tego presja ze strony Matek Polek.. :classic_cool:

Gość gość
Duzo za wczesnie,poczekaj do piecdziesiatki,to najlepszy czas .powaznie.

Gość Czasomiarka
Dziecko powinno sie miec wtedy, gdy jest sie gotowym na macierzynstwo, poswiecenie, zaangazowanie i bezwarunkowa milosc. Mysle, ze osoby, ktore kochaja swoje bezdzietne zycie i za wszelka cene usilujace z niego korzystac, beda cierpiec z powodu obowiazkow jakie sie wiaza z posiadaniem potomstwa. Biologi sie jednak nie oszuka, mozna tuszowac zmarszczki, ale calego organizmu nie da sie na sile odmladniac. Ja osobiscie sie ciesze, ze w wieku 35 lat moje najmlodsze dziecko ma 5.

Gość poli30
ja akurat nie chcę dzieci wcale,ale uważam ,że jak ktoś chce to wiek 33 to najwyższa pora

Gość gość
Ha ha wiesz co czekaj do 45 a wtedy na wywiadowki jako babcia będziesz chodzić.

Gość gość
To zależy od Ciebie,czy już gotowa jesteś czy jeszcze poczekasz rok czy dwa.

Gość gość
bzdura ze 33 to najwyzszy czas pozatym, majac dziecku w wieku powiedzmy 23 ryzykuje sie, ze majac 44 bedzie sie babcia

Gość Goźć
pipszenie o chopenie, 33lata to juz stara dupa. Trzeba to na logike i zdrowy rozum brac a nie na obowiazujaca mode. Naukowo jest udowodnione ze po 25 roku zycia, z roku na rok jest iles tam procent wiecej ze szansy ze dziecko urodzi sie chore. To jest tak samo z wszystkimi grubymi kobitami ktore mowia ze jest im dobrze w swoim ciele, ale tak na prawde to dobrze jest wtedy kiedy wazy sie odpowiednio do swojego wieku i wzrostu.

Gość gość
moja sasiadka ma 41, a niedawno urodzila :P wpadka

Gość gość
za wcześnie czy za późno to kwestia indywidualna. np. psychicznie (mam 23 lata) nie wyobrażam sobie żeby za 10 lat mieć dziecko, bo to dla mnie za wcześnie, ale z drugiej strony mam PCOS więc generalnie do 30 się powinnam wyrobić. Więc może skończy się tak że nie będę miała swoich a adoptowane, nie wiem w sumie nie mam zamiaru sie zmuszać do niczego bo dziecko tylko na tym ucierpi.

Gość gość
wszyscy lekarze ginekolodzy i inni przyznają wam , że prawdą jest że ryzyko urodzenia chorego dziecka zwiększa się wraz z wiekiem ...matki Ale nie tylko to chodzi o to że potem im starsza kobieta to nie ma tyle energii siły ochoty bo po prostu nigdy w wieku lat 40 nie ma się takiej wydolności którą ma się w wieku lat 25 . Dlatego pod względem biologicznym najlepiej rodzić dzieci między 20- 30 rokiem życia . Są kobiety rodzące wcześniej i później ... Ale prędzej młodsza 18 latka urodzi zdrowe dziecko niż kobieta 45 letnia z tym że znów 18 lat to chce iść na studia i uczyć się więc decyzję o urodzeniu dziecka odkłada się poprzez logikę na później to wiadomo i w porządku Ale skoro ktoś zamierza rodzić to powinien zrobić to przed 30 rokiem życia .

Gość hanejszyn
moja kuzynka urodziła w wieku 33 lat i jest jedna z najstarszych mam w klasie syna

Gość gość
tylko ciekawe za co ta 18 latka to dziecko utrzyma utrzymanie i wychowanie dziecka spadnie na dziadków

Gość gość
do czterdziestki się jest dzieckiem i trzeba się "bawić" - wiec dziecko najlepiej mieć w okolicach pięćdziesiątki ;-)

Gość gość
'Ale skoro ktoś zamierza rodzić to powinien zrobić to przed 30 rokiem życia' nie zawsze tak się udaje dlatego najwięcej kobiet rodzi po 30 roku życia

Gość gość
najlepiej rodzić jak masz już ustabilizowaną sytuacje finansowo-mieszkaniową

Gość gość
tylko po 30tym też moze sie juz nie udać- względy biologiczne

Gość gość
do 35 roku życia powinno być dobrze ale zdarzają się też przypadki że 23 latka ma problemy z zajściem w ciąże