Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wracac czy nie wracac do Polski

Polecane posty

Gość gość

Drodzy rodacy-) Postanowilam poprosic was o pomoc, o wasze osobiste komentarze, ktore mam nadzieje, pozwola mi na podjecie wlasciwej decyzji... Zastanawiam sie nad powrotem do Polski, obecnie mieszkam w Londynie juz 6 rok I mam juz tego miejsca serdecznie dosc. Oczywiscie, tesknie za rodzina I za krajem ale zdaje sobie sprawe jak wielu z was jest rozgoryczonych z powodu aktualnej sytuacji w Polsce na rynku pracy. Mam dobra posadke w Londynie, pracuje w szkole podstawowej I dobrze zarabian. Jestem z wyksztalcenia lingwistka I znam biegle oprocz jezyka ang rowniez jezyk niemiecki. Zajmuje sie rowniez tlumaczeniami. Od czasu do czasu sprawdzam oferty pracy zblizone do mojego profilu I tu zastanawiam sie czy z moim wyksztalceniem udaloby mi sie znalezc porzadna prace w zawodzie? Czy ktos z was ma podobne dylematy do moich I moglby mi pomoc? Zastanawialam sie nad przeprowadzka do Poznania lub Warszawy, ewentualnie Wroclaw.Niestety, bardzo sie boje tego powrotu, podobno wielu ludzi po powrocie do kraju wpada w depresje I ...wraca z powrotem do UK. Nie wyobrazam sobie takiego scenariusza. Prosze was o szczere komentarze na poziomie . Serdecznie dziekuje.

Gość gość
Jesli w tym Londynie nie masz depresji to spróbuj to docenic, nie wiem jak wyglada twoje zycie uczuciowe , czy masz kogos, jesli nie masz to spróbuj stworzyc zwiazek nawet biorąc kogos z polski. Wiem ze to trudne ale na pewno łatwiejsze niz zaczynanie od nowa po nieudanym powrocie do Polski. Moj znajomy który z tesknoty wrócil do kraju rezygnujac z pracy w Irlandii za 13 euro na godzine, po poltorej roku pracy na czarno za 1500 zł znów wyjechal do Holandii i teraz ma gorszą , cieższą prace za 8 euro na godzine.

Gość gość
Polecam inny kraj. W Polsce to ze 2-3 tys max zarobisz. Porażka!

Gość gość
Nie wracaj do Polski bo się załamiesz jak zobaczysz co c***opaprańcy zgotowali narodowi polskiemu. Sami żyją w luksusach a naród jest tylko dla nich robolami aby na nich robili. S*******E!!!

Gość gość
S/K/U/R/W/I/E/L/E

Gość gość
Dodam jeszcze ze twoje wyksztalcenie i znajomosc języków niewiele znaczą w kraju gdzie liczą sie znajomosci. Jesli gdzies bedzie dobra praca to dostanie ją ktos z gorszym wyksztalceniem ale mający znajomosci.