Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kontrolowanie emocji a płacz u 23 latki

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Moim problemem jest kontrolowanie emocji. Gdy osoba bliska - głównie mąż mnie zdenerwuje i odezwie się nieprzyjemnie po wymianie zdań, gdy awantura się rozwinie zaczynam płakać z powodu bezsilności. Gdy przeżywam silny stres też płaczę. Jednak najtrudniej mi jest, gdy pokłócę się z mężem. Mogłabym płakać całą noc, nawet jeśli powód kłótni był błahy. Wtedy czekam aż mąż przyjdzie i mnie przytuli, jednak często tego nie robi. Ostatnio usłyszałam, że jestem niedojrzała i zachowuję się jak 15 latka. I teraz przemyślałam swoje zachowanie i chyba faktycznie zachowuję się głupio. Co myślicie? Jak panować nad tymi negatywnymi emocjami i nie doprowadzać siebie do stanu histerii?

Gość gość
emocje same w sobie nie są negatywne:) emocje to emocje -nie masz na nie wpływu :)

Gość gość
No tak, ale gdy przez nie czuję, że niszczę sobie psychikę to coś jest chyba nie tak. Tak bardzo przeżywam kłótnie, bo nie potrafię się uspokoić, gdy mąż mówi o mnie źle. Czuję się wtedy beznadziejna, niepotrzebna i za wszelką cenę chcę mu się wtedy odpłacić, by też się źle poczuł i mówię różne rzeczy a on się odwdzięcza i tak kłótnia trwa.. :(

Gość gość
popracuj nad pewnością siebie.

Gość gość
to znaczy że nie są u ciebie problemem emocje tylko wielkim problemem jest twoje małżeństwo. A na to rady nikt nie znając was, sytuacji nie da. Poza tym takie rady są nic niewarte, kazdy sam musi szukać rozwiązań. Jedyne co można doradzić, to rozmowa z mężem o tym jak sie czujesz podczas tych kłótni i w ogóle rozmowa między wami o was