Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska Holania

Polecane posty

Gość gość

Hej , Juz 1,5 roku Mieszkam w Holandii .. Na poczatku myslalam ze wszystko bedzie ok.. ze Poznam nowych ludzi ze z jezykiem pojdzie mi latwo .. ale nie ! mam tylko 1 Przyjacióke od ktorej mieszkam dosyc daleko codziennie sni mi sie Polska Tesknie.. Calymi dniami siedze w Domu bo nie mam jak Jezdzic do Moich "znjamoych" znaczy mam Tylko jedna ... Chcialabym wrocic ale nie mam jak i do kogo bo moj Tato mieszka w UK i nie zamierza wrocic do Polski ... Boje sie .. siedze caly czas sama w pokoju strasznie tesknie kazdy moj dzien wyglada tak samo : szkola dom szkola dom ! mam Juz dosyc :( Chciala bym wrocic ale sie boje bo tu tak naprawde mam jakas przyszlosc a w Polsce nie ... Tu skonczxe szkole tam nie ! Mama w sumie nikt z mojejj rodziny tego nie widzi .. moze nie chca zobaczyc ale ja .. sb nie daje rady .

Gość gość
tak sie zyje w takich krajach jak Holandia i Niemcy oni tak zyja tak sa przyzwyczajeni kazdy dzien uwazam za zmarnowany tutaj tylko praca szkola i dom :O

Gość gość
musisz wyjsc do ludzi :) wejdz sobie na mojaniderlandia.pl i szukaj ludzi w twoim wieku :) mieszkam w holandii 2 lata i tez kiedys miałam z tym problem :)

Gość gość
to moze ty jesteś jakaś nie teges... my z małym dzieckiem przyjechalismy i jakos znajomych mamy na pęczki, część nawet przeprowadziło sie na tą ulice co my, trzymamy się wszyscy razem i jest ok, wystarczy po ludzku podejść a nie wywyzszać się bo wszyscy tu jestesmy takimi samymi robolami