Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAKI MACIE CHOLESTEROL OKAZALO SIE ZE MAM STRASZNY BO AZ 230 MG RYCZE

Polecane posty

Gość gość

oto moje wyniki lipidowe cholesterol ogolny 230 mg cholesterol dobry hdl 80 mg cholesterol zły ldl 13o mg trojglicerydy 85 mg rycze bo lekarz mnie tak opieprzyl ,ze masakra ,że czemu leków nie biore skoro mam taki wysoki i ze grozi mi zawal nawet mam przepisane leki do konca zycia na cholesterol juz:( mam 28 lat i juz taki :(zalamka ma ktos z was problemy tez z tym gownem?

Gość gość
Miałam 210 cholesterolu, złego też jakoś więcej (jestem obciążona genetycznie)i pomogło mi odstawienie słodyczy, pieczonego mięsa i picie olejku z wiesiołka. Teraz mam cholesterol w normie. Spróbuj diety. Mam 28 lat.

Gość gość
RANY STRASZNY MASZ JAK NA SWOJ WIEK moja mama miala tyle i miala miec koronografie!!

Gość gość
a skad wezme taki olejek z wiesiolka? kochana blagam napisz gdzie moge kupic taki olejek z wiesiolka?? bo slyszalam kiedys ze podobno on nie jest dobry jak posiedzi na swietle i wtedy nie ma dzialania dobrego i ciezko kupic taki dobry gdzies wiec lepiej wcale nie kupowac CZY MOGE SIE DOWIEDZIEC GDZIE GO KUPILAS

Gość gość
DO LEKARZA MARSZ!

Gość gość
Cholesterol mozna obnizyc dieta,jedz duzo wazyw,kup sobie w aptece czosnek w tabletkach nie wydziela zapac****eden blister kosztuje 5 zl i dieta bez smazonych,jasnego chleba ,kielbas,w herbapolu popytaj sa ziola na obnizenie nie martw sie bo moze sie obnizyc samoistnie,tak jak u mnie.trzeba duzo chodzic,w aptece lek melatonina tez obniza poziom zlego cholesterolu i trojglicerydow

Gość gość
okropnie zle te wyniki laska ma ja bym juz zaczela brac te tabletki co lekarz c**przepisał.

Gość gość
wysoki cholesterol to tylko objaw jakiejś choroby wy debile na usługach koncernów farmaceutycznych

Gość gość
Jak na Twój wiek masz bardzo wysoki cholesterol.Trzeba trzymać dietę, brać leki całe życie i po problemie.Miałam wysoki, ale nie aż tak! Zażywa leki, teraz co drugi dzień i stosuje dietę.Lekarz zlecił mi znów badanie kompleksowe.Obecnie mam cholesterol w normie.

Gość gość
Spokojnie, dobry cholesterol masz ok, trójglicerydy tez, zly cholesterol podwyższony, ale teraz mając świadomość tego pilnuj co jesz, odrzuć smieciowe żarcie, zwiększ ilosc warzyw, przejdź na (prawdziwe) ciemne pieczywo, odstaw cole, batony itp.,papierosy, a po miesiącu powtórz badanie. http://www.obnizcholesterol.pl/normy-cholesterolu-hdl-ldl-i-trojglicerydow/

Gość gość
hdl mam wlasnie dobry bo ponad 80. wiec moze chociaz to uchrooni mnie przed choroba ciezka serca

Gość gość
czego panikujesz:D to nie jest taki zly wynik, zmien diete i bedzie dobrze, nie zaczynaj brac tabletek, bo bedziesz musiala juz brac zawsze:)

Gość gość
ale ona musi brac tabsy bo lekarz jej przepisal czytajcie ze zrozumieniem chyba lekarz wie lepiej straszny wynik na ten wiek 230 to nawet mama moja nie ma a ma tabletki od 20 lat bo jak miala 210 to juz lekarz przepisal

Gość gość
to niech zmieni lekarza :) sa inne sposoby na obnizenie, a nie od razu tabletki!

Gość gość
jeśli tzw. "lekarz" by mi przepisał statyny na zbicie chl w wieku 28 lat to bym pierwsze co zrobił , to na pewno zmienił konowała na lekarza

Gość gość
nie zaczynaj brania tych leków. Odpowiednia zmiana modelu żywienia i wszystko wróci do normy!!

Gość gość
ja nawet nie wiem jaki mam cholesterol k***a

Gość gość
to jaki jest prawidłowy cholesterol ?

Gość gość
?

Gość gość
ponizej 200 jest prawidlowy a powyzej to juz tabletki

Gość gość
ja mam prawidlowy, co jest dziwne, bo jestem gruba jak beczka :P ale cwicze raz w tygodniu i jem duzo warzyw, bo lubie ;)

Gość gość
ja jem dużo masła , jajek surowych wypijam, oelju lnianego używam do sałatek i mam 200 coś kręcisz

Gość gość
jajka surowe, bo lubisz, czy dla zdrowia? nie lepsze na miękko?

Gość gość
masz w górnej granicy normy, więcej gimnastyki i mniej stresu a będzie ok, ważniejsze są trójglicerydy a te masz bardzo niskie więc niema się czym martwić, głowa do góry, jak masz chłopaka to poćwicz z nim częściej i lepiej zrobisz niż się umartwiać

Gość gość
W poscie z 16.32 macie linka z prawidlowymi wynikami ktoś tu pisze, ze jego mama bierze leki i ma taki wynik, no wlasnie, leczy się bo nawet po lekach wciąż ma wysoki poziom cholesterolu. jak aktorka wezmie piguly, to sie okaze ze spadl poniżej normy ;) zmien dietę i wykonaj badania powtórnie, a potem idz do innego lekarza. jak sie sytuacja powtórzy, to moze faktycznie czas na piguly, ale pewnie zmiana diety i nieco ruchu wystarczy :) tak a propos - tez powinnam isc zrobić kontrolne badania, jestem obciążona dziedzicznie z każdej strony chorobami uk.krazenia. co prawda jest ok ze mna poki co, nawet robilam echo serca parę lat temu, ale poziom cholesterolu powinno się częściej kontrolować.

Gość gość
Pierdzielicie jak potluczeni! Cholesterol powyzej 200 fakt ze jest podwyzszony, ale to jeszcze nie tragedia i nie powod zeby od razu lykac tabletki! Mloda jestes, wystarczy odpowiednia zmiana zywienia i powinno byc ok. Ktos wyzej dobrze napisal zebys czosnek wcinala albo lykala w tabletkach jak nie lubisz. Bardzo wysoki cholesterol to taki powyzej 300. Moj dziadek mial 460 i nic z tym nie zrobil, nie chorowal, zmarl w wieku 88lat.

Gość gość
cholesterol = zysk dla firm fARMACEUTYCZNYCH,

Gość dziadek mial 460 cholesterol
dziadek mial 460....akurat uwierze,ze nie zmarl przez to... wlasnie na zawal zszedl przez ten wysoki cholesterol kochana a ty srasz ze nic mu nie bylo

Gość gość
CHOLESTEROL powinien być poniżej 100

Gość gość
CHOLESTEROL powinien być poniżej 100