Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gazy? kolka?

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie, mam 2 tygodniowego synka, którego strasznie mecza gazy. Wydaje mi sie ze może to byc kolka natomiast pediatra uważa ze na tradycyjna kolke za wczesnie bo dopiero od 3 tygodnia. Mały strasznie sie prezy i wygina jak ma puścic "Bączka" . Karmiony jest tylko mleczkiem modyfikowanym...było tydzien temu zmienione na Bebilom comfort bo nie mogł zrobić kupki... bylismy na badaniach w szpitalu i tam wszystko ok....jak mu pomóc? strasznie placze i sie zanosi całymi dniami...szczegolnie tak godzinke po jedzeniu..doradzcie prosze...bo z sił opadam....

Gość gość
Zmienić mleko. Mój synek już w szpitalu po porodzie ciągle płakał... Dostał najgorsze (dla niego) mleko z możliwych.

Gość gość
Dać herbatę Hipp koperkową i Espumisan do każdego mleka, Delicol i Biogaię. Ja później jeszcze dodałam Debridat i mineło. Kolki i bolesnę 'bączki' miał do 6 miesiąca. No i mleko na którym jest nam najlepiej to Enfamil. Próbowałam Nestle NAN HA, klasyczne, Bebilon i Enfamil to strzał w 10 :) Powodzenia i siły ci życzę, bo wiem co przechodzisz.

Gość gość
Oj, bo niejasno napisałam. Delicol też do każdego, a Biogaię raz dziennie.

Gość gość
a jakie mogloby byc odpowiednie?bebilon zalecil pediatra

Gość gość
po enfamilu niestety nie robil kupki...;/

Gość gość
To zależy od brzuszka... Co brzuszek to inne mleko pasuje. Często spotykam się z tym, że po Nestle dzieci maja zaparcia i kolki, po Bebilonie też często coś nie tak. Enfamil (z opini i w końcu mojej praktyki) nie powoduje jakiś przykrości. Słyszałam, że mleko Hipp jest też fajne, ale już go nie próbowałam, bo nie było potrzeby :)

Gość gość
Ale zwracasz uwagę na to, czy nie są to mleka AR? Ja na zaparcia podawałam rumianek, zawsze ruszyło :) Próbuj dalej, jest jeszcze Humana, też podobno dobra, Bebiko, niby najtańsze, ale może właśnie dla was najelepsze? Taka właśnie zakichana rola mamy... Bidaczek mały się męczy i to nasza robota, żeby z tym skończyć :) Na razie może zostań przy mleku, którego używasz i podaj Delicol i Espumisan do każdego karmienia. A Biogaia reguluje właśnie kupy + rumianek.

Gość gość
Ja wypróbowałam dziewięć mm. Teraz jestem na bebiko ha. Dodaje delicol do mleka biogaje i sab simplex. A mała i tak wyje. I co robić. Przetrwać trzy miesiące chyba. Aha jeszcze windi stosuje.

Gość gość
podaje mu dwa razy dziennie dicoflor..a ile tego espumisanu?? nie bedzie mu nic jak bede podawad espumisan i dicoflor?

Gość co ja narobiłam
Nie, Dicoflor to taka Biogaia, z tym, że biogaja podobno najlepiej działa na uregulowanie kup. Może zmień ten Dicoflor na Biogaię? Ja espumisanu podawał taką dawkę, żeby substancja czynna była zgodna ilością z Sab Simplex (który też w domu miałam, ale bałam się internetowego leku użyć). Zależy czy bedziesz miała 40mg/ml czy 100mg/ml. Ja podawałam tego z nizszym stęzeniem 10-14 kropelek, a tego z wyzszym 6-7. Do każdego karmienia! Delicol rozpiskę masz na ulotce, a Biogaia 5 kropli na dobe. Myslę, ze za sukcesem stoi też Debridat, ale to na recepte (2,5ml co 8h). Nie zaniedbuj herbaty koperkowej! U mnie zdzialala cuda!

Gość gość
Ty skopiowałaś mój wpis od tej laski sprzed kilku dni? :O To są moje słowa, te z dawkowaniem, pisałam to do dziewczyny z 3 tygodniwą córeczką z kolkami może tydzień w tył :)

Gość gość
a moze piersia karmic?

Gość gość
spróbuję z espumisanem..

Gość gość
hmmm...ale własnie doczytałam na ulotce ze espumisan powyzej 1, miesiaca zycia mozna stosować..;/

Gość gość
Tak jest napisane, bo takie sa normy u nas w kraju. Ten niemiecki Sab Simplex stosuja wczesniej. Esputikon nie wchlania sie w ani 1% z przewodu pokarmowego. Ja podawalam gdy mial 3 tygodnie :)

Gość gość
Mój syn miał kolki od 2 tyg. a córka od 3 więc drugi tydzień to nie za wcześnie.Syn miał skazę i od 7 t. życia był na nutramigenie, a córka ma teraz prawie 6 t. i od dziś ma przepisany Bebilon Pepti ale myślę że tak jak syn skończy sie Nutramigenem, bo całymi dniami też ją męczą kolki i gazy do tego twarz ma w bąblach. Pilnuj ,żeby małemu się odbijało, kup dobrą butelkę, masuj brzuch okrężnymi ******* zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek zegara, jednocześnie kierują ciepły(ale nie gorący i z większej odległości)strumień powietrza suszarki, układaj dziecko często na brzuchu. możesz też dać herbatkę koperkową z Hippa. Mi lekarz na kolki polecił Delikol, który mozna podawać od urodzenia,u nas niewiele pomógł ale może na twoje dziecko może podziała.

Gość gość
espumisan jest od 4 tygodnia życia, czytajcie ulotki!

Gość gość
Ostatnio czytałam o rurce do "odpowietrzania jelit"u Maluszków. Może poszukaj w necie. Bez chemii a ogromna ulga.

Gość gość
Windi :)

Gość gość
taka rureczke chyba zapodali mu w szpitalu...pomogło ale chwilowo..po godzinie narobił w pampera , zasnął z wysilku i znowu płacz...;/