Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naturalny porod blizniat

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoras z Was rodzila naturalnie I bez znieczulenia??? Czy to wogole mozliwe.? Termin mam na maj ale boje sie jak nie wiem! Najbardziej Tego ze nie dadza mi znieczulenia:( mozecie opisac jak to u Was wygladalo????

Gość gość
rodzilam dwa razy ,drugi raz miesiac temu i raz bole krzyzowe przy drugim z brzucha ,tragedia,,bez znieczulenia nie dalabym rady,wiec nie zastanawiaj sie ,powodzenia no i gratuluje blizniakow

Gość gość
to wybierz szpital gdzie dają znieczulenie;) choć wątpię żebyś rodziła naturalnie, coraz więcej ciąż bliźniaczych jest rozwiązywanych przez cc, ponieważ lekarze boją sie powikłań i dochodzenia praw w sądzie. Znam 5 przypadków ciąż bliźniaczych wśród znajomych i rodziny. 4 z nich to były planowane CC- decyzja lekarza. Jedna kobita się uparła, że chce naturalnie a i tak skończyło się tym, ze 1-sze dziecko urodziła naturalnie, drugie przez cc bo mały zdążył się obrócić pośladkowo i trzeba było ciąć.

Gość karolcia15031
na pewno zrobią Ci cc , ale nie marwt sie na zapas nie ma czego .. ja mialam miec cc bylam caly czas o tym przekonana i nie wyobrazalam sobie rodzi naturalnie .. ale moje dziecko umarło mi w brzuchu i musialam urodzić naturalnie..;/ masakryczny ból ale nie bałam się go bo rodziłam moje dziecko .. ty dostaniesz w nagrodzie za bół piękne dzieci a ja .. mój poród był cichy .. nie było płaczu dziecka .. wiec nie bójcie się teo bólu bo on jest okropny ale za razem piękny

Gość gość
laska w szpitalu rodzila trojaczki naturalnie, wiec bliznieta to tylko 2/3 jej porod, dasz rade ;) z wygody robia CC.

Gość gość
a moja tesciowa urodzila bliznieta naturalnie i nic im nie jest do dnia dzisiejszego :) ja rodzilam prawie 2 lata temu bole mialam znosne podpisalam papier i nie tylko ja że chce otrzymac glupiego jaska :P ale nie zdazyli mi podac maseczki bo dziewczyna obok zaczela wczesniej rodzic i jej dali butle a ja na zywca wszystko nawet naciecie krocza nie bolalo bo polozna wyczula moment kiedy pre i wtedy ciach oj jak ulzylo jak mala urodzilam po prawie 3 godzinach parcia.... a sasiadka obok co miala glupiego jaska jeszcze godzine sie meczyla ...

Gość Madeleine76
Mysle ze to nie wina glupiego jaska ze sie meczyla .

Gość Autorka tematu111
Kurcze ale ja rodZe w uk I wiecie co? Polozna mnie wczoraj zapisala na lekcje rodzenia blizniat a ja w szoku Bo myslalam ze mi cesarke zrobia a you zonk. Dodatkowo jeżeli porod rozpocznie sie sam i wszystko będzie ok to nie mam co liczyć na znieczulenie. Jedno dziecko już mam , porod wywolywany,mogłam mieć epidural od razu ale nie chciałam a przy 3 cm już blagalam o znieczulenie i dali. A teraz jak będzie naturAlnie to nie przetrwam chyba tego bólu!!!

Gość gość
Gościu z 14:55- co ty pieprzysz?? Z wygody robią cc? A wiesz cokolwiek na temat mózgowego porażenia dziecięcego, niedotlenienia i innych komplikacji związanych z porodem, zwłaszcza bliźniaczym?? Przestań pitolić!

Gość Autorka tematu111
No wiec dokładnie to usłyszałam od położnej,ze cc mi zrobią tylko jeśli bedą solidne podstawy co do tego a tak to naturalny porod i już. Ale ich powybijalm jak jedno będzie naturalnie a drugie cc:P

Gość gość
Autorko, skoro naturalny poród Cię przeraża zorientuj się w poszczególnych szpitalach, czasem jest tak, że w danym szpitalu robią cc przy ciąży mnogiej z automatu- ja tak miałam- bezpieczniej dla dzieci, dla mnie bezstresowo.

Gość gość
moja znajoma rodzila bliznieta naturalnie , byla to jej pierwsza ciaza. Urodzila a 3 mies po porodzie wygladala jak modelka , serio zero brzucha, SKORA JEDRNA , aMBROSIO POWINNA JEJ ZAZDROSCIC.

Gość gość
gość laska w szpitalu rodzila trojaczki naturalnie, wiec bliznieta to tylko 2/3 jej porod, dasz rade oczko.gif z wygody robia CC. " . Tez mi sie wydaje , ze teraz z wygodnictwa tyle tych cesarek robia. Powinnas rodzic naturalnie a w trakcie jakby bylo cos nie tak to wtedy dopiero cc.

Gość gość
jesteście durne, że z wygody! Nie życzę Wam, abyście kiedyś miały do czynienia z podduszonym noworodkiem czy jakimiś porażeniami mózgowymi, może wtedy przestaniecie głosić te głupie opinie!

Gość gość
Znam kobietę, która trojaczki rodziła sn. Ale to był 2gi poród. Jak ja rodziłam to w szpitalu były 3 dziewczyny z bliźniakami, wszystkie miały cc.

Gość Autorka tematu111
No a tu nie robią cc ot tak.niestety.powiedzieli mi o tym dosadnie ze to tylko widzimisie matek.... No nie wszystkich napewno!!!!

Gość gość
Ze mna na sali tez lezaly dwie dziewczyny z blizniakami i obie mialy cc.

Gość jaastarnia342
no i sama widzisz , sn jest najlepszy a cc to operacja brzuszna urodzisz i bedzie ok, zobaczysz To tylko w PL sie tak sraja z tymi ciazami, porodami a tak naprawde to tylko lobby lekarzy gin ktorzy zbijaja kase na glupich babach. W UK zeby zrobili CC to juz musi byc naprawde jakis powazny powod a nie bo ma "tokofobie" albo nie hcce byc rozciagnieta tam na dole albo sie boi i nie hcce sie meczyc" :D w uk wiedza , ze ciaza i porod to zjawisko fizjologiczne a nie choroba.

Gość Autorka tematu111
Kurde pozostaje mieć nadzieje ze bobaski bedą główkami do góry:P inaczej porod naturalny mnie czeka:( co za zacofany kraj a mówią na polske

Gość Autorka tematu111
Hahahahaha ale ja nie mam nic przeciwko sn tylko żeby znieczulenie dali matko. A to tez z łaska i trzeba czekać:( koleżanka wczoraj rodziła (4200) i błagała o znieczulenie i pielęgniarka pobiegła po coś tam a koleżanka w międzyczasie urodziła. I sie wnerwilam słysząc to.

Gość gość
ja urodziłam 1,5 roku temu sn i tez 4200, długi na 60 cm, obwód główki też spory jak na noworodka-bez znieczulenia, bez nacinania, nie pękłam, i nie błagałam o znieczulenie-rozumiem,że próg bólu itp. ... ale nastawienie PRZED FAKTEM macie rewelacyjne bez kitu.

Gość gość
Up

Gość gość
Ja tez rodze w maju w uk i tez blizniaki. Jak wyglada sam porod naturalny??? Czy jest lekarz? Czy monitoruje sie dzieciaczki? No wogole nic nie wiem...tez mam szkole rodzenia ;)

Gość gość
ja rodzilam w uk w grudniu, fakt ze 1 dziecko.. Ale porod mialam bardzo nieciekawy.. Nie wiem czemu od razu nie podjeli decyzji o cc..potem juz za pozno bylo. Po tum porodzie wiem ze bede mogla nastepnym razem rodzic wlasnie cc.. U mnie byly i polozne i lekarze, anestezjolog itd. Zawsze jednak polozna. Potem lekarka doszla,bo mialam kleszczowy. Potem doszla kolejna polozna bo byly cyrki z fotelem ginek. przy poprawce szycia..nawet moj maz musial trzymac mi noge..druga polozna ktora doszla.. Bo? Te tzw podnóżki nie trzymaly sie jak trzeba..spadaly :|

Gość gość
eh kobiety doinformujcie sie.. w uk mozna miec cesarke planowana bez powodu, pogadaja itd ale robia ja kazdemu kto sobie zazyczy, wiec bo ja mialam planowana cesarke wlasnie w uk.

Gość mama blizniaczek
Ja miałam cc, które było bezpieczniejszym rozwiązaniem dla dzieci. Co to za szpital o którym piszesz ?? Przede wszystkim powinnaś rodzić w szpitalu o wysokim stopniu retencyjności z dobrym oddziałałem neontologicznym. Jaka jest Twoja ciąża ? Decydując się na sn musisz liczyć się z tym, że przy drugim dziecku może być cc. Zaleceniami do cesarki są : wielkość dzieci, ich ułożenie, jeżeli mniejsze jest pierwsze... Dużo tego. Zależy też od lekarza i nastawienia pacjentki.

Gość mama blizniaczek
miało być wysokim stopniu referencyjności

Gość gość
moja sąsiadka rodziła bliźniaki naturalnie i babka, z którą leżałam na porodówce... dla mnie to czysty brak odpowiedzialności. bardzo czesto się zdarza, że drugie dziecko albo się przekręca kiedy wychodzi pierwsze a nawet odkleja się łożysko (przypadek tej drugiej babki akurat... dziecko reanimowali, ale było w ciężkim stanie. Miało obrzęk mózgu, zostało przewiezione do innego szpitala, bo tam była kriokomora... nie wiem czy przezyło).

Gość gość
Czyli uwazacie ze lepiej zdecydować sie na co dla dobra maluchów??? A co z ta woda która z płuc nie wyjdzie przy porodzie??? Czy sa po tym jakieś komplikacje??? Gdzie odbywa sie porod NAT??? Na delivery suite czy na tym fajnym oddziale z pilkami i wannami??? Kurcze ciemna jestem. Powiedziano mi ze po 37 ty moge mieć elective delivery a to znaczy ze jak chce to moze być cc. Ale ja bym wolała naturalnie. Oczywiście niedługo będę miała wizytę u specjalisty i on mi powie co lepsze.z tym ze wolałabym być jakoś przygotowana na rozmowę i stad moje pytania. Czy cesarka jest bezpieczniejsza? Narazie dzieci so ułożone w kształcie 69 co nie daje problemu rodzic naturalnie, z tym ze to jest narazie 30 tydzien...

Gość gość
jaki typ ciąży : jedno czy dwujajowa ?