Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak jest u was w urzędach pracy?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o staże. Ile osób wysyłają na rozmowę o staż? Bo u mnie kurde wysyłają po 10 a nawet więcej osób i za cholerę nie mogę się nigdzie złapać, już od wielu miesięcy...

Gość gość
u was tez tak ciezko?

Gość gość
podnoszę

Gość gość
kurcze, chyba tylko ja jestem jedyną bezrobotną na kafeterii :p

Gość mka30
Nie jedyną :) Ja właśnie też załatwiam staż, ale u mnie w mieście (powiatowe w woj. dolnośląskim) wątpię czy są jakieś rozmowy jak u Ciebie. Ja dowiedziałam się, że mogę mieć staż, poszłam do PUP i zapytałam jak wyglądaja procedury. Sama znalazłam firmę, w której chcę mieć staż i czekam na wypełnienie przez nich wniosku. Mogłam tez skorzystać z listy firm oferowanej przez pup ale w tej firmie mam szansę zostać po okresie wymaganego zatrudnienia. Jest styczeń, urzędy dostały kasę na staże i u nas wielu ludzi ma na nie szansę.

Gość gość
ja właśnie mam możliwość jedynie z tej listy urzędu, nie znalazłam pracodawcy, który by chciał mnie na staż. Dostać się w ten sposób na staż to chyba z cudem graniczy :(

Gość gość
Mój pup jest najlepszy. Zarejestrowałam się. Pytam o staż. Jakieś tam są ale ja mogę tylko na dwa zawody uderzać. A w tych akurat nie ma u nich ofert. Niech ja sobie sama poszukam. Szukałam 2 miesiące aż w końcu po znajomości znalazłam. Idę do UP a oni mi odmówili. Już nie pamiętam jaki był powód. Odmówili tego akurat stażu i kazali szukać dalej a ja się wkurzyłam i zapytałam PO CO mam szukać jak im ciągle coś nie pasuje.

Gość gość
niby te urzędy mają pomagać ale odnoszę wrażenie, że utrudniają znalezienie czegoś...

Gość gość
ja to chyba już przestanę o te staże się starać. Trzeba jechać po skierowanie, bierzesz skierowanie, do pracodawcy. Pracodawca zazwyczaj oddaje skierowanie następnego dnia, trzeba znowu jechać po to, i znowu do urzędu odwieźć. I tak w kółko. Jestem bezrobotna, bilety kosztują. A i tak g***o z tego mam.

Gość gość
najlepiej to samemu znaleźć pracodawcę, mieć wniosek imienny, bo jak urząd ogłosi którzy pracodawcy przeszli konkurs i ogłosi ich listę, z wnioskami które nie były imienne, to do każdego takiego pracodawcy jest wysyłanych ok. 5 kandydatów, to ciężko wtedy jest wygrać

Gość gość
5 kandydatów? U mnie zazwyczaj wysyłają 10, albo i więcej. Będę jeszcze szukać pracodawcy, może ktoś się zlituje.