Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Witosława

Sposób na drobne zmarszczki

Polecane posty

Gość gość
Ciekawa teoria z tym organizmem zatopionym w kolagenie :) tym samym potwierdziłas, że nie jesteś kosmetyczką tylko zwykłą naciągaczką z colway.

Gość Witosława
A retinol, kwas hialuronowy? Też musi być? Słyszałyście o ekstrakcie z cynamonu?

Gość gość
Retinol ma działanie odmładzające, np. bardzo dobry jest zabieg retix c / wystarczy jeden na miesiąc/, natomiast kwas hialuronowy ma bardziej działanie nawilżające niż przeiwzmarszczkowe. Chyba, ze masz na mysli ostrzykiwanie kwasem hialuronowym bruzd i zmarszczek.

Gość Witosława
A na czym polega ten zabieg, o którym mówisz? Żadnego ostrzykiwania, absolutnie żadnych igieł :-) Muszę mieć jakieś dobre kosmetyki, bo nie cierpię igieł.

Gość mucia94
Mnie tez wnerwiają moje zmarszczki, ale biegnącego czasu nie da się zatrzymać, no i na takie inwazyjne zabiegi nie dam się namówić. Nie chcę jakiś radykalnych zmian, wystarczy nawilżona skóra i spłycone zmarszczki. Testuję teraz nowy kremik dr murad, napiszę jak będą efekty :)

Gość Witosława
A co to za kremik? Pochwal się to poczytam trochę :-)

Gość gość
Witosława, zabieg Retix C polega na wmasowaniu w skórę specjalnych preparatów między innymi z retinolem i witaminą C na twarz, szyję i dekolt. Wychodzisz z gabinetu z tymi specyfikami na twarzy i dopiero zmywasz je w domu, kosmetyczka powie Ci po ilu godzinach. Potem po około 3 dniach zaczyna się złuszczanie skóry i trwa tak około tydzień. Najgorsze są pierwsze dwa dni jak zaczyna się łuszczyć, więc najlepiej iść na taki zabieg w środę, wtedy najgorzej wyglada się w weekend. Potem jest tylko lepiej. Moja skóra po tym byla batdzo wygładzona, jasniejsza, przebarwienia prawie wszystkie zeszły, jakby mniej zmarszczek. Teraz używam do drugi dzień krem z retinolem. Mogę Ci polecic salon, w ktorym byłam w Poznaniu, na Ratajach - Beauty Premium.

Gość MIrabella26
Ja stosuję kosmetyki murad i zmarszczki nie są mi straszne :-)

Gość mucia94
Zgodnie z obietnicą piszę o efektach kremu murad, co prawda nie stosuję długo, bo od dwóch tygodni i wiadomo, że nie mam skóry jak niemowlak ;) ale buzia jest super nawilżona i gładka, bez uczucia "ściągania" czego nie lubię. Na dodatek cera jakby rozjaśniona bez efektu błyszczenia. Póki co, jestem zadowolona:)

Gość gość
Nie śmiać się, to nie będzie zmarszczek.

Gość Muffinna
Śmiech to zdrowie! Do śmiechu trzeba po prostu dodać odpowiednie kosmetyki. Ja używam kosmetyków dr Murada i zmarszczki dla mnie nie istnieją.

Gość Sylwia556
Ja stosuję kosmetyki z kwasem hialuronowym, elastyną i kolagenem, bo te składniki najlepiej zapobiegają starzeniu się skóry. Ostatnio używałam DermVitę i byłam bardzo zadowolona :)

Gość gość
Super są też domowe zabiegi, profesjonalnymi narzędziami. Osobiście polecam rollery ze strony yourspa.pl !

Gość gość
Witamina C i retinol połączone razem w jednym zabiegu mają świetne działanie odmładzające i przeciwzmarszczkowe: www.beautypremium.pl/retix-c-2/

Gość krycha1
nie ma zabiegów cud. Ja na przykład dbam o skórę od środka odpowiednia dieta, nawodnienie i ćwiczenia. No i na zewnątrz to tylko krem beeyes.

Gość barbara56
A ja polecam przeczytać artykuł http://blog.klubseniora.pl/wiek-50-nadal-piekna/ poza zabiegami które można wykonywać są tam wymienione składniki, które spowalniają proces starzenia się i które powinny zawierać kosmetyki,. Wazne też by zadbać o odpowiednią dietę,, ponieważ wiele warzyw i owoców ma składniki wpływające na elastyczność skóry.

Gość gość
Też wg. mnie najlepiej sprawdza się kwas hialuronowy.

Gość gość
ja na swoje pierwsze drobne zmarszczki zaczęłam stosować pro-retinol. dodawałam go kilka kropel do kremu i nakładałam na noc. najpierw zaczęłam zauważać że skóra jest bardziej ujędrniona a z czasem że właśnie bardziej wygładzone zmarszczki. grunt to kupować sprawdzonej marki jak chociażby ja esent. nie trzeba wydawać wcale po kilkaset złotych na kosmetyki. trzeba tylko trochę pokombinować.

Gość gość
A kolagen i kwas hialuronowy w tabletach? Stosujecie? Ja właśnie zakupiłam suplement i jestem bardzo ciekawa efektów :)

Gość gość gosc
Mi pomaga masaż twarzy, o skórę tak naprawde dopiero niedawno zaczęłam dbać (mama 34 lata) i już widzę efekty a przyznam, że zastanawiałam się nad botoksem. No ale trochę poczytałam i stwierdziłam, że skoro botoks zwiotcza mięśnie to znaczy, że są one napięte i to jest przyczyną zmarszczek. A skoro tak to sama mogę spróbować je rozluźnić ;-) W sieci jest masa tutoriali, ja najczęściej wyszukuję na youtubie filmiki azjatek, podoba mi się ich podejście do pielęgnacji twarzy :-)

Gość gość
Najlepszy sposob z jakim się spotkałam to mezoterapia i zabiegi z kwasami medycznymi. Polecam w Poznaniu salon Beauty Premium, bo mają bardzo skuteczne zabiegi przeciwzmarszczkowe, a dodatkowo można kupić kosmetyki profesjonalne.

Gość gość
Ja używam kwasy hialuronowego. Oczywiście stosuje również wszelkiej maści kosmetyki ale one nie dają dużych rezultatów. Najczęściej wybieram się do http://drpernak.pl/. Znajomi nawet nie wiedzą że chodze na zabiegi ;)

Gość zlotykot
Mezoporacja bezigłowa to jeden z bardziej innowacyjnych zabiegów na zmarszczki dostępnych na rynku. Polega ona na rozszerzaniu porów błon komórkowych w skórze, a następnie wprowadzaniu za pomocą specjalnej głowicy substancji aktywnych w głąb skóry. Jest to świetna alternatywa dla mezoterapii igłowej - zabieg jest zupełnie bezbolesny i nie pozostawia podrażnień. Składniki uwalniają się natychmiast, dzięki czemu otrzymujemy efekt od razu po zabiegu - skóra jest ujędrniona, napięta, sprężysta. Super sprawa.

Gość gość
drobne zawsze przeradzaja sie w duze, wiem po sobie. Ostatecznie wybralam sie na zabieg z uzyciem kwasu hialuronowego tutaj www.one-med.pl i zadzialalo, polecam

Gość gość
Tylko i wyłącznie wchodzi w rachubę kwas hialuronowy i zabiegi nim w jakims dużym centrum kosmetologicznym. Odradzam pójście do jakiejs prywatnej kobiety ktora sie na tym nie zna. Ja do nakłucia kwasem stosowalam krem znieczulajacy kupiony tu: naporost pl i dzieki temu mialam zastrzyki prawie bezbolesne. Polecam wszystkim i zachęcam do kwasu bo efekty takiego zabiegu sa zdumiewające. Polecilam takie zabiegi rowniez swoim koleżankom i 9\10 bylo zadowolonych z ceny i efektu. Tylko najważniejsze zeby nie robic u przypadkowej osoby.

Gość Steffy Forrester
Kuracja haluronowa, czyli krem Anti Aging Floslek

Gość gość
Mozna na przykład spróbować zabiegu restylane - bezoperacyjnego zabiegu kwasem hialuronowym, po którym efekty widoczne są od razu. (więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.esthetique.com.pl/esthetique/korekcja-zmarszczek-restylane/). Bardzo dobra alternatywa dla liftingu, na który ja prywatnie na pewno bym się nie zdecydowała.