Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co komu kościoły?

Polecane posty

Gość gość

odnośnie demota : http://demotywatory.pl/4283126/Cenne-sa-te-dlonie-ktore-potrafia-niesc-pomoc zamiast na tacę lepiej dać komuś potrzebującemu zamiast dać na ''mszę'' za zmarłego idź na grób Nie czaję po co komu te kościoły jak każdy idzie tam odbębnić te same formułki a do tego większość tylko na pokaz Przecież modlić można się w domu. Kościół chce tylko kasy kasy i pełno kłamstwa. Gadają że pieniadze nie majaą wartosci a potem wsiadają do swoim BMW. Chodza po kolędzie i ludzię się głowią ile kasy włożyć do koperty. TA cała szopka kościelna przykryła głowny cel wszystkiego. Bóg poszedł w odstawkę...

Gość gość
głoszę prawdę a wy co ::D

Gość gość
ok. forum pelne moherów :?

Gość gość
nie wiem, nie chodze do kosciola nie sadze, by Bog oczekiwal ode mnie odbebniania jakis regulek raz w tygodniu, podczas gdy przez reszte tygodnia robie co chce

ale dzięki kościołowi możesz się modlić z innymi wiernymi :) poza tym są jeszcze nabożeństwa

Gość gość
jedni szukają pytań na podstawowe pytania w kościele, inni na kafeterii, nie muszę mówić co o obojgu sądzę

Gość gość
nabozenstwa? po co to komu? wspolma modlitwa? serio? w kosciele na prawde ludzia chodzi o wspolna modlitwe? jakzaraz po wyjsciu obgaduja co jak sie ubral :P

jak to po co? żeby wielbić Boga i mieć poczucie wspólnoty. a to, że ktoś tam chodzi, żeby obgadywać - to nie jest normalne, to po co związki, skoro każdy facet bije swoją kobietę? :) takie pytanie też można zadać. po co kary dla złodziei, skoro kradnie się nadal? trochę głupie myślenie, nie sądzisz?:)

Gość gość
sam zwiazek to cos fajnego a sam kosciol to glupota :) zabieranie ziemi, kasy, i w ogole nikomu to nie potrzebne. kazdy powinien miec rozum a nie sluchac kolesia w przebraniu co ma robic :)

ja uważam przeciwnie -związek to głupota, a kościoły i wspólnota mogą być dobre;) widzisz, jak się spotkaliśmy:) na całe szczęście takie rzeczy nie zależą od Twojego ani mojego widzimisie i związki i kościoły są rzeczą dobrowolną:) wątpię, żeby ktoś słuchał księdza jaką ma sukienkę dziś ubrać, nie potrafię sobie wyobrazić takiego człowieka rodem z propagandy antyklerykalnej;)

Gość gość
zlikwidowac kosciol i niech kazdy sie modli w zaciszu swojego domu a nie sie propaguje. to dla sekta jak kazda inna

Gość gość
nonsens :) ja ci zwiazkiem pieniedzy nie zabieram ani nie nakazuje co jest prawda a co nie. odbiegasz od tematu kompletnie.

ale związki mogą mieć ofiary śmiertelne i skrzywienia u małych dzieci:) gdzie ksiądz "nakazuje" co jest prawdą?:D antyklerykalna chora propaganda. i kto komu pieniądze siłą zabiera, wspominałaś coś o dobrowolnym dawaniu na tacę? :) z objaśnieniem na co pieniążki wiernych chętnych trafią?:) czy może seks w związku to g***** bo się wpycha penisa do pochwy?:D taki sam argument.

Gość gość
wymien mi 5 zalet kosciola bo jak na razie nic do mnie nie trafio. kosciol to jedno wielkie klamstwo :) nie mozesz sie modlic w domu? jestes bardziej wierna jak patrzysz na jezuska ze zlota? absurd.

jezusek ze złota?:) wymień kościół, do którego chodzisz/ chodziłaś, bo aż mnie zainteresowałaś. jeśli nie chodzisz/nie chodziłaś to skąd wiesz o tym COKOLWIEK?:) pierwsze z brzegu, bez hierarchii: 1) jak już wspomniałam, poczucie wspólnoty 2) duszpasterstwo 3) dom modlitwy, miejsce do skupienia 4) wkład do architektury 5) miejsce nabożeństw i sakramentów - co z mszą, spowiedzią itd.? skoro jesteś taką dobrą katoliczką, że marzysz o ulepszeniu (niekatoliczka nie ma co zabierać głosu jak ma wyglądać Kościół lub kościól, ja się odnośnie meczetów nie wypowiadam) to zapewne masz te kwestie przemyślane:) słucham. interesują mnie Twoje pomysły.

Gość gość
W roku 1755 Lizbona została zniszczona przez, trzęsienie ziemi i tsunami. Jezuita Malagrina grzmiał z ambony, że to kara boża, za grzech rozpusty. Ale dlaczego Bóg zniszczył 35 kościołów z istniejących 40, a burdele w dzielnicy Alfama, uniknęły większych zniszczeń? y y pewno Bóg jak każdy chłop lubi sobie pokopulować

Gość gość
przykro mi ale zadna z nich do mnie nie przemawia. wole pomodlic sie sama w zaciszu domu. a architektura ? wolalabym na tym miejscu drzewo i pare lawek do siedzenia :) spowiedz?? masakra. nie bede sie obcemu facetowi spowiadac. co on moze wiedziec co mi bedzie odpuszczone. trolollolo nie przekonalas mnie :)

Gość gość
to jest Dom Boży, mnie są potrzebne koscioly. Jeśli nie wierzysz, to daj wierzyć innym. Przecież potrzebne jest miejsce do odprawiania Mszy Świętych chociażby, spowiedzi... itd.

skoro Bóg, który jest adresatem docelowym spowiedzi to dla Ciebie "obcy Bóg" to zapewne słabo kumasz katolicyzm, prawda?;) ja proponuję C**protestantyzm i rozmyślanie nad wyglądem zboru. nie muszę Cię przekonywać. prosiłaś o argumenty i dostałaś. mam Ci wymienić argumenty przeciw związkom?:D może innym razem, nie chce mi się tyle pisać;)

* to dla Ciebie "obcy facet" mi się akurat w katolicyzmie spowiedź uszna podoba - bardziej wtedy czuję, że nie jestem sama z moją niedoskonałością, ale oczywiście nie neguje podejścia protestantów, jestem przede wszystkim chrześcijanką

no to mam pomysl na dobry biznes.otworze swoj kosciol,teraz sekty sa w modzie:Pzobaczcie ilu jest tych doradcow duchowych czy jak sie tam oni zwa,wiec ja moge byc jednym z nich albo guru czegos tam:)

Gość gość
zlikwidować związki! x wszystkie związki na POWĄZKI!

Gość gość
brokeninside87 chyba jednak zboczone ruchy sejsmiczne lubią kopulację, a nie Bógsmiech.gif y y w twojej sytuacji, to powinnaś poważnie pomyśleć o inkubusie, albo sukubie

Gość gość
wole modlic sie o przebaczenie do boga nic do czlowieka ''ksiedza;;

Gość gość
nie potrzebuje kosciola, by czuc wspolnote z innymi ludzmi (moze gdybys wychodzila gdziekolwiek wiecej niz tylko do kosciola tez bys to zauwazyla) rownie dobrze mozemy sie razem modlic w domu

jeśli dotychczas modliłaś się do człowieka to uważam, że akurat dla Ciebie "odstawienie" tego na jakiś czas, ochłonięcie i nabranie normalnego podejścia do spowiedzi będzie dobroczynne. ale skąd wiesz, że inni katolicy mają ten sam problem ze sobą co Ty?

Gość gość
miejcie sobie te koscioly, dla mnie to strara terenu kasy i sposorowanie czarnych nierobow (ksiezy) . nic kosciol nie pomaga.