Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daga_jaga

My tu sobie pitu pitu a tymczasem ZUS zeżarł nasze składki dzisiaj

Polecane posty

Gość gość
No właśnie mnie to wkurza, że do zusu muszę płacić i ciul! Jak jakiś haracz mafijny normalnie. Mogę zapierdzielac na emeryturkę ale czemu mam tam wpłacać? chcę sama wybierać ubezpieczyciela!

Gość gość
20:37 A jednak po 212mln premii minimum co roku sobie wypłacają, a podejrzewam, że to tylko wierzchołek góry lodowej :) a te budynki Polaków gdzie tak oglądasz? Zobacz sobie ile jest blokowisk, ile zagrzybiałych kamienic, jak wygląda wiele wsi, bo ja nie widzę żeby wszyscy Polacy mieszkali w willach. ZUS to jeden wielki syf który tak nas okradał, że się w końcu przeliczył z tej pazerności.

głosowaliście na PO to teraz macie POzamiatane :O nigdy nie oddalam swojego głosu na ryżego zdrajcę i jestem z tego dumna!

Ja nie głosowałam na niego :( czemu obrywam? powinni okraść z OFE tylko jego wyborców :)

He he. A co jak ktoś nie glosował na PO? Albo inaczej. Myślisz, ze jak do władzy dojdzie PIS, SLD, SP PJN, TR czy jakiekolwiek inne ugrupowanie to co? Zus nagle ożyje, dług publiczny magicznie się zmniejszy i będziemy odkładać na SWOJĄ emeryturę? Nie. Niestety 40 lat komuny zrobiło swoje. System mamy jaki mamy - czytaj MY utrzymujemy obecnych emerytów i po potencjalnej zmianie władzy niewiele się zmieni. No chyba, że ktoś ponownie uruchomi komory gazowe - bez urazy.

Gość gość
Jedni se wyplacaja premie, inni siedza miesiacami na naciaganym L4, jeszcze inni fikcyjnie zatrudniaja w swojej firmie czlonkow rodzin, zeby wyludzic swiadczenia - kazdy dorzuca swoja cegielke, a jedni zwalaja na drugich. A gdzie te domy widze? Wszedzie. Jak reklamy przy drogach.

Gość facet_mądry
bardzo dobrze, że tak sie stało wyjaśnijcie mi sens wpłacania do OFE skoro oni np. inwestują te pieniądze w bony skarbowe czy obligacje skarbu państwa ? pobierając za to np. 3% za operacje jaki to ma sens ? i tak to trafiało do Państwa więc jaka różnica ? żadna tylko 3% nikt na was nie przytnie za utrzymywanie bandy nierobów z OFE ciekawe czy wiecie jakie tam mają premie za obsługę czy przepisanie delikwenta do innego funduszu ? ja wam powie, ze kupe kasy !

Gość gość
Wiesz facet. Róznica taka że x% mojej składki w zus, trafia do kieszeni obecnych emerytów. Po mojej śmierci moje dzieci czy też mąż dostaną, lub nie, maleńki zasiłek pogrzebowy. Z OFE póki co dostaną na swoje konto w OFE. Popraw mnie jeżeli się mylę.

Gość gość
Co dobrze, ze tak się stało? emerytura z ZUS będzie przez to normalna, godna i wyższa niz z OFE? nie sądzę poza tym najpierw dali nam wybór, a teraz cofnęli to co zrobili i złodziejsko, BEZ mojej zgody przenieśli, zabrali, to jest wolny kraj?

za PO gorzej się żyje niż za rządów PiSu wolę kartofla niż ryżego zdrajcę ZUS to bankrut chyba wybiorę OFE.. ale i tak liczę na siebie i dokładam parę złotych na inny fundusz co miesiąc, może kokosów nie zyskam, ale na pewno nie stracę. Wolę się nie obudzić z ręką w nocniku.

Gość gość
Tusku wie, że juz nie porządzi to rozwala co się da. Podniósł vat którego miał nie podnosić, tak się zarzekał i zaśmiał się nam w twarz tym samym, nasrał fotoradarów i śmiał się wcześniej z kaczora, że prawka nie ma, a chce radary stawiać, podniósł nam wiek emerytalny i posłał sześciolatki do szkół byśmy dłużej zapieprzali do pracy. Co mu tam jakieś OFE? "nie maja chleba to niech jedzą ciastka" a zabawa trwa

Gość gość
Najpierw to trzeba ludzi z krusu przerzucic do zusu,aby normalnie placili,potem zlikwidowac chore zasilki macierzynskie i chorobowe,a emerytury beda,pomyslcie dzis ZUS bankrutuje za co beda zyc wasi dziadkowie i rodzice,nie pomysleliscie ze robicie na nich a potem wasze dzieci i wnuki na was,system jest beznadziejny ale ciezko sie z tego wyplatac bez konsekwencji

Gość ałaboli
No nie wiem jak to będzie ale wieje przekrętem na kilometr, jeden wielki bajzel w tym kraju

Gość gość
@ Prezesi, dyrektorzy, zastępcy kierownictwa zusu i cały batalion urzędników najwyższych tam rangą co roku przyznaje sobie nagrody i premie. W zeszłym roku było to 212mln złotych, popatrz też na te budynki, pałace tak robi ktoś kto bankrutuje? - skad masz te dane?? jest to jakos legalnie dostepne?

Gość gość
wygoogluj sobie "premie zus" lub "nagrody zus" i Ci tego wyskoczy milion stron, przecież afera była nawet o to ale oczywiście szybko uciszona

nigdy tego syfiastego krusu nie zlikwidują, bo za duży elektorat mają w rolasach :O komuś d.. trzeba lizać :O i kiełbaskę wyborczą sprzedawać

Gość hahahahahahahaha
Jakie emerytury jaga? weź się ogarnij, nie dożyjemy tego, a jak ktoś dożyje to go NFZ uśmierci legalną eutanazją w postaci braku refundowanych leków i trzyletnią kolejką do specjalisty.