Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daga_jaga

My tu sobie pitu pitu a tymczasem ZUS zeżarł nasze składki dzisiaj

Polecane posty

Dzisiaj przelano 153mld złotych z OFE to oszczędności 16 milionów Polaków, a wszystko po to aby zmniejszyć dług publiczny. Paranoja. Czyli zyskaliśmy obietnicę odzyskania naszej kasy na emeryturze czyli czekaj tatka latka :) Pamiętajcie, że mamy jeszcze chwilę na pisemną deklarację jeżeli chcemy być i w OFE i w ZUS!!!! Jedyny taki absurd - nie możemy wybrać sobie emerytury na starość jak w cywilizowanych krajach, bo od urodzenia jesteśmy skazani na ZUS normalnie komuna! Tuskaszenko pewnie podniesie niedługo wiek emerytalny do 72 lat, bo już rok temu się do tego Platfusy Odstraszycielskie przymierzały :P Co tam niech podniosą do 92 lat! A co?!! Jak się bawić to się bawić! Drzwi wyebać nowe wstawić!!! :)

Gość gość
do 92 lat? chyba chora jesteś medycyna na się poprawiła w Polsce, ministerstwo skraca kolejki do specjalistów, wiadomosci nie oglądasz? do setki będziemy zapierdzielać hahahaha :P

Gość gość
Jak tu nie kochać Brunona K.? dobrze chłop chciał

Gość gość
"Kocham" Polske normalnie

Gość ałaboli
To jest złodziejstwo coś czuję, że scenariusz z Ukrainy się u nas w końcu powtórzy i pęknie ten wrzód. Ile mozna się dawać okradac jawnie?

Gość gość
Ja nie wiem, skąd w twoim poście tyle wesołych emotek daga_jaga. Mnie dziś krew zalała. Jak można spokojnie, legalnie ludzi okraść, ech...

No no no właśnie, gdzie i jak złożyć deklarację? Bo tego nie wiem jeszcze.

Gość gość
Uciekajcie z tej Polski bo tm tylko garbu dorobic sie mozna,ja z rodzina wemigrowalam 11 lat temu i nie zaluje,nie wiem jak bym zyla gdybym w Pl zostala,a jaka przyszlosc by czekala moje dzieci? Jednym slowem masakra

Te emotki to jest śmiech przez łzy, bo granice absurdu zostały dziś staranowane. Mam przed oczyma tę scenę z "Dnia Świra" jak Miauczyński mówi w sejmie: "Bo już w nic nie wierzę... Jak mogę wierzyć, skoro nawet największy mój wysiłek przecieka im – wam – przez palce?" a te gnidy sejmowe się z niego śmieją, tak się czuję jak ten Adaś dzisiaj właśnie.....

Gość gość
1 kwietnia – 31 lipca 2014 r. – składanie deklaracji o wyborze OFE i ZUS lub tylko ZUS.

Gość ex_debill_znowu_po
kurcze od dwóch lat myślę, jak tu wyprowadzić kasę z ofe na mój obecny zagraniczny fundusz, ale się spóźniłam... znaczy myślałam za długo:(

Gość gość
czy serio tak mało ludzi z kafe to obchodzi? czy ludzie interesują się tylko kłótniami małżeńskimi, fochami na teściową i mlekiem w proszku? tu powinno teraz grzmieć. Mnie szlag trafił dzisiaj mam nadzieję, że trybunał konstytucyjny to rozpatrzy tylko coś czuję, ze to ściema, bo to Bronisuaf Komorofski zgłosił to do trybunału czyli taka nic nie warta szopka na pokaz.

Gość gość
bo siedzą mamuśki na zasiłkach z mops-u albo na bezrobociu, więc i tak ich nie dotyczy emerytura, co tam stary przynosi 1300 na łapę do domu i jest zarąbiscie!

Gość gość
większośc może nawet nie wie o co chodzi z ofe. Ale dla mnie nie nowośc, niezależne media już dawno o tym pisały

Gość gość
ale dzisiaj zabolało realnie! mnie przynajmniej :(

No różowo nie jest :( dziewczyny, a Ty lady_margarett zdrajczyni jedna, wracaj na tentychmiast z tej zagramanicy tyrać na zusa! ale mi w tej chwili!!! :P

Gość gość
Paranoja co się w tym kraju dzieje. Ja dzisiaj opłacałam składkę zdrowotną (własna firma, jestem na macierzynskim) i też mnie k****ica strzeliła, że znowu tym g***ojadom trzeba rzygnąć więcej kasy, a świadczenia jak stały tak stoją w miejscu i nic z tego nie wynika. Złodziejski, parszywy, śmierdzący gnojówką kraj, nienawidzę tego miejsca.

Gość gość
rozkradną wszystko, zostaniemy z niczym, zobaczycie. śmiejemy sie z Ruskich, a wcale lepsi nie jesteśmy.

I niech zgadnę stomatolog, ginekolog, okulista i paru innych specjalistów w razie potrzeby prywatnie, bo musiałabyś czekać 50 lat w kolejce albo iść do jakichś NFZ-owych rzeźników? hmmm.... skąd ja to znam :) a składeczkę opłacamy.....

Gość gość
Nie dlug publiczny chca zmniejszyc, tylko uratowac ZUS przed totalnym bankructwem. A bankrutujacy ZUS nie powinien nikogo dziwic, skoro chociazby ciezarne doja go jak moga, bo przez blisko 2 lata potrafia swiadczenia pobierac - najpierw na L4, a potem na macierzynskim. Poza tym wlasciciele firm tez robia piekne przekrety, niedawno sie dowiedzialam, ze wystarczy przez miesiac oplacic skladke rzedu 1800 zlotych, a po urodzeniu dziecka dostanie sie blisko 5000 macierzyskiego miesiecznie przez rok. ZUS - chora instytucja, z durnymi przepisami, zadluzona jeszcze od czasow PRL. Grecja zbankrutowala to ZUS tym bardziej moze.

daga wrócę na spokojną emeryturkę :P ale w sumie przez 4 lata pracowałam w pl i nie powiem żal dupsko ścisnął. No i rodziny też mi szkoda, mamy zwłaszcza... tyra i tyra i nic nie wytyra

no ja czytałam że do 10 lat ZUS i tak zbankrutuje i będzie tak, ja w tej chwili mam u siebie że ubezpieczenie wykupuje sie z prywatnych firm i w sumie bardzo dobrze. aaa i dopłacam 5 euro i mam antykoncepcje za darmo :D

Gość gość
gość 20:16 Prezesi, dyrektorzy, zastępcy kierownictwa zusu i cały batalion urzędników najwyższych tam rangą co roku przyznaje sobie nagrody i premie. W zeszłym roku było to 212mln złotych, popatrz też na te budynki, pałace tak robi ktoś kto bankrutuje? Nie wywalaj mi tu z ciężarnymi, że przez nie ZUS bańczy, bo idzie na dno przez własną pazerność, złodziejstwo i kumoterstwo w tych kółkach wzajemnej adoracji na szczycie w centrali!

Gość ex_debill_znowu_po
uratoważ ZUS? raczej odłożyć wyrok...

Gość gość
Brunon miał ten ładunek nie pod sejm tylko pod ZUS podłożyć

Moje drogie. Na emeryturę trzeba sobie samemu odkładać, tylko szlag człowieka trafia, że musi co miesiąc zapłacić złodziejom w imię emerytury a g***o z tego ma i będzie g***o miał.

Gość gość
racja na emeryturkę samemu trzeba odkładac ale chyba najbezpieczniej w mąkę schować albo skarpetke i pod podłogę

Gość gość
Ja juz kiedys komus powiedzialam, ze jakbym chciala sie kierowac tym, co sie wPPolsce buduje, to musialabym uznac, ze wszyscy Polacy spia na forsie, bo wypasione chalupy stawiaja na kazdym skrawku trawnika. To raz. Dwa - ja nigdzie nie napisalam, ze ZUS bankrutuje tylko I wylacznie z powodu ciezarnych, ale tego typu przypadki walnie sievdo tych problemow finansowych przyczyniaja. 100% pensji przez 9 miesiecy ciazy to kpina, zaden system przy czyms takim nie wydoli.Wystarczy umiec liczyc.