Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondyneczkaaaa21

NIe wiem jak kupić bilet na PKP. :( Pomóżcie

Polecane posty

nie ma dwóch pociągów o jednej godzinie w tym, ze różnica cenowa kosmiczna miedzy TLK a EIC (ekpres Inter City :/

A co miałam się nazwać brunetką, skoro jestem blondynką? Chciałam jakiś ciekawszy nick, ale były zajęty. Ty pewnie jesteś piegowatym i brzydkim rudzielcem.

Gość gościniec
Ale TLK nie kupuje się na konkretną godzinę. Trzeba być pewnym, żeby w kasie źle nie sprzedali. Cenowo TLK i IC wychodzi podobnie (2 zł różnicy dla studenta).

Chciałabym jechać jakimś dobrym pociągiem. Byle czym jeździć nie będę! Zwłaszcza jak się okazuje, że mam płacić za to! Muszę tylko wiedzieć ile pieniędzy mam na to przygotować, gdyż nie mam karty bankomatowej, a nie chcę ze sobą brać za dużo pieniędzy, bo jakiś facet może mnie okraść w autobusie, a jak wiadomo nie ma autobusów miejskich tylko dla kobiet. W sumie Warszawa uchodzi za taką postępową...

Gość gościniec
IC - z przedziałami TLK - bez, jednakże często ładniejszy (taka "luksusowa osobówka"), tańszy

Gość gość
W pociągu nie będziesz mogła nawet podpaski zmienić. Do kibla w pociągu lepiej nie wchodzić !

Jak to z przedziałami i bez przedziałów? Czym to się różni? Jakimś wagonem dla bydła jeździć nie będę! Te bez przedziałów mają jakieś siedzenia?

Gość Felixtus
poszła 'blondyneczkaaaa21' do ginekologa na badania okresowe i zapytała lekarza, panie doktorze, czy to jest możliwe , że mnie zg****ił mój tasiemiec ?

Gość gościniec
Ceny: TLK I klasa 100 zł II klasa 70 zł

Po co miałabym podpaskę zmieniać? To z okresem to podszyw przecież. Nie widzicie, że w tamtym nicku jest o jedno "a" więcej? Ludzie, ogarnijcie się!

Gość gościniec
Mają, takie puchowe. Tylko to są dla ludzi niegrubych. I telewizory są.

Ten akurat co jedzie z Warszawy do Krakowa o 8 to Ekspres Inter City i jest prawie dwukrotnie droższy od tego TLK o 11 :10 ( no chyba ,ze jeszcze o 5:50 jest TLK ten tanszy ,ale to wcześnie bardzo)

Ok, dziękuję za ceny tego TLK - choć nie wiem co to jest. Ile kosztuje to IC? Dlaczego to jest takie drogie? Pociagi powinny być dla ludu, a nie lud dla pociągu!

Gość Felixtus
blondyneczkaaaa21 sorry, taki mamy klimat

Gość gość
blondyneczkaaaa21 takie bezmózgi jak ty powinny być utylizowane !!

Dlaczego w ogóle studenc**płacą za te wszystkie dziwne TLK, IC****KP. Dla osób kształcących się na uczelni powinny być darmowe bilety u konduktora.

ALE ty mas i tak znizke studencką wiec zapłacisz mniej niż tą glowną sume (masz znizke 30 % lub 50,nie pamiętam dokładnie) a EIC ponad 100 zl glowny bilet (z znizką st. mniej zapłacisz) o tej 11:10 tlk maz główną cene za 60 zł (dojdzie ci znizka wiec mniej niż 60 zl zapłacisz ) o 8 masz droższy bo ekspres

Gość gościniec
Żebyś wiedziała jak pociąg wygląda: TLK: www.endrju94.vot.pl/graphics/o/en57al_1.jpg IC: www.kurierkolejowy.eu/images/news/eu07-310_tlk_fot_marek_milkowski.jpg old.pkp.pl/files/tabor_ic_042.jpg

Gość konduktor
Możesz mieć prawie za darmo. Tylko trzeba się zgłosić do mnie na rozmowę. :-D

Ma ktoś zdjęcia tego TLK, albo IC? To są wagony i lokomotywa, czy takie rupcie zielono białe ze słoneczkiem jakie widziałam w okolicy

Już wiem jak wyglądają przedziały. Dzięki! :) a można mieć taki przedział tylko dla siebie, bo nie chciałabym siedzieć w przedziale i wagonie z jakimiś mężczyznami, bachorami, albo starcami. Najlepiej sama, albo z kobietami.

Mam nadzieję, że będę mogła po studiach wrócić do siebie, bo nie radzę sobie w tej pieprzonej Warszawie. Nie wiem nawet jak dojechać spod domu na dworzec. Bezpośrednie mam tylko nocne. Pojadę pewnie ostatnim nocnym i będę kilka dni musiała spędzić na dworcu. Widziałam jednak że tam są jakieś poczekalnie. Chociaż to dobre na tej kolei.

Gość gościniec
To musisz kupić 6 biletów. Bo płaci się za jedno miejsce.