Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhmm9

Przyszła teściowa

Polecane posty

Gość mhmm9

Miesiąc temu z narzeczonym wyprowadziliśmy się i mieszkamy razem.. Jest nam dobrze i też dobrze się nam mieszka. Otóż problem tkwi w Jego mamie. Zacznę od tego, że mialam z nią świetny kontatkt przed wyprowadzką jej syna, bylam tam codziennie obiady itd.. Kupowalam jej prezenty na rozne okazje.. ale to nie o to chodzi. Od miesiąca jest strasznie.. Teściowa myślała, że wyprowadzimy się za 2lata. Wgl nas nie odwiedza, do swojego syna na urodziny nie przyszla.. nic kompletnie. Twierdzi, że jej krzywde zrobiliśmy i nigdy nam tego nie zapomni.. Przeczytalam sms'y narzeczonego od mamy typu : "ona jest dla ciebie najważniejsza" Nie chcę żeby tak bylo, i tez nie chce aby narzeczony byl w konflikcie ze swoja mama.. Co robić?? Pomocy

Gość gość
olej to bo przejdzie jej

Gość mhmm9
Tylko pytanie kiedy? Czuje się z tym źle,, bo wychodzi na to, że to moja wina.. W oczach jego rodziny jestem najgorsza..

Gość mhmm9
Pomoże ktoś ?? Błagam..

Gość gość
Daj sobie spokoj, szkoda nerwow:) to jakas psychiczna baba..

Gość mhmm9
Moze i szkoda nerwow. ale żal mi narzeczonego.. Przykro mi słyszeć że kazdy z rodziny sie odsunal od Niego. On też się z tym źle czuje.. Chciałabym to naprawić jakoś mimo że uważam, iż nic złego nie zrobiłam.

Gość mhmm9
Nikt więcej się nie wypowie ? :(

Gość gość
Przychodzi czas, że dzieci wyfruwają z gniazda, tak było, jest i będzie. I dziwię się tej teściowej, że tak szykanuje Ciebie i swojego syna. Z tego co piszesz to ona ma raczej charakter "bluszcza" co to oplata każdego i soki wyciąga. Niech się zajmie sobą, a wy możecie ją odwiedzać i wcale bym się tym nie przejmowała.

Gość gość
na choroby psychiczne są tylko leki wiele kobiet dopada w wieku menopauzy depresja wielu przyszłym teściowym odp*****la palma: syndrom opuszczonego gniazda, menopauza, złe relacje z małżonkiem to recepta na psychiczną niedoszłą teściową toksycznych ludzi powinno się unikać zamiast ubolewać nad nimi będziesz jej ulegała to zniszczy was psychicznie, będzie to robić dopóki nei rozwali waszego związku i synek do niej nie wróci

Gość gość
dziewczyno zrozum że jedyne co możecie zrobić to trzymać babę na dystans im bardziej będzie truć tym bardziej jej unikać aż sama zrozumie że albo zmieni swoje zachowanie albo straci syna znajomi mieli podobną sytuację ale facet był mądry bo na wszelkie jadowite komentarze od razu kończył rozmowę z matką, gdy tylko zaczynała truć i manipulować od razu przerywał rozmowę, aż się nauczyła że w ten sposób nic nie wskóra, nie wzbudzi poczucia winy ani litości tylko w ten sposób mógł chronić swoją nową rodzinę i spokój wasza rola nie polega na uleganiu jej i próbie naprawy relacji, bo to nie wy je zapsuliście, to ona psuje wasze relacje próbując wymusić na was inne zachowania, chce byście się jej podporządkowywali by miała kontrolę nad waszym życiem i za was decydowała to wasze życie i macie prawo do autonimii i własnych decyzji a teściowa jest dojrzałą kobietą i powinna wiedzieć że jesteście dorosłymi ludźmi z prawem do decydowania o sobie jeśli nie chce tego zaakceptować to znak że ma nierówno pod sufitem

Gość gość
odwróć sytuację czy kiedykolwiek słyszałaś o przypadku gdzie matka terroryzuje córkę i nie pozwala jej na związek i założenie rodziny ?

Gość gość
czy ona jest rozwiedzina albo jest wdową ? bo takie cyrki urządzają przeważnie matki które nie mają własnego życia osobistego i żadnych przyjaciół , hobby, zainteresowań słowem osoby niedostosowane społecznie, będące nadopiekuńczymi, zaborczymi rodzicami

Gość mhmm9
Jest wdową, ale ma partnera, który jej pomaga itd. Ona nawet nie chce żebyśmy przyszli w odwiedziny. A jak już to może przyjść tylko narzeczony..