Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bakteria_833

Duza ilosc bakterii w moczu 5 miesiac ciazy

Polecane posty

Gość bakteria_833

Ktoś tak kiedyś miał? Bakterie ------ 141.9/ul ----- norma 0-130 co to za bakterie? pod spodem kolejne bakterie wpw ---- nieliczne nic nie rozumiem.lekarza gin mam w czwartek...do tego czasu chyba umre z niepokoju... co to za bakterie, ktos moze mi powiedziec? jestem w 5 miesiacu ciąży:(

Gość gość
to są bakterie które zdarzają się w ciąży , nie wiem jak się nazywają , ale też je miałam w 17 tygodniu, mi ginekolog przepisał Urinal - wyciąg z żurawiny bezpieczny dla dziecka a dobry na drogi moczowe, łykam go do tej pory profilaktycznie, nic się nie martw bo dużo kobiet ma takie zmiany życzę powodzenia

Gość gość
Normalne, masz bakteriomocz który jest częsty w ciąży, zwłaszcza w drugim trymestrze. To mogą być bakterie coli przenoszone bezpośrednio z jelit. Dostaniesz bezpieczny w ciąży antybiotyk i tyle. Pij do dwóch litrów dziennie wody z sokiem z cytryny, bierze tabletki z żurawiną i ten antybiotyk który napewno dostaniesz. Ja jestem w dwunastym tygodniu i mam bakteriomocz, wczoraj wykupiłam antybiotyk . Powodzenia .

Gość gość
zrób posiew albo badanie moczu w innym labolatorium - u mnie wychodziły ciągle bakterie a w innym czysto

Gość gość
Normaa.. ja jestem w 7 miesiącu i wiecznie coś nie tak z moczem. Brałam nawet antybiotyk, robiłam później posiew to trochę przeszło ale generalnie ciągle coś

Gość gość
Mam wrażenie, że większość tych zakażeń to kwestia niejałowo pobranego moczu. Jak nie ma limfocytów to jest ok.

Gość gość
NIe limfocytów tylko leukocytów po pierwsze. Badanie krwi wykazuje obecnośc leukocytów lub i nie, zwłaszcza jeżeli stan zapalny dopiero się rozwija. Niejałowe pobieranie moczu nie ma znaczenia bo bakterie coli i inne charakterystyczne dla zapaleń pęcherza i bakteriomoczu wystepuja faktycznie tylko w przypadku stanów zapalnych, poza tym o bakteriach w moczu świadczy też jego stężenie (brak klarowności) oraz zapach. Moja siostra pracuje w laboratorium a ja stale w ciąży miałam problemy z pęcherzem więc nie co się już zdążyłam dowiedzieć.

Gość gość
Takie stężenie bakterii jakie ma autorka nie wynika z niejałowego pobierania moczu, zresztą co znaczy niejałowe pobieranie moczu , przeciez każdy kto oddaje mocz do pojemnika , zaraz go zamyka i oddaje do analizy także jeżeli są w moczu bakterie to znaczy że tam były już namnożone .

Gość gość
Bakteria coli występuje w kale, więc jałowe czy też nie jałowe pobranie moczu ma jak najbardziej znaczenie. Znaczenie ma też to, po jakim czasie dostarczono mocz do analizy. Jeżeli nie ma leukocytów świadczących o stanie zapalnym, to nie daje się antybiotyku, tylko powtarza badanie. Ilość bakterii wcale nie jest duża u autorki tematu, tylko bardzo nieznacznie podwyższona.

Gość gość
Bakterie coli przenoszone są też przez jelita . Przez wiele miesięcy walczyłam z zapaleniem pęcherza i bakteriomoczem, dbałam o higienę, przed każdym oddatniem moczu byłam podmyta w odpowiednim kierunku , oddawałam środkowy strumień moczu. Lekarz powiedział że w ciązy przepuszczalność bakterii jest bardzo duża i bardzo często przechodzą one własnie z jelit. Ilośc bakterii jaką ma autorka to ilość nadająca się do leczenia antybiotykiem bo ja miałam nawet troszkę mniejszą wartość. Nie wyniszczone bakterie w drugim trymestrze , potrafią przemieszczać się w kierunku nerek a potem stan zapalny miedniczek nerkowych może doprowadzić do przedwczesnego porodu. Samo piecie wody i przyjmowanie suplementów nie zawsze pogaga wyniszczyć bakterie, wypłucze je, obniży objawy ale te bakterie które pozostały szybko ponownie się namnożą i nastapi nawrót choroby . Antybiotyk jak najbardziej wskazany a potem profilaktycznie można brać żurawinę i pić wodę.

Gość Partycja C
ja tez używam urinalu, niezły żurawina i nawłoć plus i wit D, w dodatku są dwie wersja profilaktyczna i tzw uderzeniowa obie bezpieczne

Gość Luuka
ja natomiast brałam urinal profilaktycznie (lekarz mi zalecił), i jak potem zaszłam w ciążę to miałam o wiele mniejsze problemy z układem moczowym niż poprzenio

Gość gość
ja się leczyłam furaginą, ale dodatkowo a póxniej też profilaktycznie stosowałam urinal, prouro i probiotyk provag, żeby problem już nie nawracał.Z tego co wiem bakterie w moczu oznaczają infekcję jeśli też leukocyty są podwyższone.Inaczej trzeba powtórzyć badanie żeby mieć pewność...

Gość Mateozo
Ale to co Urinal ci pomógł?, bo słyszałem sporo dobrego o profilaktyce za jego pomocą

Gość Luuka
urinal bardzo mi pomógł, właściwie po tym jak brałam urinal profilaktycznie to znikły ciągle problemy z zapaleniem

Gość Alfreda
przyłączam sie do Luuki, też lekarz na moje problemy zalecił mi urinal, i sprawdził się, polecam