Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loola125

Zapomniana tabletka, brak okresu ale nie ciąża

Polecane posty

Gość loola125

Witam. Otóż biore tabletki Novynette od 2,5 roku. Jestem systematyczna, raczej nie zdarzalo mi sie zapomniec tabletki na dluzej niz 12h. Do czasu.. Blister zaczelam 25 dni temu. 7 dnia nowego opakowania kochalam sie ze swoim chlopakiem. Od tamtej pory sie nie widzielismy, poniewaz wyjechal. 19 dnia zauwazylam, ze pominalam jedna tabletke. Nie jestem w stanie dokładnie sobie przypomnieć kiedy, ale to byl raczej 3 tydzien. Ulotka mowi o tym, aby nie robic przerwy. Zadzwonilam do ginekologa, poniewaz moj cykl byl dokładnie ulozony pod wyjazd, nie chcialam tego zmieniać. Powiedzial mi, ze jezeli do stosunku doszlo tak dawno i na razie nie zamierzam wspolzyc, to moge zrobic przerwe 7 dniowa, i JESLI JUZ zastosowac dodatkowe zabezpieczenie od przyszłego opakowania. Tak zeobilam, dzisiaj jest 4 dzien przerwy i miesiaczki brak, a mnie sie to nie zdarza. Zawsze występowała 3 dnia i kropka. Pobieglam do apteki, zrobilam test i jest negatywny. Zreszta, musialabym mec ogromnego pecha wspolzyjac raz w 1 tyg, przyjmując tabletki tyle czasu, pominąć jedna i juz klops. Dodam ze boli mnie podbrzusze i mam czule sutki tak jak przed normalnym okresem. A okresu brak. Moj ginekolog jest na wyjeździe i nie wiem za bardzoco robic. Czy panikowac cy SOE uspokoic. Powiedzcie, czy któraś z was tak miala, ze pominieta tabletka wpłynęła na jej okres bez ciąży? Pozdrawiam

Gość gość
Wiadomo,nie ma 100% antykoncepcji.Przy zapomnieniu ciąża może się pojawić.Kobiety zawsze gotowe są zaciążyć.

Gość gość
zdarzylo mi sie pominac ostatnia tabletke i dostalam miesiaczke tak jak zawsze dostawalam