Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moje dziecko MA AUTYZM ?????????

Polecane posty

Gość gość

ma 10 miesiecy i 14 dni umie -chodzić -pokazać gdzie misio ma oczko (jak mu sie chce) -zrobić papa tez jak mu sie chce) - mowi mama , baba , tata , ale rzadko -prboje wcelować sobie lyzeczke do buzi i jak mu sie mowi nakarm mamusie to mi celuje łyżeczka do buzi - reaguje na slowo daj - jak sie mowi chodz na raczki wyciaga rączki na gore - a jak wczoraj wyciaagnelam jezyk i powiedzialam zeby tak zrobil tez wyciagnal ale - nie pokazuje palcem przedmiotów -nie reaguje na swoje imie nie robi kosi kosi i nie zawsze robi papa i bardzo rzadko gaworzy - nie boi sie obcych tzn jesli jest na moich rekach

Gość gość
jak uwaacie moje dziecko przejawia cechy autyzmu ?

Gość gość
uppp

Gość gość
Oczywiście, głęboki autyzm. Ale to pewnie po mamusi debilce.

Gość gość
ahahahah co to jest kosi kosi xD

Gość gość
Przytula się do Ciebie, uśmiecha się do Ciebie, nawiązuje kontakt wzrokowy? Dzieci autystyczne często mają z tym problem.

Gość gość
nie no dziecko w wieku 10 miesiecy to powinno mowic, chodzic, wladac 2 jezykami obcymi i konczyc studia ;/ jezu skad sie biora takie przewrazliwione matki ?

Gość gość
dlaczego nie mogę dodać mojej wypowiedzi ?

Gość gość
Ja wcale nie jestem przewrażliwiona ... czytałam ostatnio na temat autyzmu i tam piszą że jeśli dziecko między 10 a 11 miesiącem nie wskazuje paluszkiem rzeczy to podstawa do tego żeby dziecku lepiej się przyjrzeć a mój synek nie reaguje także na imię :( Jak wpiszę w przeglądarkę co robią 10 miesięczne dzieci to matki piszą że nawiązują z nimi jakis kontakt np. jak się spytają dziecko gdzie jest butelka to dziecko pokazuje paluszkiem w stronę butelki albo np. kiwa głowką na nie a mój tego nie robi :( to moje pierwsze dziecko i się o niego martwie tym bardziej że teraz wszedzie tak każą zwracać uwagę na pierwsze symptomy autyzm

Gość gość
idz z tym na forum o dzieciach, jak dla mnie normalne dziecko, ktore szybko nauczylo sie chodzic bo znam dzieciaczki ktore zaczely chodzich jaks skonczyly rok.