Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

finanse po ślubie jak u was wyglądają

Polecane posty

Gość gość

u nas pracuje mąż tylko, pieniądze wspólne

Gość gość
maz pracuje, ze swojej pensji oplaca wszelki rachunki czesc daje mi czesc zosatwia na wlasne potrzeby, ja jestem na macierzynskim, wiec tez mam wlasny dochod

Gość gość
u nas kazdy pracuje i ma swoją kase, na rachunki "zrzucamy sie " oboje

Gość Kalimenna
Pracujemy oboje, składamy się na dom - nierówno, jak wyjdzie Jak drugiemu na cokolwiek brakuje, drugie mu dokłada

Gość mia ta cara
mamy wszystko wspolne,co moje to jego a co jego to moje.

Gość gość
żyjemy z pensji męża,ona zarabia 5 razy tyle co ja,swoja pensje mam tylko dla siebie,wydaje ja na ciuchy,kosmetyki,fryzjera itp

Gość gość
Zarabiamy oboje, ja okolo polowe tego co maz. Kazdy ma swoje konto i rownoczesnie jest w pelni upowazniony dysponowac kontem partnera (karta bankowa na oba konta). Ustalamy razem i informujemy sie razem na biezaco.

Gość gość
Po ślubie jak sie wyprowadzilismy. Ja płace wszystkie rachunki i wszystko domu (jedzienie i chemia) oraz dla córki (ciuchy zabawki przedszkole itp) z mojej pensji i z czynszu od lokatorów. Mąż pensje odkłada i jak potrzeba to ruszamy jakies pieniądze np na ławe i stolik pod TV, albo teraz zbieramy 1600 zł na żyrandol. Mąż na swoje wydatki zarabia sobie co niedziele na giełdzie.

Gość gość
kasa wspolna , pracujemy oboje po wypłacie razem sumujmy pieniadze z tego odkladam na rachunki , na jedzenie, kazdy bierze cos na swoje wydatki , reszta idzie na oszczednosci

Gość gość
hej,a co to za zyrandol,szukam jakiegoś fajowego,a meble drewniane?nie wiesz gdzie takie mozna w necie kupić

Gość gość
u nas wyglądają tak ja mam swoje konto on swoje ja mam wypłaty ok 3000tyś to od męża biorę 3000 tys ,ja płacę z tego czynsz ,tel,internet i tv płacę opiekunce ,mąż płac**prąd bo ja się nie znam na tym liczniku . Inne dodatkowe opłaty typu zajęcia dziec**płaci mąż ,jedzenie kupujemy raz razem ,raz osobno to zależy które ma czas do sklepu jechać na większe zakupy .

Gość gość
w necie jest pełno stron z zyrandolami, popatrz na allegro też. albo na strony typu: oświetlenie itd a meble mamy z drewna kolory dąb złoty. Stół i krzesła na stary styl - skóra z ciemnej czekolady na obiciach, bo taki mamy tez naroznik i fotel w salonie. Kuchnia jest dosyc nowoczesna ale razem się pieknie komponuje. Mam otwartą kuchnie z wyspą na środku.

Gość gość
gdzie można kupic takie meble drewniane,jak czytam fora to tylko spamy z tandetnymi meblami,w necie tez nie moge znaleźc nic ładnego,jedynie w sklepie farmakolonialna ale mały wybór

Gość gość
u nas kazdy ma swoje konto na ktore wplywaja wyplaty ale z pienedzy kozystamy razem. mamy wspolna lokate oszczednosciowa i co roku doplacamy tam pieniadze z naszych kont, gdy tam juz cos sie odlozy.

Gość gość
ja mam wypłaty ok 3000tyś to od męża biorę 3000 tys --- wow to wy milionerami jesteście.

Gość gość
mąż pracuje za w Norwegii już dobre 10 lat więc nie zarabia mało a ja wcale nie zarabiam aż tak wiele 3 tyś to raczej normalna stawka w mojej pracy niektórzy mają więcej ,a zajmują te samo stanowiska . ja mam wypłaty ok 3000tyś to od męża biorę 3000 tys --- wow to wy milionerami jesteście.

Gość gość
Pracuje mąż, obecnie jestem na macierzyńskim, Moja pensja idzie na jedzenie i dziecko Męża na dom i odkładanie.

Gość gość
To Babeczki która pyta o meble :) My tez długo szukalismy. Niestety taka tandeta wszędzie, ze w końcu z naszym pomysłem poszlismy do stolarza.

Gość gość
Wszystko do jednego wora tj konto :D ja potem płace rachunki, odkladam na konto oszczędnościowe, reszta na życie

Gość gość
zasada jest taka: co moje, to moje, a co jego, to wspólne.

Gość gość
naprawdę nie widzisz różnicy między 3 tys. a 3000 tys. ? :O :D

Gość gość
3000tys = 3 000 000 = 3 milony czy teraz widzisz roznice? prosciej sie juz nie da tego rozpisac

Gość gość
Chyba jesteś nieprzytomna 3tys Ma 3 zera .Jakby napisała 2 999 też nie prawidłowo Chyba troche się zbłaźniłaś .Bo ktoś dobrze napisał.Potocznie pisze się 3000tys bo tak sie czyta I wszyscy jakoś zrozumieli Tylko jakaś ofiara się przyj*****.