Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ogromny problem z nadmiernym piciem mojego dziecka proszę o jakieś rady

Polecane posty

Gość gość

moja córka ma rok i 3 miesiące. Zawsze dużo piła. Ale jest coraz gorzej. To moja wina bo jak się wybudzała w nocy gdy ząbkowała to uspokajała się jak dostała wodę i tak juz zostało. Problem jest duży bo ona domaga się picia co godzinę, wypija około 1,5 litra w nocy!!! W dzień też dużo pije Nie wiem jak ją oduczyć. Jak ją głaszczę, uspokajam to nic nie daje, ona wypluwa smoczek i wyciąga rączki po butelkę z wodą. Strasznie płacze aż się zanosi jak nie dostanie wody. Wyniki krwi i moczu ma wszystkie idelane. Jak walczyc z tym uzależnieniem?

Gość gość
idz do lekarza

Gość gość
byłam, lekarz zlecił morfologię, badanie cukru, moczu i inne badania, wszystkie wyniki dobre. Powiedziała że mam ją oduczyć a ja nie wiem jak :(

Gość gość
proszę o jakieś rady :( może miała któraś z was taki problem?

Gość gość
No jak to jak ? Po po prostu nie podawaj tej wody..proste jak budowa cepa

Gość gość
mały nałogowiec ci się trafił;) może w nocy dodawaj coś do wody, co zmieni jej smak, żeby małej nie posmakowało. W dzień normalnie, ale w nocy nie wiem, cytrynę wciśnij, żeby kwaśna była. Jedna, druga, dziesiąta noc z rzędu i może się odzwyczai. Swoją drogą, to nie potrzeba jak widać, a przyzwyczajenie z niemowlęctwa. Pewnie w nocy jak jeść oduczałaś, to zapychałaś ją wodą i zostało.

Gość gość
a je tyle ile powinna, czy tj sobie zapełniała żołądek wodą?

Gość gość
Moja tak dużo piła i to wynikało z tego że chciała pociumkać butelkę. Moja nie dostawała ani wody ani mleka nocą już odkąd skończyła 10 miesięcy więc u nas takiego problemu nie ma ale za dnia potrafiła wciągnąć praktycznie dwa litry płynów. Zrobiliśmy badanie krwi na obecność cukru i cukier zarówno na czczo jak i po posiłku miał idealną wartość. Dziś córka ma 2,5 roku, chodzi już do przedszkola więc pije dopiero jak jest w domu i nadal kocha swoją butlę w której dostaje wodę ale to są już ilości ok 900 ml max a jak ma ochotę na więcej to kubek stoi do dyspozycji i wypije z niego kilka łyków i koniec :D. Wprowadź kubek i w kubku podawaj wodę.

Gość gość
Moze dawaj jej sok pomidorowy..raczej nie polubi.

Gość gość
No wlasnie najwyzszy czas na kubeczek niekapek!!

Gość gość
ale wy chrznicie-mój syn ma kubek niekapek z sylikonowym ustnikiem bo innego NIE CHCE!!! I co mam zrobić, nie dawać pić, słuchać krzyku? Autorko rozumiem Cię, ale jeśli dziecko je za mało, bo nadrabia piciem-zrób badania na pasożyty. U nas wyszły pasożyty, dostał leki i pije DUŻO mniej a je więcej (pił po 2,5 litra na dobę gdy miał 10-11 miesięcy)

Gość gość
dziękuję za odpowiedzi to picie w nocy zaczęło się jak mała ząbkowała i jak (jak któraś zauważyła) oduczałam picia mleka. To nie chodzi o to, że ona lubi pociumkać smoczek w butelce, na noc dostaje smoczek. To chodzi konkretnie o samą wodę. Bo jak daję jej w kubku niekapku to tyle samo wypija. Apetyt ma dobry, je wszystkie posiłki. W dzień też sporo pije ale nie aż tyle co w nocy. Spróbuję dodać czegos do wody, może się odzwyczai jakoś

Gość gość
miałam ten sam problem ale u starszego synka - 3 latka - pił i to nie wode a soki - pogadanka o robaku pr*****aku pomogła i dostawał wodę ale okazało się że on wcale nie chce pić chce tylko potrzymać butelkę.. i teraz budzi się tuli butelke i śpi dalej - nie wiem czy mu pasuje dźwięk wody w środku (bo jak wody nie ma to odrazu sie kapnie)