Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu w mediach cicho że okradziono obecnie pracyjących

Polecane posty

Gość gość
a co robil ukrainiec w polskiej stoczni SLDowcy sprzedawali wszystko co sie dalo a Tusk to dokancza teraz jak sie ktos dopcha do stolka to zapomina ze ma pracowac tylko czeka az mu kasa na konto co miesiac wpadnie i puzniej zaklady padaja a jak by tak d**e jeden z drugim ruszyl i zaczal szukac jakies kontrakty to i zaklady by istnialy muwi sie ze banki sa od zydow ale zyd mysli daje najnisza krajowa a jak chcesz wiecej to sobie pozyskaj klienta i od udzielonej pozyczki dostajesz jakis tam umowny procet a unas urzednicy siedza kawe pija i czekaja aby do 14 A teraz patrzcie jak sie urzedasy rzuca na mnie bo jeszcze maja 20 minut do dzwonka

Gość gość
CIEMNOTA NARODOWA, az sie wierzyc nie chce a niby wykształcony naród. Wierzcie dalej w to co wam wciskają Tusk i media w obudzicie sie z reka w nocniku na starość

Gość gość
umowa śmieciowa to taka od której nie jest odporowadzana składka zusowa. skoro będzie odprowadzana to już nie będzie śmieciowa patałachu.

Gość gość
co robił ukrainiec? to co chciał bo sobie kupił stocznie. trzeba było sobie kupić to robiłbyś dobrze. stocznia była przestarzała, nieekonomiczna. nikt do tego dopłacac nie chciał.

Gość gość
skąd wiesz ilu ludzi i w jakiej wysokości będzie wpłacac do zusu za 30 lat? i jakie będa dopłaty z budżetu panstwa i jaki będzie budżet??? ' ' uparciuchu, odpowiedz sobie sam/ sama, skoro dzisiejsze pokolenie w sile wieku, w okresie pracujacym nie generuje wpływów do budzetu to co to oznacza dla ciebie tez? mysl... z powietrza sie to wezmie? panstwo ci dopłaci z podatkow, ktore tez generuja obywatele, to my jestesmy panstwem, a ci co rzadza powinni w naszym imieniu rozdzielać nasz wspolny budzet

Gość gość
gość umowa śmieciowa to taka od której nie jest odporowadzana składka zusowa. skoro będzie odprowadzana to już nie będzie śmieciowa patałachu. XXXX totalny brak wiedzy. Poczytaj sobie definicje umowy zlecenia. Od kazdej umowy zlecenia odprowadzane sa skladki do zusu debilu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
co nam wciska Tusk?

Gość gość
nawet od umowy smieciowej jest odprowadzana składka, zgadza sie, tylko jaka :D dlatego jest to umowa jak sama nazwa wskazuje smieciowa

Gość gość
1. Jeżeli umowa zlecenie została podpisana z własnym pracownikiem, taki zleceniobiorca podlega obowiązkowo wszystkim ubezpieczeniom, bez względu na to czy i jaki inny tytuł do ubezpieczeń posiada (wyjątek stanowią jedynie pracownicy przebywający na urlopie wychowawczym lub urlopie macierzyńskim, dla których ubezpieczenie chorobowe będzie miało charakter dobrowolny). 2. Jeżeli zleceniobiorca podlega obowiązkowo ubezpieczeniom emerytalnemu i rentowemu, a umowa zlecenie nie została podpisana z własnym pracodawcą, podlega on jednocześnie obowiązkowo ubezpieczeniom wypadkowemu i zdrowotnemu oraz obowiązkowo opłacane są za niego składki na FP i FGŚP. Ubezpieczenie chorobowe ma charakter dobrowolny. 3. Zleceniobiorca, który ma prawo zgłosić się dobrowolnie do ubezpieczenia emerytalnego i rentowego, nie może skorzystać z dobrowolnego ubezpieczenia chorobowego. Dobrowolnemu ubezpieczeniu chorobowemu można podlegać tylko wtedy, gdy zleceniobiorca jest zgłoszony do ubezpieczenia emerytalnego i rentowego obowiązkowo.

Gość gość
Zleceniobiorca, którego jedynym tytułem do ubezpieczeń jest umowa zlecenie, podlega z tytułu tej umowy obowiązkowo ubezpieczeniom emerytalnym i rentowym. Składka chorobowa ma dla niego charakter dobrowolny.

Gość gość
wiele prywatnych zakladow kture prosperuja tez z czasem staja sie przestarzale dlatego sie je modernizuje a nie zamyka no ale jak ty masz takie rozumowanie no to ja juz wiem dlaczego w naszym kraju jest tak dobrze

Gość gość
zakladajcie nicki, zaraz mnie posadza ze pisze bzdury, ja nie pisałem onp o tym ze od umowy smieciowej nie sa odprowadzane skladki tylko o tym, ze nasze pokolenie, teraz pracujace nie ma co liczyc, ze wyzyje za te smieszne emeryturki, ktore nas czekaja

Gość gość
blagam was CZYTAJCIE interesujcie się tym co nas wszystkich dotyczy, nie pozwolmy soba manipulować!!!

Gość gość
i najczęstsza do tej pory sytuacja: "Jeśli zleceniobiorca oświadczy, że w czasie trwania umowy zlecenie, ma podpisaną umowę o pracę z innym pracodawcą, z której osiąga co najmniej minimalne wynagrodzenie, wówczas z tytułu umowy zlecenie będzie podlegał obowiązkowo tylko ubezpieczeniu zdrowotnemu (przy założeniu, że umowa o pracę i umowa zlecenie są dla niego jedynymi tytułami do ubezpieczeń). "

Gość gość
Media nie podają nam prawdziwych informacji, jest to czysta manipulacja, chca nam zamydlić oczy. Dlaczego tak ślepo wierzycie w to co wam przedstawiaja w wiadomościach? nie macie wlasnego rozumu?>

Gość gość
ja z wami nie rozmawiam, zobaczycie tepe ch**e na starosc, wtedy wam sie rozjasni, bedziecie wtedy madrzy, odnosnie prywatyzacji, to radze zrozumiec co sie działo po upadku komuny, na czym polegała ta prywatyzacja, co oznaczała dla ogołu, niestety nie to co wciskaja wam media, od kiedy modernizacja polega na sprzedawaniu dobra wspolnego za smieszne kwoty, doprowadzic cementowanie, zaklady cukrowe do bankructwa, sprzedac by potme sie okazało ze nagle ta nie rentowna gałez gospadarki bardzo szybko ma sie dobrze :D kto na tym zarobił i dlaczego? nawet w polskich komediach z tego sie smieja, ale spoleczenstwo dalej jest jakie jest

Gość gość
po upadku komuny nastał kapitalizm. kapitalizm to ustrój w który w zasadzie nie istnieje państwowa własność środków produkcji i dlatego co się dało to sprzedano.

Gość gość
wystarcz zmienic przepis ze do odpowiedzialnosci za prace na czarno nie bedzie pociagany pracujacy tylko zatrudniajacy i wtedy kazdy bedzie mial legalna prace i odprowadzane skladki i nie beda kombinowali z jakimis furtkami typu umowa smieciowa sam przepracowale x lat na czarno nie ze tak chcialem tylko wolalem pracowac niz krasc a nasze panstwo nato pozwalalo i nadal pozwala a te bajki ze zaklady beda zamykac bo nikomu sie nie oplaci zatrudniac pracownika to bym nie wierzyl bo jak ktos 2 razy wroku jedzie za nasze skladki na wczasy i ma na dobre zycie to napewno nie pujdzie na bezrobotne za 700 zl tylko zeby zacisnie i bedzie sie musial dostosowac

Gość gość
nie. sprzeda niemcowi i będzie żył z odsetek.

Gość gość
po upadku komuny nastał kapitalizm. kapitalizm to ustrój w który w zasadzie nie istnieje państwowa własność środków produkcji i dlatego co się dało to sprzedano. x sprzedawac mozna, ale z korzyscia do kraju, a nie za grosze d otego zmierza, nie uczciwe warunki przetargu

Gość gość
dasz przykłąd na nieuczciwe warunki przetargu przy sprzedaży mienia państwowego, jakiegoś zakładu pracy posocjalistycznego?

Gość gość
W OFE 99% kasy mają bogacze, prywaciarze, sławni i nadziani ludzie. Zwykli robotnicy mieli w OFE 1% więc przestań skomleć k***inowski kutafonie i w*********j z forum!

Gość gość
omijajacie wpisy shatyna i nie dajcie sie prowokować x a tu do inteligentnych pytanie mam : jak myślicie, czy jest możliwe aby wybory następne wygrał ktoś inny niż PO? bo ja od 2010 roku czułam,że bedzie jak na Białorusi, no może u nas nie dadzą wyników 101 % ale jednak...

Gość gosciuuuu
dasz przykłąd na nieuczciwe warunki przetargu przy sprzedaży mienia państwowego, jakiegoś zakładu pracy posocjalistycznego? xx x tak jak najbardiej, przyklad pierwszy z brzegu z mojej okolicy, mienie panstwowe, były POM, wartosc majatku 10 mln zlotych, odpowiednia osoba w przleiczeniu na ddzisiaj kupiła to za 120 tysiecy zlotych, x skad wiem? bo rozmawialem z ta osoba, to nie ma nic wspolnego z uczciwa prywatyzajca, nie sadzisz? takich przykladow moge mnozyc,

Gość gosciuuuu
nastepny wac pan, ktory mial szczescie byc blisko korytka, kupił tereny razem ze stawem po byłym pgr za podobnie smieszna kwote, wartosc w tej chwili około 15 mln złotych, tylko nie pisz ze to wtedy nie było tyle warte, bo mnie zabijesz smiechem, nastepny mecenas oszukał politechnike w krakowie, nie bede podawał nazwisk, ale kto kumaty ten bedzie wiedział

Gość gość
a uczciwe jest sprzedac huty hindusowi a koksownie dac gratis no bo bez koksu huta nie pociagnie

Gość gosciuuuu
w tej chwili u tych zamoznych ludzi ludzie pracuja za takie pieniadze ze przydalby sie Hitler, to nie jest tak ze pracodawce nie stac na oplacenie lepiej pracownika, pracodawaca ma mozliwosc mało płaic, wiec to robi, sama bys pewnie nie przepłacała za czyjas robocizne majac w swietle prawa, mozliwosci wydymania drugiej strony, to nie wina ludzi ze tak postepuja, ale nalozonego prawa, bo az kusi zeby tak robic