Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komplikacje po zabiegu łyżeczkowania, co myślicie

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, dwa miesiące temu miałam zabieg łyżeczkowania z powodu ciąży obumarłej. Na kontroli u lekarza dwa tygodnie później lekarz nawet nie zrobił mi usg żeby sprawdzić czy wszystko w porządku, zapytał tylko czy nic mnie nie boli, odpowiedziałam zgodnie z prawdą że nie. Miesiączkę dostałam 6 tygodni po zabiegu była bardzo obfita trwała 9 dni. Problem polega na tym że od około tygodnia czasu odczuwam dziwne bóle w okolicy prawego jajnika. Ten ból jest odczuwalny tylko przy dotyku, nie jest jakoś specjalnie uciążliwy, wiem jednak że jeśli sam nie przejdzie konieczna będzie wizyta u lekarza. Czy możliwe jest że to jakieś powikłanie po zabiegu, które dopiero teraz odczuwam?

Gość gość
czy ktoś miał podobnie?

Gość gość
Ja miałam łyżeczkowanie, ale jajniki mnie nie bolały potem. Ale na chłopski rozum i kobiecą intuicję, to w jajnikach c**przecież nie grzebali, więc nie sądzę by mogła to być komplikacja po zabiegu.

Gość gość
Tez uwazam ze to nie od lyzeczkowania, predzej cos z hormonami,

Gość gość
Przed zajściem w ciążę również odczuwałam ten ból i w czasie jej trwania również, jednak wydaje mi się iż w szpitalu miałam często wykonywane usg i chyba zauważyliby gdyby coś było nie tak z tymi jajnikami

Gość gość
Chciałabym zacząć starać się o kolejne dziecko, ale nie wiem ile mam odczekać, jeden lekarz w szpitalu powiedział że trzy miesiące, mój prowadzący zalecał pół roku. Czy to chodzi o 3 miesiące po zabiegu czy trzy cykle? Chciałabym jak najszybciej zostać mamą :(

Gość gość
Wszystko zalezy w ktorym tyg poronilas. Mi po poronieniu w 6 tyg lekarz kazal odczekac od 6 do 12 mcy. Odczekalismy 3 ale i tak zaszlam dopiero po roku. Po kolejnej stracie ciazy w 6 mcu gdzie musialam urodzic lekarz kazal odczekac 3/4 cykle tak zeby miec pelne 3 miesiaczki.

Gość gość
a moze masz owulacje i dlatego cie pobolewa?

Gość gość
Zwykle 3 cykle się powinno odczekać.

Gość gość
ja mialam ciaże obumarłą w 11 tygodniu, w kolejna zaszłam po 3 cyklach za zgoda lekarza więc co lekarz to opinia