Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga_Iga

wypadające włosy i łamliwe paznokcie

Polecane posty

Gość Olga_Iga

Borykam się z problem jak w tytule: wypadające włosy i łamliwe paznokcie. Czy sądzicie, że jest to wskaźnik braku witamin lub pierwiastków, czy choroby? Są stosujecie w takich sytuacjach? O ile równiez jak ja macie taki problem... Najchętniej ogoliłabym się na łyso :/

Gość gość
a sprawdzałaś tarczycę?

Gość gość
To może być brak witamin i minerałów, jak również stosowanie źle dobranych kosmetyków. Nie powinno się zapominać o cynku, witaminach z grupy B. Pomaga też picie dużych ilośc**płynów i używanie delikatnych kosmetyków pielęgnacyjnych, np szampony bez silikonów i parabenów. Do tego odżywki, oleje i maski. Jak nie lubisz się bawić w takie rzeczy, to zainwestuj w delikatny żel/szampon myjący (np dla dzieci babydream) i do tego zwykla oliwka dla dzieci do olejowania wlosów i na paznokcie. Pamietaj zeby po kazdym myciu wlosow uzyc odzywki, a rece smarowac nawilzajacym kremem.

Gość gość
Od jak dawna masz ten problem? Bo może to być objaw zwykłego przesilenia wiosennego. Powoli robi się już cieplo i mi wlosy leca garsciami. Linieje jak pies... Tak jest co roku w okresie wiosennym i jesiennym ;x

Gość AleksaMalinowa

Na paznokcie ponoć pomaga odżywka 8w1 z eveline, dieta też robi swoje ja proponuje zacząć od zdrowszego odżywiania.