Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nat85

Jestem w ciąży i chudnę, czy to normalne?

Polecane posty

Gość nat85

Cześć dziewczyny, Zacznę do tego, że jestem w 13 tygodniu ciąży. Zanim zaszłam w ciążę przez ostatni rok sporo przytyłam, praca biurowa, stres, mobbing, problemy.. Ważyłam 71kg przy wzroście 169,5, ale nie rzucało się to bardzo w oczy, tzn chyba ogólnie mam ciężkie kości bo wchodziłam spokojnie w rozmiar 38. Przez kilka tygodni ciąży męczyły mnie mdłości, nie mogłam patrzeć na jedzenie, jadłam na siłę, nie wymiotowałam. W 12 tygodniu ciąży ważyłam około 68 kilo, a teraz w 13 tygodniu ważę 66 kg. Nie wiem co się dzieje, po prostu wiele potraw przestało mi smakować, na niektóre patrzę i już mi niedobrze, nawet na te które wcześniej uwielbiałam. Wmuszam w siebie jedzenie a i tak po kilku widelcach już mi się odbija i koniec. Może wiecie z własnego doświadczenia czy to normalne? Dzidzia rozwija się prawidłowo, wszystko jest ok, tylko boję się że przez to chudnięcie w jakiś sposób zaszkodzę dziecku. Brzuszek mam tylko delikatnie zaznaczony, jakby był lekko wzdęty. Może znacie sposoby żeby przekonać organizm do jedzenia? Co najlepiej wchodzi? Z góry dziękuję!

Gość gość
kochana ja do 5 miesiąca schudłam 9 kg!!!! bałam się ze szkodze dziecku, ale gin powiedział ze to normalne, wiec się nie przejmowałam. do konca ciąży przybrałam 8 kg, więc do porodu ważyłam 1 kg mniej niż przed ciążą :)

Gość nat85
O jeny dziękuję, pocieszyłaś mnie!!! Mi też ginekolog mówi że to nic takiego, a ja się zastanawiam czy skoro mało jem to czy dostarczam dziecku tyle wartości odżywczych ile mu potrzeba. A co Tobie najbardziej wchodziło?

Gość gość
Normalne. Ja zamiast przytyc to schudlam w ciazy 8 kg. Bo tez mialam mdlosci cala ciaze i malo jadlam.

Gość gość
ja na poczatu tez schudlam potem od 4-5 miesiaca waga zaczela rosnac dziecko wezmie od ciebie to czego potrzebuje nie martw sie