Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego niektórzy uważają że mając malutkie dziecko można chodzić wszędzie

Polecane posty

Gość gość
Autorko tematu, odpowiedz jest prosta:BO DZIECKO NIE JEST WIEZIENIEM!

Gość gość
Moje dziecko ma 3 lata i nigdy nie zostawiam go z nikim bez wyraźnej koniecznośc***Pracuję, studiuję więc pozostały wolny czas spędzam z nim bo to kocham:) Spać wtulona do niego też uwielbiam ku rozpaczy otoczenia...

Gość gość
Moje dziecko to nie półsierotka, dodatkowo ma 2 babcie i dziadka. Nic nie stało na przeszkodzie, abym robiła co chcę. Szczerze mówiąc to od poczatku każdy chciał mnie wyręczać i tak już zostało. Przynajmniej mogłam sobie swobodnie wyjechać na odpoczynek a weekendy relaksować się.

Gość gość
Hahahhshh dns ale mnie rozbawilas!!! Jestem autorka tematu: moje dziecko spi juz 2h i mi sie nudzi! To cie zaskocze! Wczoraj dziadki cale popoludnie zajmowali sie moim dzieckiem,nawet je wykapali i polozyli spacbo ja bylam z.mezem na zakupach! Dzis od rana z nim tez byli,bo my najpierw na pogrzebie a potem kontynuacja zakupow. Dzis tylko swoje dziecko polozylam spac. To ze ktos czasami ma zwykle nudne zycie nie znaczy ze tak jest codziennie. A jezeli ktos ma dziadkow, to wg mnie lepiej zostawic z nimi niz z obca opiekunka. A 24 h na dobe 7 dni w tyg.przez cale.dziecinstwo tylko opekujac sie dzieckiem to chyba mozna zwariowac. Czasami po prostu trzeba odetchnac.

Gość Justann
Są różne podejścia do rodzicielstwa. Sama mam 9 miesięczną córkę i póki co zajmujemy się nią sami. Po pierwsze dlatego, że jest karmiona piersią i nie mam jak jej zostawić na dłużej. Po drugie dlatego, że dziadkowie mieszkają 30 km od nas i nie widzi ich na tyle często, żeby była do nich przyzwyczajona. Do tego ma teraz chyba okres lęku separacyjnego, więc w ogóle masakra. W przyszłości na pewno będziemy chcieli ją u dziadków zostawać (dziadkowie zresztą już teraz by chcieli), ale na razie jest to nierealne.

Gość gość
A czy Wy tępe dzidy nie ogarniacie, że dla dziecka to też nie za dobrze, jak tylko mamusie i ew. tatusia widuje? Dziecko też powinno się socjalizować i poznawać innych ludzi. Najlepiej zamknijcie je w klatce, będzie super.

Gość mama 4 latka
To i ja coś dorzucę. Synem od urodzenia zajmowałam się ja lub mąż w zależności od potrzeb. Więcej czasu mały spędzał ze mną, bo do 3rż byłam na wychowawczym. Z tatą chodził w soboty na piłkę, zostawał wieczorem w tygodniu jak chciałam gdzieś wyjść - fryzjer, kosmetyczka, koleżanka... Nie korzystaliśmy z pomocy babć czy dziadka, bo nie było takiej potrzeby, zawsze potrafiliśmy się tak zorganizować, aby zapewnić dziecku opiekę we własnym zakresie - tym bardziej, że dziadek i babcie są nadal aktywni zawodowo. Co nie znaczy, że moje dziecko się nie socjalizowało :O Chodziliśmy na basen - od 2 miesiąca życia, na zajęcia dla dzieciaków na sali zabaw, poza tym plac zabaw, park. Codziennie spacer, zakupy, spotkanie z którąś znajomą - także regularnie gdzieś chodziliśmy, dziecko miało kontakt i z innymi dziećmi i z dorosłymi, nie jest dzikie. Ale potrzeby zostawiania go i wychodzenia bez niego nie mieliśmy, choć nie raz mieliśmy propozycje w weekend, żeby go zostawić i isć bez niego. Ale my oboje jesteśmy raczej domatorami. Lubimy posiedzieć w domu, spotkać się ze znajomymi, ale nie na imprezie, tylko takie zwykłe spotkanie w kilka osób przy kawie. Wtedy my siedzimy w salonie, dzieciaki bawią się na górze. Dorośli z dorosłymi, a dzieci z dziećmi. Nic ponad to nie potrzebujemy i tak nam dobrze.

Gość gość
Moim synem zajmuje się pół rodziny, bo u nas to normalne.Zostaje z babcią, dziadkiem, siostrą wujkiem, ciotką itp, itd, a my sobie owszem chodzimy do kina, na koncert, do znajomych, normalnie żyjemy. No i rzygam opowieściami o cudzych dzieciach, sama nie po to wychodzę aby słuchać o soczkach, smoczkach itp, nie opowiadam o swoim dziecku wszędzie i każdemu, nie jesteśmy syjamskimi bliźniętami. Do wychowanie dziecka potrzeba sporo ludzi, bo dziecko się wtedy równolegle rozwija, a nie maminsynek rośnie, kaleka emocjonalna. Nie gadam z matuniami polskimi niepokalanymi, walą mnie i osądy, niech każdy żyje jak chce, monopolu na racje nikt nie ma.

Gość gość
zdrowo jest od czasu do czasu gdzieś pójść, przecież wieczór w restauracji raz da 2 tygodnie to nie zbrodnia. Domyslam się, że siedzisz w chałupie, mąż pracuje, a jak ma czas to baluje z kolegami i wmawiasz sobie że tak jest dobrze zazdroszcząc innym, że gzieś wyjdą. Ból d**y widzę, oj! jak boliiiii!

mama 4 latka - i co z tego, że byłaś z dzieckiem tu i tam i w różnym towarzystwie. Jeden mały szczegół- dziecko było zawsze z tobą lub ojcem. Koleżanka też ma takiego dzieciaka- co z tego że przebywają z nim wśród ludzi- jak on sam za cholerę nie zostanie z babcią sam na sam dłużej bo tylko patrzy gdzie jest mama :O A ona się jeszcze cieszy, że synuś taki za mamusią :O brr..

04.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość Hahahhshh dns ale mnie rozbawilas!!! Jestem autorka tematu: moje dziecko spi juz 2h i mi sie nudzi! To cie zaskocze! Wczoraj dziadki cale popoludnie zajmowali sie moim dzieckiem,nawet je wykapali i polozyli spacbo ja bylam z.mezem na zakupach! Dzis od rana z nim tez byli,bo my najpierw na pogrzebie a potem kontynuacja zakupow. Dzis tylko swoje dziecko polozylam spac. To ze ktos czasami ma zwykle nudne zycie nie znaczy ze tak jest codziennie. A jezeli ktos ma dziadkow, to wg mnie lepiej zostawic z nimi niz z obca opiekunka. A 24 h na dobe 7 dni w tyg.przez cale.dziecinstwo tylko opekujac sie dzieckiem to chyba mozna zwariowac. Czasami po prostu trzeba odetchnac. xxxx cieszę się, że nie odwaliło ci tak do końca :D

Gość gość
jestem w 100% za tym ze sory dziecko dzieckiem najważniejsze ale mąz chyba też i małżestwo,. trzeba od czasu do czasu wyjść razem,a że dziecko zostanie z dziadkami czy ciociami to źle? oswaja się z obcymi nie będzie się potem bało zostać a rodzice są szczsliwi ze mają dla siebie chwile. dla mnie matki które tylko same wszytsko w 100% z dzieckiem chcą być są psychiczne naprawdę. potem przychodzą takie dzieci do przedszkola czy szkoły i rozpaczają tygodniami siedza same w koncie bonie ma mamusi