Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 latek nie chce się przebrać na bal

Polecane posty

Gość gość
Ty Michałł masz jakiś problem ze sobą. Ja tylko chciałam rady czy mam mu dać jakiś strój na wszelki wypadek lub ewentualnie pomysł na coś co będzie wyglądać w miarę normalnie, mało kostiumowo. Właśnie się tego obawiam, że zjadą mnie za to, że jestem wyrodna matka, która nie zorganizowała dziecku stroju.

Gość gość
Nie wiem czy się doszukiwać głębszych problemów. On ogólnie jest mega uparty i jest sporo normalnych ubrań których nie nosi bo ich nie lubi i już. Bo kolor nie taki, bo wzór nie tak.

Gość gość
Autorko pytałam czy on chce iść na ten bal ?

Gość mamadwóchdziewczynek
Jesteście niemożliwi, chociaż uśmiałam się do łez z niektórych wpisów ;-) Nie przebieraj dziecka skoro nie chce i nie wymyślaj jak go ubrać żeby nie domyślił się, że jest przebrany... to zwyczajne oszustwo, nieuczciwość wobec dziecka, które ma swoje zdanie. Nie wiem kto miałby go obgadać, jak to u Was wygląda, ale nie przejmuj się wcale. Toksyczna mądrze radzi - możesz wziąć strój na wszelki wypadek - jeżeli się namyśli. Ale to rozwiązanie jeżeli Ty jedziesz albo panie są do dogadania. Bo jeżeli mają go nękać i biegać za nim to odpuść. Ubierz go jakoś odświętnie, może niech wskaże co chciałby, daj mu wybór ale niech to nie będzie dresik przedszkolny tylko coś na wyjście.

Gość gość
Dlaczego nie uszanowac decyzji malucha w sprawie, w ktorej bez szkody dla siebie i dla nikogo moze sam zadecydowac. Porozmawiaj z nim, zapytaj czy w ogole chce isc na bal - jezeli nie to dlaczego, jezeli tak to dlaczego nie przebrany. I powiedz mu, ze to jego decyzja, zrobisz dokladnie tak jak on chce. Bez krzyku, bez przekonywania. Zaznacz, ze moze mu byc przykro jezeli zobaczy inne dziec**przebrane, ale ty respektujesz jego decyzje, nie zabierasz stroju "na wszelki wypadek" i zrobisz dokladnie tak jak on chce. Rrzylatek jest w stanie w takiej sprawie sam zadecydowac****otem poniesc konsekwencje tej decyzji (negatywne lub pozytywne).

Gość gość
Ten bal jest normalnie w ramach zajęć w godzinach przedszkolnych więc niejako nie ma wyjścia. Nie mówi, że nie chce balu, po prostu nie chce przebrania.

Broken ze mną pisałaś. Autorko, tak mam problem ze sobą. Jak byłem mały mama przebrała mnie na bal za smoka.

No to nie, nie chce to nie . Nie terroryzuj dziecka o takie pierdoły . W tym temacie ma prawo wyboru i swoje fanaberie realizować w mojej ocenie. Co innego gdy wychodzić z nim na dwór, wtedy musi np. kurtkę ubrać . Rozróżniasz te dwie sprawy ,kiedy trzeba być stanowczym a kiedy odpuścić ? bo ja tak

Jak nie. Ubrać mu czapę smoka. Zrób mu zdjęcie w tym stroju i postaw na widocznym miejscu w domu. Ale tak żeby ściągnąć nie mógł.

Zrób zdjęcie tego stroju i wklej tutaj. Niech wszyscy zobaczą co mu chcesz ubrać. Albo jak da radę, weź sama to jakoś przymierz. Tak se nasuń na łeb tą czapę smoka a resztę kombinezonu tak trzymaj przed sobą jakbys to przymierzała przed lustrem. OK ?

Gość gość
Moim zdaniem to niedopuszczalne. Jak mozna nie chcieć się przebrać za smoka????????????????????????????????////

Gość gość
przebierz go znienacka gdy się najmniej będzie tego spodziewał i przyklej mu ten strój kropelką :D

Założę się, że to ten strój. Wklejcie i zobaczcie! www.stroj****owe.com.pl/wypozyczalnia/uploads/max/477.jpg