Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwne ale prawdziwe

BIAŁACZKA

Polecane posty

Czy można wyleczyć się z tej choroby? Czytam w necie i ogarnia mnie przerażenie.Wiem że to jest choroba krwi, potocznie mówiąc rak! Czy ktoś zetknął się z ta chorobą?

Gość gość
ja! co chcesz wiedziec?

Gość gość
da sie wyleczyc,choc nie wiem jak w naszym kraju, tu musi byc naprawde wczesne stadium; moja przyjaciolka jest pielegniarka w UK, tam jest bialaczka traktowana juz niemal jak katar - bardzo wysoka wyleczalnosc.

Gość gość
gość 20:23 boże co ty piszesz ja walczyłam z lekarzami o życie mamy ale chyba była za stara żeby się nia należycie zając i zmarła,w Polsce oczywiscie

Gość gość
no i pisze prawde

Gość gość
Alez wy to bzdury piszecie o tej bialaczce.

Gość gość
Moja znajoma zachorowała na białaczkę w wieku 48 lat, brała chemię, ale zmarła niestety.Tak jest w Polsce.

Mój tata ma 72 lata i wykryto białaczkę,Dlatego pytam jakie są rokowania,co będzie dalej?

Gość gość
rokowania dla niego sa kiepskie. taki to wlasnie kraj, to ze twoj ojciec placil 50 lat na NFZ to nic nie znaczy, teraz dadza mu chemie, ktorej nie przezyje o ile w ogole zleca mu chemie, pewnie dadza namiar na hospicjum :(

Gość gość
Co wy za bzdury opowiadacie że za granicą białaczka jest traktowana hak katar:( Ludzie jestem zgłoszona w fundacji www.deleteblood cancer.org.uk i tak samo jak w Polsce czekam na telefon . Ludzie nie klamcie:(

Gość gość
moja kolezanka jest pielegniarka w szpitalu onkologicznym w Bydgoszczy i pacjenci z rakiem dostaja takie same leki jak pacjenci w Stanach, to czy ktos sie wyleczy czy nie z raka zalezy od wielu czynników nie tylko od samego leczenia, gdyby tak było to np Patrick Swayze nie umarłby na raka bo miał dostep do najlepszych leków

Gość dgfgfdgdfgfdf
Powiedzcie mi tak przy okazji, czy dzięki badaniu krwi w punkcie krwiodastwa honorowego w razie czego wykryją białaczkę? Chodzi mi o to, czy oddając krew honorowo regularnie muszę się badać na białaczkę osobno, czy wystarczy tamto badanie? Oni biorą tylko krew z palca na tamte badanie.

Gość gość
mojej mamie nawet chemii pożałowali, a to zapalenie a to zakażenie idioci lekarze jakby było na co czekac w takiej sytuacji wiedzieli, że koszty będą a pewnie i chemia nie pomoże wiec po co leczyć? po co próbować? polskie konowały,zabójcy starszych i nie tylko chorych!

Gość gość
nie chodzi o to, ze bagatelizuja raka, ale LECZA, daja szanse i maja wyjsatkowa wysokosc wyleczen z bialaczki; akurat w UK bialaczka nie jest nowotworem ktory = sie smierci, tak jak jest np z rakiem pluc, ktory zwlaszcza zlosliwy jest bardzo ciezki do wyleczenia i wciaz jest wysoka umieralnosc na ten wlansie nowotwor. w UK bialaczke latwiej wyleczyc niz tutaj w tym zalosnym kraju! tam sie od razu zaczyna leczenie, u nas to porazka. mam na ciele mase ciemnych odstajacych pieprzykow, raz z jednego leciala mi krew, poszlam do dermataloga, nie kosmetologa ale lekarki wprzychodni, ktora wspolpracuje z onkologami, myslalam, ze zleci wyciecie tego a ona: a leciala krew jeszcze kiedys czy tylko raz? ja: raz ona: to nie bedziemy teraz nic z tym robic, jak bedzie sie cos dzialo to prosze przyjsc. i u nas jest taka polityka, po co zapobiegac leczeniu? poczekamy az rozwinie sie rak, a potem sprawdzimy czy warto w pania pakowac kase czy lepiej jak sie pani rozgladnie za trumna.

Stało się tak nagle,dostał temperaturę, stał się leniwy. Poszedł do lekarza który skierował Go na kompleksowe badania.Lekarz wyraził się jasno, bez ogródek.Białaczka. Zamurowało mnie.

Gość gość
mojej mamie nawet chemii pożałowali, a to zapalenie a to zakażenie idioci lekarze jakby było na co czekac w takiej sytuacji wiedzieli, że koszty będą a pewnie i chemia nie pomoże wiec po co leczyć? po co próbować? polskie konowały,zabójcy starszych i nie tylko chorych! *********** czy Ty jestes normalna??? gdyby z zapaleniem podali chemie to człowiek nie przezyje samej chemii

Gość gość
Zapytaj sie lekarza jakie sa szanse na wyleczenie?

Gość gość
Polska - mama jeździ od szpitala do szpitala z ewidentnymi objawami białaczki,łącznie z krwawymi wybroczynami na ciele ileż to chorób nie wymyślili,trafia do kolejnego szpitala-krzyk-dlaczego tak późno!, zaawansowane stadium! trzeba natychmiast punkcję! (pewnie do statystyk na jaki rodzaj białaczki umrze) punkcja zrobiona -teraz chemii nie bo płuca nieczyste-zapalenie -teraz chemii nie bo jelita zakażone czekamy mama umiera niedoczekawszy chemii

Zrobię wszystko co w mojej mocy,ale przecież nie jestem lekarzem dlatego pytam żeby ojca ratować chociaż nie ukrywam, czarno to widzę.

Gość gość
gość 20:57 a czy ty jesteś normalna żeby nie spróbować leczyć, poco leżec w szpitalu skoro chemii nie przeżyje, siekierą w korytarzu dobić.

Gość gość
gosć 20:57 człowiek z zapaleniem nie przeżyje chemii... a beż chemii przeżyła co? też nie ale dla takich jak ty była tańsza w leczeniu i o to w Polsce chodzi

Gość gość
Twoja mame za pozno zdjagnozowali. Z zapaleniem nie mogli dac chemii a pozniej juz bylo za pozno :(

Gość gość
mamę zdiagnozowali za późno specjalnie! aby nie leczyc drogą chemią w starszym wieku! wiek 70 lat! do jednego ze szpitali mama jedzie z objawami białaczki min.krwawe wybroczyny na całym ciele , przyjmuje ją pani HEMATOLOG! akurat ma dyżur, przetrzymuje tydzień na oddziale wypisuje ze stwierdzeniem : punktowe wybroczyny w wyniku uczulenia polekowego SIC! pytam się czy są na świecie gorsi lekarze niż w Polsce ? odpowiem wam wszystkim NIE MA!

Gość gość
dodam, że wtedy jeszcze mama nie ma zapalenia płuc ! nie chce mi się gadać, ten kto będzie miał w rodzinie chorego na raka a trafi tak jak moja mama to umrze! jeśli będziesz sie za dużo rzucać na szpitalnym korytarzu widząc te wszystkie nieprawidłowości to Ci teraz powiedzą parafrazując p.Bieńkowską- "sorry, taką mamy służbę zdrowia!"

Gość Liyahh777777777777777
mój tata miał złosliwego raka jelita grubego i opieke super, leczenie tez , wszystko zalezy jak szybko raka wykryto

Gość gość
lijah... statystyki muszą sie zgadzać nie mogą wszystkich z rozmysłem wysłać do grobu, kogoś muszą wyleczyć,żeby interes sie kręcił, czy wy tego nie rozumiecie,że nie może być tak,że Cię wyleczą BO AKURAT DOBRZE TRAFISZ! i na lekarza diagnozujacego i później leczącego jak najszybciej i jak najlepiej, co to jest do k****y nędzy totolotek?

Gość gość
dieta alluja autor tej diety wyleczył sie z raka

Gość gość
Pracowalam przez 4 lata w fundacji Antony Nolan w UK, ktora prowadzi bank dawcow szpiku kostnego. Bialaczka niegdzie nie jest traktowana jak katar, poniewaz jest to powazna, czesto smiertelna choroba. Sposob leczenia zalezy od rodzaju bialaczki, a jest ich kilka (te u dzieci czesto sa uleczalne nawet jedynie dzieki lekom), wieku pacjenta oraz oczywiscie stopnia rozwiniecia choroby. W zaleznosci od diagnozy i czynnikow, o ktorych wspomnialam wyzej lekarze moga zdecydowac podawanie lekow, zastosowanie chemioterapii badz preszczep szpiku kostnego. Ta ostatnia opcja to ostatecznosc, chociaz czesto przeszczepy sa pomyslne i dzieki postepowi badan i technologii te statystyki wciaz rosna. Bardzo trudno jest znalezc dawce z uwagi na unikalny kod genetyczny kazdego czlowieka, dlatego tak wazne jest, aby jak najwiecej ludzi rejestrowalo sie jako dawcy. Procedura pobrania szpiku jest dosc prosta, pacjent dostaje dwie opcje do wyboru i zadna z metod nie ma dlugotrwalych skutkow dla dawcy. Autorko musisz poczekac na to, co powiedza lekarze. Nie wierze, ze nawet w Polsce lekarze specjalnie usmierciliby pacjenta tak, jak to sugeruja niektore posty. Poczytaj wiecej na temat bialaczki w internecie...

Gość gość
ja mam bialaczke i lecza mnie chemia

Gość gość
Pani z22.15 nareszcie coś mądrego bo tego już nie szło czytać co niektórzy wypisują.