Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwne ale prawdziwe

BIAŁACZKA

Polecane posty

Gość Norwegia Norwegia
ja kiedyś dawno dawno temu. a jaka ta bialaczka? bo sa rozne. ostra? czy przewlekla? i jaki wiek-dziecko, czy osoba w starszym wieku?

Gość Norwegia Norwegia
ja miałam kiedyś do czynienia w pracy z racji wyksztalcenia-nieważne zresztą nie będę podawac szczegolow. jak twój tata ma 72 lata to najprawdopodobniej ma bialaczke przewlekla-ta jest najczestsza u starszych osob. w sumie nie jest zjadliwym typem, przezywalnosc jest wysoka jeśli nie nastapi zaczopowanie zyl leukocytami-bo krew staje się gestsza(i z tego powodu wylew np)

Gość gość
znam osobe 40lat chora na bialaczke starczka przewlekla w faszie erowej narazie ale co z tego?siedzisz jka na bombie bo nie wiesz czy sie rozwinie czy nie.. bo podawanie lekow to bezsens teraz.

Gość Norwegia Norwegia
np 40 lat to szybko, przewanie osoby w wieku-68 i powyżej. ale przewlekla bialaczka jest jedna z najłagodniejszych. niech się lekarza dokładnie zapyta jaki typ bialaczki (bo jest kilkanaście)

Gość gość
nie ma bialaczki starczej, przynajmniej nigdy o niej nie slyszalam

Gość gość
mam bialaczke ostra ktora da sie wyleczyc

Gość Norwegia Norwegia
no rzeczywiście nie ma starczej :) jest przewlekla która charakteryzuje się wolnym przebiegiem, małą w porównaniu z innymi zjadliwością i wystepuja najczęściej u osob w podeszłym wieku

Na dzień dzisiejszy lekarze nie stosują żadnych leków.Podobno przy białaczce limfatycznej nie stosuje się na początku.Na co czekają????

Gość gość
przy bialaczce stosuja chemie

Gość Mam swoje lata
U mojego taty również nic nie robili w tym kierunku.Żadnych leków! Zaczęłam chodzić prywatnie do lekarza.Choroba postępowała błyskawicznie, tata odszedł.

Gość niezły gościu
mój teść miał białaczkę, przeszczep szpiku przechodził w Katowicach. 3 lata temu. zdrowy jak rydz. teraz pracuje fizycznie. a ja jestem od 4 lat potencjalnym dawcą szpiku polecam !

Gość gość
po przeszczepie szpiku nigdy nie bedzie zdrowy jak rydz ale bedzie sie juz dosc dobrze czul. zalezy jak jego organizm zniesie przeszczep i na pewno musi brac troche lekow aby jego organizm nie odrzucil przeszczepu. taka jest Prawda sa ludzie co po przeszczepie umieraja a sa tacy ktorzy dosc dobrze sie czuja ale bez lekow nie ma :( u kazdego inaczej

Gość gość
W wieku 72 lat nie ma szans na przeszczep szpiku.Gdyby tak było na pewno nie jeden chory na białaczkę by zapłacił każde pieniądze żeby odzyskał zdrowie.

Gość Decyzja należy do Ciebie
Powinien otrzymać chemie.Dziwi mnie ze lekarze nic nie robią u Twojego taty😠

Czy ktoś z Was wie gdzie można leczyć się prywatnie na białaczkę?

Gość gość
Moim zdaniem nie ma efektów! Znajdziesz mnóstwo nieuczciwych konowałów którzy będą bajerować że poskutkuje ich leczenie.

Gość gość
lecze sie w Niemczech na bialaczke, podobno jedna z najlepszych Klinik tu gdzie jestem jak na razie mam Chemie i jest ok.