Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

realnie ile trzeba czekac po cesarce zeby zajsc znowu w ciaze

Polecane posty

Gość gość

mialam cesarke, ile musze realnie czekac zeby zajsc znowu w ciaze? Slysze rozne opinie i jedni lekarze mowia ze 3 lata inni ze dwa a jeszcze inni ze rok wystarczy. W necie czytam, ze laski i po 5 miesiacach zachodzily w ciaze (wiadomo szczyt glupoty) ale nic sie nie dzialo. Wiec jak to jest? nie chce czekac tej gornej granicy..

Gość gość
Moim zdaniem rok. :)

Gość gość
ja po 1,5 roku zaszłam w drugą ciążę nie było żadnych problemów z donoszeniem :)

Gość gość
bolało Cie po cesarce?

Gość ex_debill_znowu_po
podobno jest ok jak następny poród nie będzie wcześniej niż dwa lata po pierwszej cesarce

Gość ex_debill_znowu_po
ale to powinnaś zapytać lekarza

Gość gość
jak komus zalezy to i zaraz po operacji pojdzie sie p******ic. imuprom na bol brzucha i jazda

Gość gosc autorka
w ogole mnie nie bolalo po cesarce :) jesli bedziesz miala to nie masz sie czego bac! Jedyne co dostawalam na bol to paracetamol a nic praktycznie nie bolalo. Czulam lekkie szczypanie przy wstawaniu i troche trudno mi bylo karmic piersia bo nie mialam gdzie corki poloznyc a byla wielkoludem (4,5 kg). Ale tak poza tym to na drugi dzien po czulam sie super lekko i plena energii, polecialam pod prysznic sama zajmowalam sie mala itd. do tego blizna wyglada jak przeciecie i chowa sie pod majtkami.

Gość gość
Co tzn realnie? Realnie dla mnie czy dla ciebie? To lekarz powinien ocenic twoja blizne na usg i powie ci czy juz jest bezpiecznie czy nie. Jednej blizna i tkanki sie zagoja w rok innej w dwa.

Gość gość
a jak z połogiem? leci krew jak ze świni czy znośnie? bp slyszalam, ze po cesarce jest lżej niż po SN :P

Gość gość
mi powiedział, że rok

Gość gość
nie mieszkam w polsce i nikt tutaj usg blizny nie robi :) krew leciala ale nie duzo.

Gość gość
uff, od razu mi lepiej. wkurzaja mnie te matki polki dla ktorych SN to marzenie, i o CC nie chcą slyszec.. caly czas próbują mi wmowic, ze po cc jest gorzej niz SN, ze blizna sie paprze, boli, nie da sie chodzic ;/

Gość gość
cos ty ja nic z tego nie mialam, cesarka to super sprawa w mojej opini. Blizna sie zagoila juz po 4 tygodniach, nic sie nie papralo, nie mialam nawet opatrunku. Wystarczy myc blizne pod prysznicem potem suszyc to wszystko. Czuje sie jakbym troche oszukala bo urodzilam bez jakiegokolwiek bolu :D

Gość gość
waga plodu 4,5 kg, wielowodzie do tego glowka nigdy nie wstawila sie w kanal i bylam po terminie. Mimo wszystko mialam wywolywanie tabletkami dopochwowymi ale nic to nie dalo bo glowka byla wysoko.

Gość gość
Moja koleżanka rodziła przez cc rok po roku. luty 2009, luty 2010 i czerwiec 2011. Ostatnio mi mówiła,że po 3 porodzie zrobił się jej krwiak na macicy i jest pod kontrolą specjalisty. Lepiej poczekać dłużej i nie mieć później problemów z donoszeniem, bo wiadomo,że macica nie dochodzi do siebie tak szybko jak po sn.

ja ważyłam 4,300 i z tego co wiem, moja mama ledwo dała radę z takim klocem :D szczęściara :P

Gość gość
heh no takie dzieci rodzi sie ciezko :) ja bylam przeciwko cesarce bo dali mi wybor to chcialam wywolywanie ale teraz sobie mysle jaka ja durna bylam rozerwaloby mnie na 5 czesci :D

Gość gość
Ja mialam usg blizny bez zadnego problemu. W UK to chyba w ogole macie problem z fachowa opieka? Tam wszyscy wszystko zlewaja. No i podstawowa sprawa blizna na skorze goi sie szybko te wewnetrzne a jest ich chyba 3 goja sie dosc dlugo. Bo trzeba pamietac ze przecietych zostalo sporo warstw powlok w tym macica. Mi lekarz po usg pozwolil zachodzic w ciaze to bylo ok rok po pierwszej cesarce. Ale np moja siostra miala zielone swiatlo dopiero 1 rok i 8 misiecy po. Takze to zalezy od indywidualnych predyspozycji.