Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja brak okresu

Polecane posty

Gość gość

Miał ktoś z was taką sytuację- biorę tabletki ok 5 mieasięcy. W ostatnim cyklu chorowałam i brałam antybiotyk teraz mam 7 dniową przerwę, a okresu brak. Co mam robić? Zażywać kolejny blister, czy odstawić? W ciąży nie jestem- ostatni raz współżyłam we wrześniu...Na pojawienie się okresu jest jeszcze tylko 1 dzień. Co jeśli się nie pojawi? Do gina dopchać się nie mogę w tym NFZ;/

Gość gość
poważne odp proszę

Gość gość
noo nie wiem jakim cudem- skoro od wrzesnia do teraz okres był ale pozdro;p

Gość gość
Ja dostaję okresu 7 dnia. A współżyłaś w czasie jak brałaś antybiotyki i tabletki?

Gość gość
wspołżyłam ostatni raz we wrzesniu i wtedy brałam tabsy i dodatkowo prezerwatywa. od tamtego czasu nie współżyłam z nikim.miałam okres normalnie od tego czasu w 2-3 dniu przerwy. w tym mies chorowałam bardzo- może to przez to? co mam robic brac kolejny blister?

Gość gość
Ja bym brała normalnie. Wydaje mi sie że to przez antybiotyki, niby tabsy można ze wszystkim łączyć ale są substancje osłabiające ich działanie...

Gość gość
Dziewczyny, kiedy wy sie w koncu nauczycie: brak okresu przy poprawnym przyjmowaniu tabletek i zwracaniu uwagi na czynniki mogace oslabiac ich skutecznosc to nie ciaza! Zwlaszcza jesli ktos seksu nie uprawia. Czesto sie zdarza brak miesiaczki i po prostu trzeba kontynuowac tabsy wedlug planu. Bierzecie co wam lekarz da i nie interesujecie sie ani jak to dziala, ani jaki ma wplyw na wasze cialo. Proponuje sie doksztalcic i nie zadawac glupich pytan., bo codziennie teraz ten sam watek na kafe. Cycki opadaja.

Gość gość
No wiesz, jeśli coś ma negatywny wpływ na ciało to raczej trzeba zmienić tabletki, nie wiem jak Twój gin ale mój mi tak mówił, jestem przed 30stką, po studiach i raczej nie jestem nierozumną idiotką :) Pisałam o 11.46 i 11.56, chyba słusznie

Gość gość
nie panikowałabym gdyby nie fakt, ze znajoma do 3go mies nie wiedziala o ciąży;/ 'ale ona się nie zabezpieczyla i miala objawy ciąży itd.

Gość gość
wlasnie tabsy mialy dobry wplyw- ustaly bole, skurcze, okres sie uregulowal, cera poprawila;/

Gość gość
Hehe współżyłaś we wrześniu, to 5 miesiąc, weź weź się ogarnij...

Gość gość
Brak okresu przy tabletkach to wcale nie zaden ich negatywny wplyw, to po prostu normalne dzialanie niektorych tabsow. Jesli ktos nie ma powodow podejrzewac ciazy to po prostu dalej zazywa tabletki wedlug planu. Proste.