Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nastoletnie matki jak sobie radzą

Polecane posty

Gość gość

jak sobie radzą z opinią innych ludzi ?

Gość gość
po co sie przejmowac opinia innych? ludzie obcy jesc nie daja wiec niech spadaja

Gość gość
Ja może nastolatką nie jestem, ale jestem młodą matką..mam 21 lat i znajomi i bliscy są ponoś szczęśliwi :) ale gdy napisałam na tym forum zostałam strasznie zjechana, zwyzywana, że nie mam ambicji, bo nie robiłam sobie dziecka mając 40 lat..rodzina i bliscy są ok :) a opinie pań z forum i całej reszty, której nie pasuje moja ciąża mogę powiedzieć tylko tyle : "kij Wam w oko, to moje życie"

Gość gość
tzn mam 21 lat i jestem w kocówce 7 miesiąca ciąży :) jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi i już nie możemy się doczekać kiedy nasze maleństwo będzie na świecie :)

Gość gość
21 lat to nie "naście", więc juz się nie odmładzajcie na siłę

Gość gość
Ja mam obecnie 17 lat i jestem w ciazy. Termin mam na jutro ale nic narazie sie nie zapowiada na poród. Nikt mi jeszcze nie powiedział zednego nie miłego komentarza. Bliscy sie cieszą znajomi tak samo. Może ktoś miedzy sobą cos na mój temat gada ale ja sie nie przejmuje

Gość gość
Przecież napisałam, że może nastolatką nie jestem, ale i tak 90% kobiet na tym forum uważa, że to za wcześnie..a ja pytałam mojej Pani doktor i powiedziała, że to idealny wiek do rodzenia :)

Gość autorka20
ja zaszłam w ciążę mając niespełna 20 lat, ale wyglądam na naprawdę wiele mniej i będąc w ciąży nie raz zdarzyło mi się zauważyć, że starsze kobiety dziwnie mnie mierzą jakby myślały "taka gówniara a już z brzuchem". Ale nie przejmowałam się tym nigdy, uśmiechałam się tylko miło do tych pań, a wtedy to im badziej robiło się głupio ;p Uważam, że ciężarne nastolatki nie mają żadnych powodów, by się tego wstydzić, mogą być tak samo dobrymi matkami, jak te po 30...

Gość mała kamilka
Najlepiej opinię tzw. innych mieć gdzieś ci "inni" mi nie dają kasy ani niczego im nie zawdzięczam więc nic sobie z tego nie robię w żadnej kwestii i tak samo powinny myśleć nastoletnie matki

Gość Donaatanka
Obejrzyj sobie Teen Mom PL na MTV i przekonaj się jak nastoletnie matki radzą sobie w Polsce. Niestety, z tego co pokazują, łatwo nie jest…Poczytaj opinie jakie wypisują ludzie na ich temat w necie. Nie rozumiem tej fali nienawiści, w końcu młoda matka może być tak samo dobra dla dziecka jak kobieta, które planowała ciążę.

Gość gość
Nic nie mowia by c**przykrosci nie sprawic,a co bys chciala uslyszec ze taka mloda i wpada

Gość gość
nastoletnia matka to wstyd dla rodziny, nie chciałabym mieć takiej czarnej owcy w rodzinie co rozkłada giry przed osiemnatską, obrzydliwe to jest. Takim krowom bym od razu dzieci odbierała i do szoły z internatem i musztrą wysłała to by przestały myśleć o fiutach.

Gość gość
na kafe to najlepiej jak rodzi się po 40 grubo po bo najważniejsza forsa, kasa, szmal i kariera na kasie w biedronce

Gość gość
do gościa z 13.07...ha,ha,,,te, które rodzą przed 18 lub tuż po ..nie są jedynymi , które " rozkładają' nogi przed 18-stką..Miały pecha wpadły i nie chciały usunąć...seks w nastoletnim wieku jest na porządku dziennym..nie ciesz się, jak w twojej rodzinie nie ma ciąż w tak młodym wieku. bo .." rozkładają nogi"

Gość gość
I chyba to " co powiedzą ludzie" w sytuacji, gdy nastolatka rodzi dziecko, JEST NAJMNIEJ WAŻNE...

Gość gość
ja jak widzę te pozamałżenskie bachory to mam ochotę narzygać do wózka, całkiem sporo takich osób znam z widzenia, puszczało to się od ukończenia 14 lat zaciążyło ojciec więcej niż nieznany a po porodzie udaje wielką siłaczkę, że tak jej ciężko i źle i trzeba współczuć bo przeciez ma dziecko. No ja pierniczę ogromny sukces mieć bachora przed ukończeniem 18stki. Powinno im być wstyd a dzieci powinny pooddawać normalnym parom które ich nie mogą mieć, bo wiadomo że taka nastolatka wychowa na następna patologię.

Gość gość
to nie zmienia faktu że nastolatka na porodówce to zdzira i tak też położne je traktuja

Gość gość
Ja mam 18 lat i jestem w 16 tg ciąży

Gość gość
Grunt żeby dzieciaczki zdrowe były.

Gość gość
to nie dzieciaczki tylko bękarty bez jednego z rodziców i urodzone poza małżeńtwem

Gość gość
Ej no nie kazda d******py na prawo i lewo ja mam 18 i zaszłam z pierwszym chłopakiem z którym zaczęłam sie kocham i jesteśmy prawie 3 lata razem i co tez powiecie ze d******py ?

Gość gość
A masz z nim ślub? Jesli nie to urodzisz bękarta i nic tego faktu nie zmienia. A nadal uważam że puszczanie się przed 18stką jest wstydem dla całej twojej okolicy.

Gość gość
Tak piszcie tu o karierze i obudzcie sie w wieku 30 pare ze chcecie dziecko i co i lata starań zeby je meic i dupa z waszej kariery i kasy jak nie macie na kogo tylko na sb wydawac

Gość gość
A na ch*j jest dziecko potrzebne niektórym? Szanujmy to że niektórzy nie chcą mieć pasożytów w swoim życiu i jak już to wydawać kasę na siebie.

Gość gość
co innego jest puszczac sie a co innego zajsc z jednym jedynym. ale wy tego nie rozumiecie...

Gość gość
jasne bo od 15stego roku życia wiedziałaś że jedynym twoim celem w zyciu jest szybkie poznanie smaku fiuta i rodzenie dzieci, gratuluje, ciemnogród wcale nie odszedł w zapomnienie. Za rok tego bękarta oddasz albo wyrzucisz na śmietnik jak to te młode mamuśki ostatnio robią.

Gość gość
Ja pierdzielę, jakim trzeba być zerem, żeby wyzywać DZIECKO?? Myślę, że te nastoletnie matki są milion razy bardziej wartościowymi ludźmi niż to coś, co tu pluje na dzieci...

Gość gość
ja mam jak dziecko wychowac i mam za co bo pracujemy. a w wieku 15 lat nie wiedziałam co to seks pozdrawiam

Gość gość
w ogole se nie radza no zwarowac mozna bylo juz na ten temat gadanie na necie wiec po probleimie :) www.youtube.com/watch?v=1FT_YcldLa4

Gość gość
A ślub masz bo jakoś nie opowiedziałaś?