Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 st.C kombinezon czy rajtki i spodnie ?

Polecane posty

Gość gość

HMMM... mam dylemat. Mały ma 16 mc

Gość gość
Ja założyłabym rajtki i spodnie . Kombinezon zostaw jak będzie mróz.

Gość gość
dokładnie

Gość gość
zalezy jakie spodnie. ja zalowzylam rajtki i spodnie, ale spodnie 2-warstwowe - polar plus bawelna. moja tez ma 16 miesiecy, ale na spacerze spi, wiec sie nie rusza.

Gość gość
córka ma 14 mcy i kombinezon tylko w czasie mrozów zakładamy

Gość gość
też nad tym myślę ale moja ma 5 miesięcy :) i u nas dość mocno wieje

Gość gość
mój syn ma 18 miesięcy, jak jest powyżej zera to zakładam kurtkę i spodnie z rajstopami (chyba, że tylko do auta to same spodnie), a pełny kombinezon wyłącznie na mróz.

Gość gość
Moja ma 10,5mies i w taka pogodę ubieramy rajtuzy i spodnie + kurtka. Dodatkowo ma w wózku cienki spiorek na nogi.

Gość gość
spodnie i rajstopy i spójrz na inne matki jak ubieraja dzieci,w kombinezony i kocami w wózkach przykrywają,jak będzie -6 tak samo ubiorą i będą narzekać ze dziecko chore :)

Gość gość
Kombinezon tylko na duze mrozy. Ja zakładam rajty i spodnie, spodnie z podszewką albo same spodnie jak idziemy niedaleko. młodsze dziecko ma niespełna dwa lata.

Gość gość
Zależy czy spacer w wózku czy dziecko biega, do wózka dałabym kombinezon, do biegania- spodnie, albo kombinezon jakiś lekki (sama mam dla trzylatka dwa na zimę, narciarski i drugi taki lekki żeby właśnie nie ubierać w kilka warstw)

Gość gość
Ja dzis swojemu 11 miesiecy zalozylam rajtki i spodenki polarowe. Przykrylam bawelnianym kocykiem. Siedzi w wozku. Ale spotkalam kolezanke z dawnych lat i ona wiozla w wozku roczna dziewczynke,nie wiem jak byla ubrana,ale Slonce pieknie swiecilo wiec bylo cieplo a miala zaslonieta bude i ta oslonka na nogi byla.oslonieta pod sam nos. Poczatkowo myslalam,ze wiezie tam dwu-trzymiesieczne niemowle,wiec na prawde doznalam szoku jak powiedziala,ze mala ma ponad rok I tam zajzalam a ledwo dziecku bylo widac glowe. Myslalam,ze takie cuda to tylko na kafeterii w prowokacjach. Bylo kilka stopni na plusie,zero wiatru i ani jednej chmurki na niebie.

Gość gość
"żadnych kominezonów jak jest na plusie !! "- mój tam ma też kombinezon przeciwdeszczowy, bez podszewki i nosi go nawet do 20 st. C, jak również zwykły bawełniany który nosi zamiast spodni i bluzki... Ciężko wywnioskować "co autor miał na myśli"

Gość gość
kombinezon 1,5roczniakowi zakladalam tylko przy mrozach w okolicy -5 - 10.

Gość gość
a ocieplane spodnie?

Gość gość
A ja mam inne pytanie, bo na spacerze to wiadomo. A jak robicie kiedy jedziecie do kogoś. Ubieracie też rajtki i spodnie ? Bo jak już się jesteśmy u kogoś w domu to dziecku gorąco w tych ubraniach, no to mu zdejmuje spodnie i w rajtkach raczkuje no ale ostatnio to się już stało taką normą, a przecież to głupie żeby dziecko wiecznie w tych rajtuzach w gościach było.

Gość gość
do kogos rajtki i spodnie? a na dwór to co jeszcze? Ja ubieram swojejmałej córci albo rajtki albo spodnie, wcale nie choruje. Mam porównanie z pierwszą córką która przegrzewałam i choorowała i do teraz choruje. Jak Wam nie jest zimno to dziecku tez nie, nie potrzebuje kilku warstw.