Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Twój Miś ze Strażnicą

Jehowi pajace

Polecane posty

Gość Twój Miś ze Strażnicą

Czy są więksi pajace od Jehowych.

A dlaczego uważasz że Świadkowie Jehowy to pajace?Ja tak nie uważam,wręcz przeciwnie.

Gość gość
Nie cierpię tych s****w:o pewnie w tym roku znow beda mnie nękać:o oni nie zasługują na szacunek, to przeciez SEKTA wyłudzająca pieniadze i nękająca niewinnych ludzi!

Gość gość
Znam kilka osób należących do tej sekty, wszyscy sa bardzo złymi ludźmi:(

Gość pajacynkaXX
nie ładnie tak misiu oszczerstwa siać. masz coś do powiedzenia? powiedz mi to w oczy :)

Gość Pajacykow_
podpadli ci osobiscie?

Gość aronow i jego p
kłamstwo misiu :)

Gość gość
w gruncie rzeczy każda religia to też pieniądze :) Ci w Watykanie też skomercjalizowali Boga, przecież muszą z czegoś żyć ;)

Po mojemu to manipulanci. Mówią część prawdy, wykazując kłamstw kleru, ale po to, żeby wzbudzić zaufanie i przeforsować swoj***ajery. I tak mówią prawdę o Trójcy św i kulcie obrazów, ale forsują swoje kłamstwa, mówiąc, że np. w 607 roku pne została Jerozolima zdobyta przez Babilończyków, a nie jak uważa reszta świata w 585 roku pne. Albo wmawiając, że w 1914 roku szatan spadł z nieba i dla tego wybuchła I WŚ.

Ja miałam styczność ze Świadkami Jehowy,nie uważam że to sekta,absolutnie,a już napewno że wyłudzają jakieś pieniądze!prędzej w kk.Fakt są namolni,ale kiedy nie miałam czasu to to po prostu mówiłam i wychodzili.Przecież Oni nie robią nic złego,a jedynie głoszą Słowo Boże.Spotkałam na swojej drodze miłych uprzejmych i na pewnym poziomie ludzi.Nie wiem więc o co Ci chodzi autorze.Prędzej te oszczerstwa przypisałabym do wyznawców kk.

Gość gość
Katolicy nie wymuszają pieniędzy, dajesz co łaska. A przynajmniej nie przychodzą do twojego domu nieproszeni, nie zostawiają śmieci i nie krzyczą, ze musisz przejść na ich wiarę (niestety raz nawiedziła mnie taka p******* para). Moja ciotka należy do tej sekty, wszystkich ludzi z zewnątrz czyli resztę rodziny traktuje jak śmieci, a wczesniej wyłudzała pieniadze i dawała tej sekcie.

Gość gość
to sa ś****wa te jehowe

U ŚJ też dajesz co łaska. Nigdzie wprost nie powiedzą, że chodzi o pieniądze, ale wszędzie jest element presji, że należy "wspomóc organizację". Towarzystwo Strażnica to może nie sekta, a korporacja medialna sprzedająca ludziom nadzieję okraszone pewną mitologię. Oczywiście nic nie ma za darmo a układ jest obustronny..

Conquest-nie mylę, a jeśli już to uważam że strażnice są "lepsze" niż "prasa kk".Może to ja spotkałam tylko jakiś normalnych,a to co mówicie o pieniądzach to szok,ja wiem co innego.

Nożesz k****,przychodzą już do mnie tyle lat i nigdy,ale to nigdy nie było nawet rozmowy o pieniądzach,serio.

"Lepsze" - Jeden werset biblijny + dwa akapity swojego kometnarza. Czy to nie pachnie manipulacją na kilometr? Dlaczego próbują okłamywać ludzi, że państwo judzkie wraz z Jeruzalem upadło w 607 roku, a nie 585? Czemu w Biblii jest napisane, że Bóg wstawi się za Jerozolimą, kiedy będzie ona prowadzić wojnę z innymi narodami, a ŚJ głoszą że Bóg zniszczy cały świat po ŚJ? Dlaczego czynią się namiestnikami bożymi na ziemi, mimo że tymi namiestnikami nie są? Dlaczego kłamią, że Jezus zawisł na palu, podczas gdy na najstarszych wizerunkach jest ukrzyżowany na krzyżu w kształcie litery T?

Wiem co mówię. Mam kuzyna ŚJ. Próbował mnie nawracać parokrotnie. Wielce zbulwersowany, że czytam książki, słucham muzyki, czy oglądam filmy, których on nie uznaje... Wszystie gadki z nim sprowadzały się do tego, że też powinienm chodzić i rozdawać strażnicę, Bo inaczej Bóg mnie ukarze (nie było powiedziane wprost, ale były jasne sugestie). Pogadać zawsze można, ale z jakiej racji miałbym się im podporządkować?

PZU - zacznij się udzielać na tych ich zebraniach. Temat pieniędzy pewnie się pojawi. Może nie wprost, ale pewnie padnie informacja, że "są potrzeby, trzeba wspomóc braci" etc

Jezus zawisł na palu, podczas gdy na najstarszych wizerunkach jest ukrzyżowany na krzyżu w kształcie litery T?Jakich wizerunkach,czyich wizerunkach?Nie chcę już dyskutować na ten temat,bo może faktycznie...jak czegoś nie jestem pewna na 100%to nie dyskutuję.Jednak myślę że na temat wiernych kk można dużo więcej złego powiedzieć. Ps.w prasie kk.nie ma nawet wersetów z Biblii.

Na pewno tam też idzie kasa,jak wszędzie.

Gość gość
prasa katolicka egzorcysta gazeta o demonach któż jak bóg o aniołach polonia christiana miłujcie sie o miłosci