Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka20

9,5 mies dziecko nie chce jeść co robić

Polecane posty

Gość autorka20

mój niespełna 10 miesięczny syn około dwa tygodnie temu przechodził lekkie zapalenie oskrzeli, nie pierwszy raz z resztą. Ostatnim razem nie mieliśmy tego problemu, a teraz po prostu przestał jeść. Z początku tłumaczyłam to sobie tym, że jest chory, więc nie ma apetytu, ale nadal nic się nie zmieniło. Praktycznie pije tylko mleko. Kiedy podaje mu obiadek, to zje góra trzy łyżeczki, a potem trzaska rączkami w łyżeczkę i jedzenie ląduje wszędzie tylko nie w buzi. Wcześniej jadł wszystko bardzo ładnie i w dość sporych ilościach, wszystko zmieniło się dosłownie z dnia na dzień. Dodam, że w tym samym czasie zaczął też raczkować i zrobił się od tego momentu bardzo *****iwy. Zastanawiam się czy może nie chce spokojnie siedzieć i jeść, bo ciągle chce być w ruchu i jedzenie go "nudzi'? ;p Miał ktoś podobnie? Może jakieś rady?

Gość gość
u nas przestał jeść całkowicie, pił tylko, nawet mleka nie chciał a powodem były robaki...

Gość autorka20
robaki? a objawiało się to czymś jeszcze? i jak to się leczy?

nakarm go przy bajce, ja zawsze tak robiłam jak mała ząbkowała albo była chora. Maluch wtedy ogląda bajkę np: na laptopie i automatycznie otwiera buzię jak łyżka się zbliża. Sposób trochę może bulwersowac, ale na moje dziecko działało i nigdy nie odmówila jedzenia jak chorowała. :)

Gość gość
autorko to ja od robaków, u nas to trochę skomplikowane było, ale nikt nie powiązywał tego z robakami. Wyszła mu skaza białkowa gdy miał 3 miesiące, miał badanie z krwi i jeden wynik który wykazuje właśnie robaki lub uczulenie był podwyższony i kontrolowany, ciągle rósł. Jadł coraz mniej był moment że jadł 400-500 ml mleka na dobę w wieku 4 miesięcy. Ale miał właśnie wtedy podany bebilon pepti-każdy zwalił na to, no bo skąd u takiego niemowlaka robaki. Ale doszło do tego, że przez całą dobę w wieku 11 miesięcy zjadał jogurt i troszkę obiadu i przez sen ok 180 ml kaszy. I lekarz stwierdził, że pewnie wyjdzie negatywne, ale trzeba to sprawdzić i skierowanie od razu do alergologa. Robaki wyszły przy 1 badaniu kału, glista ludzka. Dostał lek od lekarza teraz nie pamiętam jaki taką zawiesinę i miał to brać 3 dni, 10 dni przerwy znów 3 dni brać i 10 dni przerwy i ostatnie 3 dni brać. Badanie mamy powtórzyć po miesiącu od ostatniej dawki leku. Oprócz tego jeśli wyjdzie, że ma robaki wszyscy domownicy dostają lek, dorośli tabletki jak z dziećmi nie wiadomo. Warto to zbadać, bo pobierasz tylko kał

Gość gość
Kochana, to do tej od robakow. Glista ludzka nie wychod******ale. Bada się krew i obecnosc przeciwciał. W kale to mozesz badac lamblie lub owsiki. Jedno i drugie trudno zdiagnozowac. U nas ok 10 badan kalu i w zadnym nie wyszly pasozyty. Przypadkowo laborantka znalazla jaja owsika w moczu

Gość gość
znajdują się w kale JAJA u nas wyszły jaja glisty ludzkiej proszę doinformuj się na ten temat wystarczy odpalić internet i poczytać