Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wizyta u Ginekologa

Polecane posty

Gość gość

Kochani mam 17 lat i jestem w ciąży we wrześniu będę mieć 18 lat. Nie moge powiedzieć matce ze jestem w ciazy bo mnie wyrzuci z domu. Mój chłpak ma 23 lata. Czy moge iść sama do ginekologa? Normalnie mnie przyjmie i zbada?

Gość gość
chyba bys musiala miec 18 zeby isc sama. ale moze prywatnie da rade. bys musiala podzwonic do ginekologow i sie ich zapytac

Gość gość
a np. chlopak by ze mną mógł pójść?

Gość gość
chyba by musial poczekac na korytarzu, ale chociaz jako ojciec to moze by mogl. moze ktos jeszcze c***odpowie

Gość gość
A czy chłopak to rodzic ?

Gość gość
uważasz, że matka nie zauwazy twojego rosnacego brzucha?

Gość gość
nie rodzic , ale matce nie moge powiedzieć , że w ciązy jestem!! Czyli bez matki ginekolog mnie nie przyjmiie ?

Gość gość
W końcu zauważy ale mi chodzi o teraz czy przyjmie mnie ginekolog .

Gość gość
uważasz,że twoja mama nie zauwazy twojego brzucha ??

Gość gość
To czyli przyjmie mnie ginekolog bez matko czy nie ?

Gość gość
No kurczę.. masz 17 lat.. nie chcesz tabletek (a po to często potrzebny jest rodzić, chociaż wiele osób jakoś to załatwia), więc spokojnie możesz iść.. oczywiście najlepiej prywatnie..bo na pewno szybciej będziesz miała jakiś termin.. a czy byłas w ogóle juz u ginekologa? Jeśli tak, to idź tam, gdzie zawsze.. a jeśli nie, to po prostu.. idziesz do jednej przychodni, do rejestracji.. mówisz, ze jesteś w ciąży i chcesz się umówić na wizytę.. podasz swoje dane wtedy i zobaczysz czy rejestratorka wspomni coś o rodzicu.. jeśli nie, to ok, jeśli tak.. rezygnujesz, idziesz do innej przychodni.

Gość gość
Jeżeli nie jestes pełnoletnia to Cie nie przyjmie. Kto wie czy mama już nic nie zauważyła ;p ja byłam w ciąży i jeszcze nie wiedziałam a mama wiedziała :P

Gość gość
dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
Oczywiście że Cię przyjmie, co to za bzdury?? Sama poszłam na pierwszą wizytę przed 18 r.ż. i nikt o rodziców nie pytał, teraz też widzę nieraz małolaty u ginekologa w kolejce...

Gość gość
A nie lepiej powiedzieć mamie o ciąży? Ja tez myślałam że mnie zabije. A co miala zrobić jak już byłam w ciąży? Wyrzucić na zbity pysk? Bedąc w 6 miesiącu ciąży wyprowadziłam się i jest ok :D

Pierwsza wizyta musi być z rodzicem. Następne już nie, więc jeśli już gdzieś byłaś to idź tam znowu i luzik. Jeśli jednak nigdzie nie byłaś to wybierz się prywatnie, prywatnie Cię przyjmą, państwowo może być jednak niemały problem. Przy rejestracji rodzic wypełnia papierki, że bierze odpowiedzialność, że wyraża zgodę i takie tam. A może masz zaufaną ciotkę? Siostrę? Bo wtedy można nawinąć makaron, że z matką nie utrzymujesz kontaktów i przyszłaś z kimś innym pełnoletnim, ale z rodziny. Wtedy ta osoba podpisuje papierki.