Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Polak Polaka tak gnoi i chce wykorzystać

Polecane posty

Gość gość

Od pewnego czasu przeglądam oferty pracy m.in. w języku angielskim i niemieckim. Nie jestem na tyle biegła w tych językach żeby aplikować ale jedno zauważyłam. Pewne agencje pracy tymczasowej oferują pracę za marną pensję, za którą ten angielski lub niemiecki pracodawca płaci 3 razy tyle. Pytam się a raczej oświadczam, że te 2 razy idzie do tych złodziejskich agencji tylko dlatego że biedny Polak nie zna języka i jest zmuszony zgadzać się na wszystko. Drugi przykład: Kancelaria Prawnicza w Holandii- no to mnie rozłożyło. Ogłaszają się jako polska firma pomagająca odzyskać prawo jazdy utracone w PL po spożyciu alkoholu, że niby nic straconego i oni to załatwią bo zapewne "musisz mieć prawo jazdy aby zarabiać" . Heh. Prawnicy muszą się stosować do polskiego prawa. A w polskim prawie nie ma i pewnie długo nie będzie tak żeby odzyskać prawo jazdy natychmiast (co najmniej po roku). I tak Polak robi Polaka w ... i wyciąga kasę.

Gość gość
.

Gość gość
nie jestesmy jedynym krajem ktory tak postepuje to samo jest w Niemczech i innych krajach zatem nie pisz ze polak polaka bo tak samo niemiec niemca itede

Gość gość
niemiec niemca? przecież umieją szprechać i żaden niemiec się nie zgodzi na ujowe warunki pracy

Gość gość
i coz z tego ? w niemczech identycznie sie robi lud******onia co mysliscie ze to tylko w polsce takie kwiatki ? :D mylicie sie niestety tutaj dopiero c***aja ile wlezie