Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto kupić psa

Polecane posty

Gość gość

Witam Was dziewczyny. No to mam do Was pytanie takie małe. Jak myslicie czy warto kupić sobie psiaka albo adoptować ze schroniska? BO 2 miesiące temu wyprowadziłem sie od rodziców do duzego miasta, i odechciało mi sie juz wracać do pustego mieszkania w bloku :) Tylko nie wiem czy pies to dobry wybór. A co Wy o tym sądzicie?

Gość gość
Pracujesz? ile godzin nie ma cie w domu? kupowanie psa, zeby siedział cały dzień sam to głupota i egoizm. Szczególnie w przypadku szczeniaka, który będzie dostawał świra. A na marginesie - to twoje mieszkanie, czy wynajmujesz? Bo jeśli wynajmujesz, to właściciel może sobie tego nie zyczyć. Pies brudzi i niszczy.

Gość gość
kota lepiej i wykastruj a jesli kotka to sterylizacja pies OK ale nie jak sie ma malo czasu

Gość gość
jak ktos C***owyzej dobrze napisal pies to nie zabawka a odpowiedzialnosc... 2 tyg temu wzielismy psa nie ja a moj maz ktory od dawna chcial jeszcze psa bo mamy 2 koty 7 m-cy,. ludzie chcieli sie go pozbyc 1.5 roku pol owczarek niemiecki pol huski. pies kiedy zobaczyl meza od razu skakal,lizal zwyczajnie to moj nowy pan i kropka. Maz nie mial sumienia i mimo ze pies byl bardzo zaniedbany wzial a ja bylam niemilosiernie zla bo... oboje pracujemy na pelny etat, fakt ze maz konczy prace o 12-13 w zaleznosc jak chce a ja o 16stej.ma nienormowany czas pracy bo jest szefem jednak czasami musi zostac dluzej w pracy i jest wtedy problem ... bo musi przyjechac do domu i wyprowadzic psa i wrocic do pracy... wlasnie teraz jest padniety i spal na kanapie bo przed 22 ga musi wyprowadzic psa.. powiedzialam aby poszedl spac a ja to zrobie bo mi go szkoda ... jednak umowa byla, ja tylko z rana wyprowadzam psa przed praca a reszta mnie nie interesuje gdyz ja go nie chcialam bo wystarczajaco mamy innych obowiazkow a ten pies wymaga kilka godzin dziennie spacerow.. maz biega kilka razy w tygodniu wiec jest szczesliwy ze popoludnie spedza z psem na swiezym powietrzu a ja jak widze go takiego padnietego to sie zastanawiam czy warto bylo uszczesliwiac innych ale moj twierdzi , ze teraz jest szczesliwy... mieszkam za granica wyjezdzamy na wakacje i teraz musimy i psa i koty oddac do ""hotelu"" na 3 tyg za 500 euro .. nie jestem materialistka ale mi szkoda pieniedzy bo posiadanie zwierzakow duzo kosztuje i jest ogromna odpowiedzialnosc.. jasne kocham swoje koty i przywwiazuje sie do tego psa powoli bo w koncu pies niczemu nie jest winny a jest spokojny i sliczny... ale Ty musisz sie powaznie zastanowic... ale mi szkoda pieniedzy bo wlasnie

Pies fajna sprawa...ale musisz wziasc pod uwage czy dasz rade sama z nim wychodzic na spacery...ja mam psa ale obowiazek wychodzenia dziele na pol raz maz raz ja...inaczej byloby mi ciezko...nawet w takiej sytuacji jak jestem chora to on z im wychodzi i po klopocie...nk i kwestia czy jak bedziesz wyzjezdzac to bedzie mial z nim kto zostac, ja oddaje go do tesciow, tam ma nawet podworko wiec pobiega dodatkowo, no i kwestia utrzymania, mnie to kosztuje ok 200 zl miesiecznie,plus jedzenie z obiadu,jak nie choruje to jest ok,a tak to jeszcze weterynarz a to drogie sprawy...

Gość gość
Tu autor tematu. Tak miałbym fundusze na psiaka :) miałbym z psiakiem jak wychodzic bo pracuje po ok. 7 godzin dlatego mysle zeby jakiegoś psiaka ze schroniska przygarnąć takiego co ma juz około roku. Dodatkowo dodam ze podobaja mi sie duze psy (nie potrzebuje rasowego (z rodowodem) bo nie jestem statystyczną blondi z yorkiem w terebeczce tylko zwykłem chłopakiem)

Gość gość
aha zapomniałem dodać ze mieszkanko wynajmuje od własciciela bloku a nie mieszkania i on powiedział ze nie ma nic przeciwko zwierzętom, a kilku sąsiadów tez ma psa.

Gość piesfajnyjest
pies daje wiecej niz daja pieniadze :) jak masz fundusze na utrzymanie to adoptuj ze schronu, nie zmienisz swiata ale dla tego jednego psa zmienisz caly swiat! dla adopcyjnego psa potrzeba najpierw duzo cierpliwosci bo bezdomniak musi sie oswoic z sytuacja, ale warto :) wypytaj wolontariuszy w schronisku, powiedz co mozesz zapewnic i czego oczekujesz i powodzenia :) ps: nie kupuj tylko z pseudohodowli bo sobie mozesz zrobic ogromny problem ( te psy sa czesto zle zsocjalozowane i chore), albo prawdziwa hodowla zwiazku kynologicznego albo schron :)

Gość gość
pamietaj pies to obowiazek nie na rok lub dwa albo gdy wlasciciel wymowi mieszkanie ..to po roku oddasz go tam skad go wzieles wiem cos o tym bo mam psa ktorego nie chcialam ale go mam :O i sie tak wspolnie teraz meczymy a najchetniej bym sie go pozbyla niestety

Gość aśka na rowerze
Warto.Nie bez powodu istnieje przysłowie:pies największym przyjacielem człowieka.Kocham mojego psa.Szczerze.I z wzajemnością:-))

Gość gość
Tu Autor tematu. Dziekuje Wam za Wasze rady. A czy myślicie ze trzymane duzego psa w mieszkaniu w bloku to zły pomysł? Dodam ze przed pracą i po pracy pies mógłby sie wyszaleć i wybiegać w parku bo niedaleko mojego bloku jest duzy park.

Gość gość
Tu autor tematu. O co Ci chodzi? tylko grzecznie zapytałem

Gość gość
Pewnie,że warto :) to jest najwierniejszy towarzysz człowieka , ja zdecydowałam się na rasę bulgod i jeśli ktoś lubi przyjazne i domowe psiaki to polecam buldogi amerykańskie, osobiście pojechałam po niego do Krakowa http://chimerabulls.pl/ , mogę polecić tę hodowlę jest sprawdzona!

Gość gość
Ja nie polecam. Mam dom, ogród, ale prawda jest taka, że pies to jak dodatkowe dziecko, zwłaszcza duży. Nasz kiedy się nudzi sam zamiast zająć się np. zabawkami to gryzie meble. W ogrodzie też kopie dziury, sika i robi kupy wszędzie. Jest kochany, ale czasem mam go dosyć! Nie wyobrażam sobie jak można trzymac psa w bloku, może malutkiego to tak, ale dużego?